یک نماینده مجلس نسبت به کمبود اعتبارات متعلق به طلاب و حوزههای علمیه انتقاد کرد.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سیدحسین ذوالانوار در نطق میان دستور خود گفت: انقلاب اسلامی یک انقلاب فرهنگی است و نه یک کودتا. مزیت نسبی آن فرهنگی بودن و دینی بودن آن است. تهاجم غرب به نسل جوان با موادمخدر اثرات بسیاری داشته و دشمن را به ادامه پرجاذبهتر کار خود تشویق مینماید.
نماینده مردم شیراز نگاهی نیز به آمار طلاب و دانشآموزان داشت و عنوان کرد: برای دوازده میلیون دانشآموز، هشت هزار طلبه روزانه یک ساعت برای نماز و تعداد قلیلی از آنها برای درس در مدارس حاضر میشوند یعنی به ازای هر 1500 دانشآموز یک طلبه به مدت یک ساعت در روز در مدارس حضور دارند. این نسبت برای دانشگاه آزاد پنج هزار دانشجو به ازای یک طلبه است و دانشگاههای دولتی هم دست کمی از این ندارند.
وی ادامه داد: این غفلت در اختصاص هزینهها نیز آشکار است. هزینه یک دانشجوی کارشناسی علوم انسانی دو و نیم میلیون تومان، هزینه همین دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد پنج و نیم و در مقطع دکترا 14/7 میلیون است در حالیکه طلاب در سطوح دو، سه و چهار یعنی از طلبهای که شش سال تا پانزده سال معادل دکترا درس خوانده به طور متوسط 440 هزار تومان است.
ذوالانوار نگاهی نیز به تعداد مساجد داشت و گفت: در سال 91 تعداد مساجد 85 هزار باب بوده که 50 هزار مسجد روحانی ندارد این در حالی است که هزینههای فرهنگی کشورهای جهان به طور متوسط هفت درصد بودجه دولتهاست اما این هزینه در ایران حدود سه درصد است.
نماینده مردم شیراز در مجلس خاطرنشان کرد: آمار دانشجویان ما در سال تحصیلی جاری 4/4 میلیون و تعداد کل طلاب ما 230 هزار نفر است اما شاید جالب باشد بتوانیم تعداد طلاب پاکستان 2/6 میلیون نفر است یعنی هزار برابر ما.
وی درباره زندگی سخت طلاب نیز گفت: طلاب زندگی بسیار سختی دارند. طلاب مجرد ماهانه 170 هزار تومان، طلاب متاهل و خارجخوان ماهانه 370 هزار تومان شهریه میگیرند. البته با این وجود باز هم داوطلبان طلبگی بسیار زیاد است اما مسئولیت مجلس و دولت در این میان چه میشود.
ذوالانوار با اشاره به لزوم کمکهای دولتی به حوزههای علمیه، یادآور شد: بدون کمکهای دولتی خیلی از کارهای حوزههای علمیه امکان تحقق ندارد. کمکهای مردمی هم کفایت نمیکند به همین دولتها موظفند کمک کنند و دخالت هم نباید کنند. نسبت حوزه علمیه و دولت حمایت متقابل است هر چند استقلال حوزهها به عنوان عدم حمایت تلقی نمیشود. نظام ما به حوزه مدیون است و دولت باید به حوزه کمک کند.
نماینده مردم شیراز در مجلس بخش دیگری از سخنان خود را به ذکر چند مصداق از مشکلات سختافزاری اختصاص داد و خطاب به روحانی گفت: امید است در پایان دوره خود مثبت و درخشان ارزیابی شود. کلید شما حتما کلید تدبیر و توکل به خداست نه کلید چوبی. به ویژه در تولید معرفت، بصیرت، علم و فناوری، قدرت و ثروت که برای رسیدن به امنیت و آرامش و تعالی در قالب تمدن نوین اسلامی در صحنه جهانی ضروری است.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: دکلهای حفاری خشکی تحریمی در صنایع جهاد دانشگاهی ساخته و تحویل وزارت نفت شد و به گواهی خود وزارت نفت مدتها امتحان خود را بسیار خوب پس داد. قرارداد ساخت دوازده دکل با سازندگان منعقد شد اما پس از حدود دو سال این قرارداد ابلاغ نمیشود، علت آن چیست؟
وی ادامه داد: حدود پانزده سال هم است که چراغها و ابزارهای برقی ضدانفجاری برای پالایشگاهها و پتروشیمیهای کشور تولید میشود. پالایشگاه اراک در توسعه خود قراردادی با شرکت سازنده داخلی منعقد کرد اما شیرینی از خارج برای برخی مدیران وسوسه پیش آورد و با خارجیها قرارداد بستند در نتیجه تولیدکننده بومی متعجب و سرگردان ماند.
ذوالانوار به ذکر مثال دیگری پرداخت و گفت: در خودروسازی ECU یا همان مغز مدرن بومیسازی شد اما مجددا همان شیرینی تولید بومی را ناکام گذاشت. پنج کارخانه ساخت گوشی همراه هم شروع به کار کردند اما سلطان موبایل و همکارانش باعث تعطیلی چهار کارخانه شدند.
نماینده مردم شیراز در مجلس خطاب به روحانی عنوان کرد: از این مصادیق زیاد است اما در دولت شما پیشگامان صنعت حضور دارند و نمایندگان مردم بر عملکرد آنها نظارت میکنند.
انتهای پیام
نظرات