• چهارشنبه / ۲ مرداد ۱۳۹۲ / ۱۲:۴۶
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 92050201188
  • خبرنگار : 71424

بیماری‌های کبدی عامل مرگ سالیانه 5000 ایرانی

انتقاد رییس شبکه هپاتیت از حذف یارانه داروهای هپاتیت

انتقاد رییس شبکه هپاتیت از حذف یارانه داروهای هپاتیت

رییس شبکه هپاتیت کشور به تشریح آخرین وضعیت شیوع، تشخیص و درمان بیماران مبتلا به هپاتیت پرداخت و از حذف یارانه برخی داروهای هپاتیت انتقاد کرد.

رییس شبکه هپاتیت کشور به تشریح آخرین وضعیت شیوع، تشخیص و درمان بیماران مبتلا به هپاتیت پرداخت و از حذف یارانه برخی داروهای هپاتیت انتقاد کرد.

به گزارش خبرنگار «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر سید موید علویان در نشست خبری که به مناسبت فرا رسیدن ششم مرداد "روز جهانی هپاتیت" ترتیب داده شده بود، ضمن تاکید بر ارتقای آگاهی عمومی و گسترش آموزش‌های مربوط به پیشگیری از بروز این بیماری، عنوان کرد: هپاتیت بی در دنیا از نظر میزان بروز و شیوع به سه گروه «شیوع کم» (زیر دو درصد)، «شیوع متوسط» (دو تا هفت درصد) و «شیوع بالا» (بالاتر از هفت درصد) تقسیم می‌شود.

وی ادامه داد: پیش از انقلاب اسلامی با شیوع بیش از هفت درصدی هپاتیت بی در برخی مناطق و شیوع دو تا هفت درصدی در مناطق دیگر در کشور روبرو بودیم.

رییس شبکه هپاتیت کشور با بیان اینکه پس از فراگیر شدن واکسیناسیون هپاتیت بی از سال 73، شیوع این بیماری به طور چشمگیری کاهش یافت، عنوان کرد: حداقل در 140 کشور دنیا ثابت شده است که شیوع هپاتیت بی پس از واکسیناسیون عمومی، روند نزولی داشته است.

به گفته علویان، در حال حاضر 400 میلیون نفر در دنیا ناقل مزمن هپاتیت بی هستند که یک میلیون و 400 هزار نفر از آنها در ایران زندگی می‌کنند.

وی رعایت بهداشت عمومی، پرهیز از رفتارهای پرخطر، برخورد حمایت از بیماران مبتلا به هپاتیت ویروسی و تشویق به واکسیناسیون هپاتیت بی در گروه‌های مختلف را چهار پیام روز جهانی هپاتیت خواند و بر ضرورت انجام واکسیناسیون در گروه‌های هدف پرخطر از جمله شاغلین حرف پزشکی، آتش‌نشانان، ناقلان هپاتیت، آرایشگرها، افراد دارای رفتارهای پرخطر جنسی، معتادان و همه کسانی که به نوعی با خون سر و کار دارند، تاکید کرد.

شیوع هپاتیت بی در استان تهران زیر 1.5 درصد است

رییس شبکه هپاتیت کشور با بیان اینکه در حال حاضر شیوع هپاتیت بی در استان‌های سیستان و بلوچستان و گلستان شیوع بالاتری نسبت به سایر مناطق کشور دارد و به حدود پنج درصد می‌رسد، عنوان کرد: در مابقی استان‌های کشور، شیوع هپاتیت بی دو درصد یا زیر دو درصد اعلام شده است. به عنوان مثال بر اساس مطالعات انجام شده، بندرعباس، کردستان، کرمانشاه، اصفهان، خراسان شمالی و خراسان رضوی با شیوع زیر دو درصدی هپاتیت بی روبرو هستند. به نظر می‌رسد شیوع هپاتیت بی در استان تهران زیر 1.5 درصد باشد.

شیوع کم‌تر از نیم درصدی هپاتیت سی در ایران

وی در مقایسه میزان شیوع هپاتیت سی در ایران با کشورهای همسایه، گفت: در حال حاضر افغانستان با شیوع بالای شش درصدی هپاتیت سی، پاکستان با شیوع بالای پنج درصدی هپاتیت سی، جمهوری آذربایجان با شیوع بالای هفت درصدی و عراق و کویت با شیوع بالای چهار درصدی روبرو هستند. در حالی که شیوع این بیماری در ایران به زیر نیم درصد می‌رسد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی بقیة‌الله (عج) با بیان اینکه هپاتیت یک بیماری اجتماعی است، عنوان کرد: فقر، سطح بهداشت پایین، تعداد فرزندان بالا در یک خانواده، ریسک ابتلا به هپاتیت بی را افزایش می‌دهد.

علویان در بخش دیگری از سخنانش به انتقال ویروس هپاتیت بی از طریق تزریق خون اشاره کرد و گفت: این ویروس تا قبل از سال 1370 شناسایی نشده بود، اما پس از آن و از حدود سال 1375 تمام خون‌های اهدایی کشور تحت غربالگری ویروس هپاتیت بی و سی قرار گرفته‌اند. در حال حاضر امکان انتقال ویروس هپاتیت بی از طریق انتقال خون به صفر رسیده است.

وی ادامه داد: تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد حدود نیم درصد احتمال دارد افرادی که قبل از سال 1375 خون دریافت کرده، مبتلا به هپاتیت شده باشند که البته آمار بالایی نیست.

خطر انتقال هپاتیت سی از طریق اعتیاد، خالکوبی، تاتو و حجامت غیربهداشتی

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، اعتیاد، خالکوبی، تاتو، حجامت و انجام امور دندانپزشکی به صورت تجربی که همگی به صورت غیرعلمی و غیربهداشتی و توسط افراد غیرحرفه‌ای انجام می‌شوند را از جمله راه‌های مهم انتقال ویروس هپاتیت سی دانست.

علویان با بیان اینکه برای کنترل هپاتیت سی باید به سراغ افراد پرخطر برویم، اظهار کرد: به ویژه برای معتادان برنامه‌های کاهش آسیب می‌تواند در کاهش بار این بیماری موثر واقع شود.

شیوع 20 تا 40 درصدی هپاتیت سی در میان معتادان تزریقی

وی ضمن اعلام خبر شیوع 20 تا 40 درصدی هپاتیت سی در میان معتادان تزریقی، گفت: این افراد می‌توانند این بیماری را به همسر و افراد خانواده خود منتقل کنند. به همین خاطر می‌توان گفت شیوع هپاتیت سی از طریق اعتیاد تزریقی خطر بزرگی است که افراد جامعه را تهدید می‌کند و باید چاره‌ای اساسی برای آن اندیشید.

کنترل هپاتیت سی در بیماران خاص

رییس شبکه هپاتیت کشور در ادامه به کنترل هپاتیت سی در بیماران خاص اشاره کرد و گفت: تا شش سال پیش شیوع هپاتیت سی در بیماران هموفیلی بالای 50 درصد بود که اکنون به زیر 20 درصد رسیده است. همچنین شیوع هپاتیت سی در تالاسمی از بالای 30 درصد به زیر 15 درصد رسیده است و شیوع این بیماری در بیماران دیالیزی که تا شش سال پیش 18 درصد بود، اکنون به زیر دو درصد کاهش یافته است.

علویان ادامه داد: اکنون وضعیت ابتلا به هپاتیت سی در بیماران خاص به گونه‌ای تحت کنترل درآمده است که می‌توان گفت تا حدود پنج سال دیگر هپاتیت سی را در بیماران خاص نخواهیم داشت.

مرگ سالیانه 5000 ایرانی بر اثر ابتلا به بیماری‌های کبدی

وی در ادامه ضمن اعلام این خبر که سالیانه 5000 نفر در ایران بر اثر ابتلا به بیماری‌های کبدی جان خود را از دست می‌دهند، عنوان کرد: بر اساس برآوردهای صورت پذیرفته، 200 هزار نفر از بیماران کبدی نیازمند درمان هستند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه این نشست خبری به تشریح وضعیت درمان بیماران مبتلا به هپاتیت پرداخت و گفت: در خصوص درمان هپاتیت بی باید گفت خوشبختانه پروتکل‌های درمانی تعریف شده در سطح کشور به اجرا درمی‌آید و همه داروهای مورد نیاز این بیماران در دسترس هستند که یا از طریق تولید داخل و یا از طریق واردات تامین می‌شوند.

علویان در ادامه ضمن ابراز گلایه از عملکرد متولیان امر دارو در کشور، عنوان کرد: طی سه ماه اخیر با قطع ناگهانی برخی داروهای درمان هپاتیت روبرو شدیم. این مشکل به ویژه در خصوص داروهای تولید داخل بیشتر مشاهده می‌شد.

خطاب به متولیان امر دارویی: اگر اشتباه می‌کنیم باید از مردم عذرخواهی کنیم

وی با تاکید بر اینکه اگر با مردم با صداقت و صراحت سخن بگوییم، نتیجه بهتری خواهد داشت، گفت: متاسفانه عذرخواهی از مردم در ایران چندان مرسوم نیست. در حالی که اگر جایی اشتباه می‌کنیم باید برای مردم توضیح بدهیم و از آنان عذر بخواهیم. به کرات طی این سه ماه دچار کمبودهای دارویی شده‌ایم.

رییس شبکه هپاتیت کشور ادامه داد: البته طی یک هفته اخیر برخی مشکلات دارویی حل شده و داروهای مورد نیاز بیماران توزیع شده است.

انتقاد از حذف یارانه برخی داروهای هپاتیت

علویان از حذف یارانه برخی داروهای هپاتیت نیز انتقاد کرد و گفت: حذف یارانه این داروها منجر به افزایش قیمت آنان شده و بسیاری از بیماران را که بضاعت مالی ندارند، با مشکل روبرو کرده است.

وی بر گسترش پوشش‌های بیمه‌ای درمانی هپاتیت تاکید کرد و گفت: به عنوان مثال باید برخی آزمایشات بیماران نظیر PCR بر حسب شرایط بیمار چندین بار تکرار شود که متاسفانه بیمه تنها یک آزمایش را در سال تحت پوشش قرار می‌دهد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره درمان بیماری هپاتیت سی نیز توضیح داد: داروهای اینترفرون و ریباولین که در خط اول درمان این بیماری مورد استفاده قرار می‌گیرند، می‌توانند 50 تا 60 درصد موارد ابتلا را ریشه‌کن کنند. اما داروهایی که در خصوص درمان بیماری در مراحل پیشرفته‌تر مورد استفاده قرار می‌گیرند، در کشور تولید نمی‌شود و در ردیف داروهای نسل جدید قرار می‌گیرند. لازم است به این گونه از بیماران توجه جدی‌تری شود. زیرا 40 تا 50 درصد موارد ابتلا به هپاتیت سی مقاوم به درمان هستند و درمان آنها 60 تا 80 میلیون تومان هزینه دربر دارد.

وضعیت زنان در ابتلا به هپاتیت چگونه است؟

علویان در ادامه درباره شیوع هپاتیت در میان زنان نیز گفت: شیوع هپاتیت بی در زنان کمتر از مردان است، به گونه‌ای که می‌توان گفت اگر یک میلیون و 400 هزار نفر مبتلا به هپاتیت بی در کشور داشته باشیم، کمتر از 600 هزار نفر آنها زن هستند.

وی ادامه داد: شیوع هپاتیت سی نیز در زنان کمتر است و حدود 20 درصد از کل جامعه مبتلایان را تشکیل می‌دهد.

رییس شبکه هپاتیت کشور بر ضرورت توجه و حمایت از بیماران مبتلا به هپاتیت تاکید کرد و گفت: متاسفانه گاهی برخورد مردم با بیماران مبتلا به هپاتیت، حذفی است. در صورتی که این افراد می‌توانند ازدواج کنند، معاشرت داشته باشند، صاحب فرزند شوند و بدون هیچ مشکلی به زندگی خود ادامه دهند. مردم باید بدانند هپاتیت از طریق غذا خوردن، بوسیدن یا دست دادن منتقل نمی‌شود ولی باید موازین بهداشتی را برای جلوگیری از بروز بیماری به کار بست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha