• سه‌شنبه / ۸ مرداد ۱۳۹۲ / ۰۹:۱۴
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 92050804154
  • خبرنگار : 71078

/زنان و دولت یازدهم/

یک فعال حوزه زنان: جامعه نیازمند حضور زنان در سطوح عالی تصمیم‌گیری و اجرایی است

یک فعال حوزه زنان: جامعه نیازمند حضور زنان در سطوح عالی تصمیم‌گیری و اجرایی است

یک فعال حوزه زنان گفت:‌ رییس‌جمهور منتخب اقدام های بسیاری در جهت تامین حقوق زنان می‌تواند انجام دهد که انتخاب وزیر زن یکی از آنهاست.

یک فعال حوزه زنان گفت:‌ رییس‌جمهور منتخب اقدام های بسیاری در جهت تامین حقوق زنان می‌تواند انجام دهد که انتخاب وزیر زن یکی از آنهاست.

الهه کولایی در گفت‌وگو با خبرنگار«زنان» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، افزود: از رییس‌جمهور منتخب انتظار می‌رود در دفاع از حقوق زنان، لوایح مناسب تدوین و به مجلس تقدیم کند. ضمن آنکه اصلاحات مربوط به تامین حقوق زنان را نمی‌توان به هیچ وجه به انتخاب وزیر زن تقلیل داد.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: انتخاب وزیر زن بیانگر توجه رییس‌جمهور منتخب به زنان شایسته و توانمند در ایفای نقش سازنده در کشور است. این اقدام هم نمادین است و هم سهم زنان در سازندگی و پیشرفت کشور را دربر می گیرد.

وی تصریح کرد: زنان همواره در تحولات کشور ما نقش تاثیرگذاری داشته‌اند، ولی با تمام تلاش‌هایی که انجام داده‌اند از جایگاه مناسبی در ساختار قدرت و تصمیم‌گیری برخوردار نبوده‌اند. پس از پیروزی انقلاب اسلامی با توجه به فرمایش رهبری انقلاب اسلامی در مورد ضرورت حضور همه جانبه زنان در تعیین مقدرات اصلی کشور، این انتظار به وجود آمد که زنان در پست‌های عالی مدیریتی هم جایگاه مناسبی داشته باشند؛ اما این خواسته پس از گذشت سه دهه از انقلاب اسلامی هنوز به صورت کامل محقق نشده است.

نقش‌آفرینی زنان در جامعه در سطح ثانویه و درجه دوم باقی مانده است

عضو فراکسیون زنان در مجلس ششم شورای اسلامی افزود: در سراسر جهان عرصه سیاست کم و بیش عرصه‌ای مردانه باقی مانده است، ولی با توجه به تحولات چند دهه گذشته در ایران و با توجه به الگوهای متعالی دین اسلام، زنان ایرانی انتظار دارند تا همانند بزرگانی چون حضرت فاطمه(س) و حضرت زینب(س) در تعیین مقدرات اساسی جامعه، نه تنها به شکل توده‌ای مانند رأی‌دهنده، بلکه به عنوان مدیرانی با کفایت و شایسته ایفای نقش کنند.

وی در پاسخ به این پرسش که با توجه به فعالیت یک وزیر زن در کابینه دولت دهم، چقدر تداوم حضور زنان در پست وزارت از اهمیت برخوردار است، گفت: جامعه نیازمند حضور زنان هم به شکل نمادین و هم حضوری واقعی در سطوح عالی تصمیم‌گیری و اجرایی است. زنان پس از پیروزی انقلاب اسلامی در دوران دفاع مقدس، سازندگی، اصلاحات و پس از آن همواره نقش تاثیرگذاری داشته‌اند، ولی متاسفانه نقش‌آفرینی آنان به شکل ثانویه و در درجه دوم باقی مانده است. با وجود تربیت زنان شایسته و توانمند در چند دهه اخیر شاهد سیطره نگاه مردانه بر عرصه انتخاب مدیران هستیم.

این استاد دانشگاه با اشاره به انتخابات اخیر ریاست جمهوری، اظهارکرد: با همه تلاش‌های صورت گرفته از سوی زنان در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، به نظر می رسد انتظار آنان در زمینه حضور در پست‌های مدیریتی بالا همچنان بی‌پاسخ مانده است. البته نبود زنان در پست وزارت به معنای راه نیافتن آنان به پست‌های معاونت وزیر و مدیریت در سطوح دیگر نیست ولی به هر حال دعوت نکردن از زنان برای تصدی پست وزارت، پیام خوبی به آنان و نیز جامعه نیازمند رشد و توسعه همه جانبه نیست.

وی تاکید کرد: زنان همچنان امیدوار هستند که آقای دکتر روحانی رییس جمهور منتخب به وعده‌های خود در زمینه توجه به شایسته‌سالاری و لوازم آن، پایبندی خود را نشان دهند و از ظرفیت‌های عظیم انسانی زنان برای رشد و توسعه کشور بهره‌ ببرند.

کولایی در پایان در مورد ضرورت رایزنی تشکل‌های زنان با نمایندگان دولت منتخب به منظور دعوت از زنان برای تصدی پست وزرات اظهار کرد: این امیدواری وجود دارد و تلاش‌ها ادامه خواهد یافت که از زنان شایسته در پست‌های بالای مدیریتی دعوت به همکاری شود. البته صرف دعوت نشدن آنان برای وزارت با توجه به ترکیب مجلس کنونی، نافی حضور فعال آنان در پست‌های معاونت و روسای دستگاه‌های اجرایی نیست. از سوی دیگر اصلاح قوانین و دستور‌العمل‌های مغایر با حقوق زنان از جمله انتظارهایی است که از آقای روحانی وجود دارد.

انتهای پیام

برچسب‌ها:
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha