معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت جزییات برنامه بازرسیهای بهداشتی از مدارس را تشریح کرد.
مهندس سیدرضا غلامی در گفتوگو با خبرنگار سرویس «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کنترل عوامل محیطی در بحث بهداشت مدارس را جزو برنامههای اصلی و روتین وزارت بهداشت عنوان کرد و گفت: علاوه بر این موضوع، بحث بوفه مدارس نیز اهمیت بالایی برخوردار است.
وی در این باره ادامه داد: امسال نیز در دستورالعمل مربوطه به همکاران و بازرسان بهداشتی تاکید شده که بوفه مدارس را به صورت ویژه در نظر داشته باشند چرا که در برخی موارد هم مشاهده میشود و هم گزارش میشود که مواد غذایی فاقد ارزش تغذیهای در بوفه مدارس عرضه میشود. از طرف دیگر متاسفانه این احساس وجود دارد که هنوز اهمیت بوفه مدارس به عنوان یک عامل تاثیرگذار برسلامت دانشآموزان، برای وزارت آموزش و پرورش جا نیفتاده است.
غلامی با تاکید بر لزوم در نظر گرفتن جایگاهی خاص برای بوفهها در مدارس، افزود: این درحالیست که گاها مشاهده میشود اتاقی نمور و دکه مانند را به این منظور در اختیار خدمتکار مدرسه و یا افرادی دیگر قرار میدهند و این امر بیتردید مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد. هر چند این موارد به تمام مدارس مربوط نمیشود، اما حتی در تهران هم مدارسی از این قبیل وجود دارد. به همین دلیل امسال بیشترین نیرویمان را روی بحث بوفه مدارس خواهیم گذاشت.
وی همکاری وزارت آموزش و پرورش در بازرسیهای بهداشتی از مدارس را بسیار مهم خواند و گفت: به دنبال بخشنامهای که به این منظور به دانشگاهها ارسال میکنیم رونوشتی نیز به اداره کل بهداشت آموزش و پرورش ارسال میشود تا همکاریهای لازم را داشته باشند. در مجموع دستورالعمل مربوطه تا قبل از آغاز سال تحصیلی جدید ابلاغ خواهد شد.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به دستورالعمل مربوط به بازرسیهای بهداشتی از مدارس و بویژه بوفه مدارس گفت: بر اساس این دستورالعمل داشتن کارت معاینه پزشکی یا کارت بهداشت برای افرادی که در بوفه مدارس کار میکنند (پاره وقت یا تمام وقت) الزامی است. همچنین داشتن گواهینامه آموزشهای بهداشتی برای افراد فعال در بوفه مدارس الزامی است؛ به طوری که این افراد باید دورههای آموزشی 36 تا 44 ساعته را گذرانده باشند.
وی در این باره ادامه داد: بر اساس دستورالعمل مذکور، عرضه هرنوع مواد غذایی بستهبندی فاقد مشخصات در بوفه مدارس ممنوع است. همچنین عرضه فستفودهایی که روغن یا موارد دیگر آن مناسب نیست، ضرورتا نباید صورت گیرد. در بوفه مدارس باید به سمت مواد غذایی حرکت شود که انرژی بیشتری را برای دانشآموزان تامین کند.
به گفته وی، رعایت بهداشت محیط در محل بوفه مدارس از نظر نور، تهویه و نظافت نیز جزو ضروریات در دستورالعمل مربوطه است.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت همچنین در پاسخ به سوال ایسنا درباره جدا کردن آبخوریها از دستشوییها در مدراس نیز گفت: ضرورتی به جداسازی نیست، اما اگر جدا شوند مناسبتر است.
انتهای پیام
نظرات