در حالی از ابتدای پیروزی حسن روحانی در یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران تاکنون اسامی مختلفی در رسانهها به عنوان وزیر آینده صنعت، معدن و تجارت مطرح شده است که براساس آخرین اخبار به دست آمده محمدرضا نعمتزاده جدیترین گزینه برای تصدی این سمت است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نعمتزاده اولین فردی بود که نام او به عنوان گزینه پیشنهادی رئیس جمهوری منتخب برای وزارت صنعت، معدن و تجارت مطرح شد. در ادامه نامهای دیگری مانند اسحاق جهانگیری، محمد نهاوندیان، رضا ویسه، محمد شریعتمداری، احمد دوست حسینی، یحیی آلاسحاق و غلامرضا شافعی نیز برای تصدی سمت وزیر صنعت، معدن و تجارت دولت یازدهم مطرح شدند که البته همه این موارد در حد گمانهزنی بوده و تاکنون هیچ تائیدیه یا تکذیبیهای از سوی دفتر رئیس جمهوری منتخب در این زمینه منتشر نشده است.
با این حال طبق اخباری که از دفتر دکتر حسن روحانی رییسجمهور منتخب میرسد، تاکنون 17 جایگاه در ترکیب کابینه یازدهم مشخص شده است که در این بین محمدرضا نعمتزاده به عنوان گزینه جدی برای تصدی سمت وزیر صنعت، معدن و تجارت مطرح شده است.
نعمتزاده که در جریان انتخابات ریاست جمهوری ریاست ستاد تبلیغاتی روحانی را بر عهده داشت تاکنون از اظهارنظر درباره تصدی سمت وزیر صنعت، معدن و تجارت در دولت یازدهم خودداری کرده است.
محمدرضا نعمتزاده متولد ۱۳۲۴ تبریز ۱۰ ماه در سال ۱۳۵۸ وزیر کار، بین سالهای ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۰ و سپس از ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۶ به ترتیب در دولتهای محمدعلی رجایی و اکبر هاشمی رفسنجانی وزیر صنایع ایران بود.
وی معاونت وزارت نفت در امور پتروشیمی در کابینههای خاتمی و معاونت وزارت نفت در امور پخش و پالایش فراوردههای نفتی را در کابینه احمدی نژاد بر عهده داشت. وی به دلیل انتقاداتی که از روش مدیریتی احمدینژاد مطرح کرد ابتدا از سمت معاونت وزارت نفت و سپس مشاور وزیر نفت برکنار شد.
از دیگر سمتهای نعمتزاده میتوان به عضویت در عضو هیئت مدیره و معاون مدیرعامل شرکت ایران ناسیونال (ایران خودرو فعلی) در سال 1358، معاون اجرایی نخست وزیر در سال 1360، مشاور رئیس سازمان برنامه و بودجه و مدیر کل برنامه ریزی تولید و زیربنایی در سال 1360، عضو هیئت مدیره و معاون سازمان صنایع دفاع از سال 1361 تا 1363، رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت توانیر از سال 1363 تا 1365، عضو هیئت مدیره و معاون سازمان صنایع دفاع از سال 1365 تا 1367 و مشاور ارشد وزیر نفت از سال 1387 تا 1388 اشاره کرد.
وی همچنین نماینده ایران در سازمانهای بینالمللی کار، سازمان یونیدو و رئیس ایرانی کمیسیونهای مشترک اقتصادی ایران- بلژیک، ایران- چکسلواکی، ایران- اتریش بوده است. نعمتزاده از سال 1388 بازنشسته شده و بعد از تاسیس یک شرکت خصوصی به عنوان مدیرعامل آن فعالیت میکند.
انتهای پیام
نظرات