• سه‌شنبه / ۱۲ شهریور ۱۳۹۲ / ۱۱:۱۱
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 92061207073
  • منبع : نمایندگی علوم پزشکی تهران

استرس زیاد منجر به زایمان زودرس می‌شود

استرس زیاد منجر به زایمان زودرس می‌شود

یک متخصص زنان و زایمان با اشاره به اینکه هنوز تاثیر آلودگی هوا بر زایمان زودرس مشخص نشده است، افزود: اما مطالعات نشان داده که استرس زیاد باعث تولید هورمون‌هایی می‌شود که انقباضات رحم را بیشتر کرده و منجر به زایمان زودرس می‌شود.

یک متخصص زنان و زایمان با اشاره به اینکه هنوز تاثیر آلودگی هوا بر زایمان زودرس مشخص نشده است، افزود: اما مطالعات نشان داده که استرس زیاد باعث تولید هورمون‌هایی می‌شود که انقباضات رحم را بیشتر کرده و منجر به زایمان زودرس می‌شود.

دکتر طاهره افتخار در گفت وگو با خبرنگار ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، اظهار داشت: بارداری طبیعی بین هفته 38 تا 42 به پایان می‌رسد و اگر زایمان قبل از هفته 37 بارداری رخ دهد نوزاد زودرس تلقی می‌شود.

وی با بیان اینکه علت زایمان زودرس دقیقا مشخص نیست، گفت: عفونت‌های واژینال بخصوص باکتریال مواد ترشح شده از باکتری‌ها باعث پاره شدن کیسه آب می‌شود و گاهی ورود باکتری به مایع آمنیوتیک باعث زایمان زودرس می شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: شکل غیرطبیعی رحم، مشکلات جفت مانند جفت سر راهی و کندگی جفت، بزرگی بیش از حد رحم مانند چند قلویی و افزایش مایع آمنیوتیک، عفونت ادراری، سن بالا و فشار خون حاملگی می تواند از دیگر علت‌های زایمان زودرس محسوب شود.

دکتر افتخار با اشاره به اینکه هنوز تاثیر آلودگی هوا بر زایمان زودرس مشخص نشده است، افزود: اما مطالعات نشان داده که استرس زیاد باعث تولید هورمون‌هایی می شود که انقباضات رحم را بیشتر کرده و منجر به زایمان زودرس می شود.

وی با بیان این مطلب که آماری از نوزادان نارس در تهران در دسترس نیست، یادآور شد: استفاده از روش IVF (درمان ناباروری) مبنی بر اینکه می‌تواند باعث زایمان زودرس شود باوری اشتباه است.

این متخصص زنان و زایمان پارگی کیسه آب و دفع مایع روشن از واژن را از مهمترین علائم زایمان زودرس دانست و اظهار کرد: افزایش و یا تغییر واضح در ترشحات واژینال و یا خونریزی واژینال، تغییر واضح در حرکت جنین و احساس اینکه جنین در حال فشار به سمت پایین است از علائم زایمان زودرس است.

دکتر افتخار ادامه داد: درد و فشار در قسمت انتهایی کمر، تورم ناگهانی و یا شدید در دست، پا و صورت، تب و لرز، استفراغ و سردرد شدید از دیگرعلائم زایمان زودرس است.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر اینکه بهترین راه برای پیشگیری از زایمان زودرس، شناخت علایم آن است، اظهار داشت: مادر باردار در معرض خطر زایمان زودرس نباید بیشتر از یک ساعت به حالت ایستاده و بیشتر از 2 ساعت به حالت نشسته به سر برد و بیشتر روی پهلوی چپ باید استراحت کند.

دکتر افتخار همچنین با بیان اینکه مادر باردار در معرض خطر باید از فعالیت روزانه کم کرده و از انجام کارهای سنگین خودداری کند، افزود: بهتر است هر دو ساعت یکبار مثانه را تخلیه نموده و در صورت مشاهده علائم عفونت ادراری به پزشک متخصص مراجعه کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha