رییس هیئت ورزش روستایی و عشایری استان از شناسایی 300 بازی بومی- محلی در استان خبر داد.
دوود ارفعی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه زنجان، با اعلام این خبر افزود: در فرهنگ گذشتهی کشور بازیهای مختلفی رواج داشت که سبب چابکی و شادی مردم میشد ولی هم اکنون رسانههای جمعی مانند تلویزیون سبب شده است که این بازیها رها شوند.
وی ادامه داد: ورزشهای کلاسیک نیز به سبب داشتن طرفداران زیاد توانستهاند به حیات خود ادامه دهند ولی دور از انتظار نیست که آنان نیز به زودی فراموش شوند لذا درصدد جذب جوانان به سمت بازیهای بومی محلی هستیم که برگزاری جشنوارهها نمونهای از روشهای ایجاد انگیزه برای این بازیها در بین جوانان است تا هم ذهن پرورش یابد و هم چابک شوند.
وی افزود: حدود 300 بازی بومی محلی در استان شناسایی و احیا شده است که از آن جمله میتوان به بازیهای "اوستام دیدی"، "گرگم به هوا"، "تاپاجا"، "کولونگ آقاج"، "طناب کشی"، "هفت سنگ"، "اوزوگ اوزوگ" و "هارای جلّو" اشاره کرد، همچنین بازیهای مشترک با استانهای دیگر به فدراسیون معرفی شده و مسابقاتی در این زمینه برگزار میشود که از آن جمله میتوان به قهرمانی ورزشکاران زنجانی در منطقه شمال غرب کشور در رشته کشتی آشیرماق اشاره کرد.
این فعال ورزشی، اظهار کرد: در ایران بیش از 80 رشته کشتی شناسایی شده است که آشیرماق، گولشماق، پهلوانی روستایی، گیلهمرد، شال با چوقها و .. نمونههایی از آن است و ورزشکاران زنجانی در تمام آنها پیشتاز هستند.
ارفعی تصریح کرد: سال گذشته مسابقات بومی و محلی روی چمن طبیعی سلطانیه برگزار شد و مردم استقبال خوبی از آن داشتند که شامل مسابقات خروس گیری، تاخت با اسب، تیراندازی با تیرکمان، حمل علوفه و بار سنگین بود و تاثیر زیادی در ترویج و معرفی این بازیها به نسل جدید داشت.
انتهای پیام
نظرات