• چهارشنبه / ۲۷ شهریور ۱۳۹۲ / ۱۱:۳۰
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 92062717342
  • خبرنگار : 71234

حقیقت‌پور در گفت‌وگو با ایسنا:

نرمش قهرمانانه آیین‌نامه جدید مذاکرات در سطح بین‌المللی است

نرمش قهرمانانه آیین‌نامه جدید مذاکرات در سطح بین‌المللی است

نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت که نرمش قهرمانانه آیین‌نامه جدید مذاکره در سطح بین‌الملل است که دولت جدید می‌تواند با این امتیاز راهکار ویژه‌ای را مطرح کند.

نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت که نرمش قهرمانانه آیین‌نامه جدید مذاکره در سطح بین‌الملل است که دولت جدید می‌تواند با این امتیاز راهکار ویژه‌ای را مطرح کند.

منصور حقیقت‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با اشاره به بیانات اخیر مقام معظم رهبری درباره تاکتیک "نرمش قهرمانانه" در سیاست خارجی، گفت: بیانات رهبر معظم انقلاب یک واقعیت اصولی در سطح بین‌المللی است که امیدوارم همواره این موضوع مدنظر دیپلماسی خارجی و رفتارمان در سطح بین‌الملل قرار گیرد.

وی با تاکید بر اینکه سطح بین‌الملل سطح تامین منافع حداکثری است، گفت: در عرصه بین‌الملل باید رفتارها منفعت‌محور باشند بدان معنا که هر کشور تلاش می‌کند منفعت بیشتری را کسب کند. حال سوال این است که این منفعت از چه راهی به دست می‌آید؟

نماینده مردم اردبیل با طرح این پرسش که آیا منفعت کشور از راه جزمیت، یک‌دندگی و یا انعطاف‌پذیری به دست می‌آید، گفت: جزمیت و یک‌دندگی ممکن است باعث شکسته شدن ساختار شود که در مقابل انعطاف‌پذیری و نرمش قهرمانانه ما را می‌تواند از بسیاری از مسیرها عبور دهد.

حقیقت‌پور با ارائه مثالی توضیح داد: ماشین درحال حرکت در خیابان برای طی کردن مسیرش با موانع مختلف روبرو است که اگر اتومبیل کمک فنر یعنی همان انعطاف و نرمش را نداشته باشد در اجزای اصلی‌اش شکاف ایجاد می‌شود. این در حالی است که همان کمک فنر اجازه می‌دهد تا ماشین با انعطاف‌پذیری و نرمش قهرمانانه به هدفش یعنی عبور از خیابان برسد.

نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با بیان اینکه سطح دیپلماسی عرصه بده و بدستان است، گفت: باید در عرصه بین‌المللی تمامی اهداف بر تامین منافع حداکثری متمرکز شود؛ اگر در مذاکرات در دولت‌های قبلی در سطح بین‌الملل نتوانستیم چیزی به دست آوریم بدان دلیل است که رویکردمان برپایه انعطاف‌پذیری نبود.

وی افزود: رویکردمان بر این پایه بود که اگر با جدیت ایستادگی کرده و انعطاف و نرمش نداشته باشیم به اهدافمان نمی‌رسیم، رویکردی که جواب نداد و فایده‌ای نداشت.

حقیقت‌پور در عین حال با تاکید بر اینکه در هدف کشور در دولت قبلی و فعلی تغییری ایجاد نشده است، گفت: مثلا در سیاست هسته‌یی هدف تثبیت حق غنی‌سازی برای تامین نیازهای واقعی کشور است. حال ممکن است با نگاه نرمش قهرمانانه و انعطاف‌پذیری شفافیت بیشتری داشته تا دنیا با نرمش تحریم‌ها را بردارد، این یک گام روبه جلو است.

نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تاکید کرد: به نظر می‌رسد فرمایشات مقام معظم رهبری در مورد نرمش قهرمانانه آیین‌نامه جدید مذاکرات در سطح بین‌المللی است و دولت جدید می‌تواند با این امتیاز راهکار ویژه‌ای را مطرح کند.

وی ابراز امیدواری کرد که دولت جدید از این فرصت با رعایت منزلت و حقوق اصلی جمهوری اسلامی به بهترین نحو استفاده کند البته با در نظر گرفتن این نکته که حریف و طرف مقابل ما دشمن‌مان و نه دوست‌مان است. که بر این اساس نباید به دشمن اجازه داد که از نرمش ما سوءاستفاده کرده و به تعبیری پشت‌مان را به زمین زند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha