یک روزنامه ژاپنی گزارش داد که پیروزی حزب لیبرال دموکرات نخستوزیر ژاپن در انتخابات مجلس اعیان این کشور میتواند زمینه را برای از سرگیری فعالیت بسیاری از نیروگاههای هستهیی تعطیل شده این کشور هموار کند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، روزنامه نیکی روز دوشنبه گزارش داد که در حال حاضر تنها دو راکتور از 50 راکتور هستهیی ژاپن فعال هستند، ولی حزب لیبرال دموکرات از راهاندازی مجدد راکتورهایی که استانداردهای ایمنی را رعایت میکنند حمایت کرده است و اکنون که کنترل مجلس ژاپن به دست آنها افتاده است ممکن است در راستای این اقدام تلاش کنند.
مقامات ژاپنی در حال حاضر مشغول ارزیابی درخواستهای برخی شرکتهایی ژاپنی برای راهاندازی مجدد 12 راکتور در شش نیروگاه هستهیی این کشور هستند و انتظار میرود که یکی از راکتورهای شرکت شیکوکو الکتریک پاور تا اوایل سال میلادی آینده راهاندازی شود.
راکتورهای ژاپن به دنبال حادثه هستهیی نیروگاه فوکوشیما دایچی و افزایش نگرانیهای عمومی از ایمنی راکتورها تعطیل شدند.
حادثه هستهیی نیروگاه فوکوشیما دایچی که نتیجه زمین لرزه و سونامی ماه مارس سال 2011 بود موجب نشت مواد رادیواکتیو در محیط پیرامون این نیروگاه شد و بیش از 160 هزار نفر از ساکنان اطراف این نیروگاه مجبور به ترک خانههایشان شدند. در ماههای بعد همه نیروگاههای هستهیی ژاپن به تدریج برای بررسیهای امنیتی دورهیی تعطیل شدند و پس از چند هفته رایزنی و تلاش از سوی دولت ژاپن، سرانجام دو راکتور در ماه ژوییه فعالیت خود را از سر گرفتند.
حادثه فوکوشیما که بدترین حادثه هستهیی ژاپن پس از فاجعه چرنوبیل در سال 1986 لقب گرفته است آینده انرژی هستهیی در سرتاسر جهان را زیر سوال برد و با واکنشهای مختلف کشورها روبهرو شد. آلمان، سوییس و بلژیک تصمیم گرفتند از انرژی هستهیی فاصله بگیرند و وابستگی خود را به انرژی برگشتپذیر افزایش دهند.
پیش از وقوع حادثه هستهیی نیروگاه فوکوشیما دایچی، انرژی هستهیی یک سوم برق ژاپن را تامین میکرد، اما بعد از وقوع این حادثه نگرانیهای عمومی درباره ایمنی انرژی هستهیی افزایش یافت و مردم ژاپن در تظاهراتی کمسابقه در این کشور خواستار کنار گذاشتن این منبع انرژی شدند.
تلاش ژاپن برای پاکسازی نیروگاه هستهیی فوکوشیما دایچی دو سال پس از وقوع حادثهای که به گداخت نسبی هسته راکتورهای هستهیی آن، وقوع انفجارهای هیدروژنی و نشت مواد رادیواکتیو در فضا و زمین منجر شد، همچنان ادامه دارد.
کارگران نیروگاه فوکوشیما دایچی در دو سال گذشته مشغول خروج این آبها از طریق پمپ بودهاند تا آنها را در تانکرهای موجود در این نیروگاه ذخیره کنند، ولی ریختن این آبها به داخل زیرزمینها هنوز متوقف نشده است.
تلاش برای مهر و موم نیروگاه هستهیی فوکوشیما دایچی تلاش دولت ژاپن برای راهاندازی مجدد سایر راکتورهای هستهییاش را به دنبال حادثه فوکوشیما تعطیل شدند، زیر سوال برده است.
برخی منتقدان گفتهاند که عملیات بازرسی و بازگشایی سایر نیروگاههای هستهیی ژاپن توجهات را از روند پاکسازی در فوکوشیما منحرف میکند. دولت ژاپن برای رفع نگرانیهای عمومی قول داده است که راهاندازی مجدد راکتورها تنها برای راکتورهایی صورت گیرد که استانداردهای امنیتی شدیدتر و جدیدتر را که در ماه میلادی جاری اجرایی شد، پشت سر میگذارد.
شرکت توکیو الکتریک پاور گفته است که قصد دارد خواستار راهاندازی دو راکتور از هفت راکتورش در نیروگاه هستهیی کاشیوازاکی کاریوا در سواحل دریای ژاپن شود.
انتهای پیام
نظرات