فیلترهای هوای صنعتی و دستگاههای تصفیه هوا با توان جذب گرد و غبار در حدود 2.5 میکرون توسط محققان یک شرکت دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران ساخته شده و به تولید انبوه رسید.
دکتر مجتبی اردستانی، عضو هیات علمی دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران در گفتوگو با خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: ساخت فیلترهای غشایی در ابتدا به صورت یک ایده بود که پس از طراحی و ساخت توسط سازمان حفاظت محیط زیست آزمایش و مورد تایید قرار گرفت. در حال حاضر به سفارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به تولید انبوه رسیده است.
وی افزود: فیلترهای هوای صنعتی و دستگاه تصفیه جهت جلوگیری از ورود ریزگردها به داخل محیطهای بستر خصوصا مکانهایی که غلظت ریزگردها زیاد است مانند غرب و جنوب کشور طراحی شده است.
اردستانی در خصوص مزایای این سیستمها اظهار کرد: فیلترهای طراحی شده پارچههایی از نوع غشایی، قابل شست و شو و تمیز شدن و استفاده مجدد هستند. همچنین مانند پاکت جاروبرقی قابلیت تخلیه و استفاده برای زمان طولانی را دارند.
به گفته وی از آنجا که فیلترهای طراحی شده از جنس پارچههای پلیاستر است و توانایی جذب گرد و غبار را دارند قابل استفاده برای ماسکها نیز هستند.
استاد محیط زیست دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: دستگاههای تصفیه طراحی شده از کارایی بالایی برخوردارند و برای محیطهای اداری، مسکونی، مدارس و بیمارستانها قابل استفاده و غبار و ریزگردهای محیط را جذب میکند.
وی در پایان گفتوگو تصریح کرد: در حال حاضر هزار دستگاه تولید شده است و این تعداد تنها پاسخگوی پنج درصد استانهایی است که با مشکل ریزگرد مواجه هستند و برای تولید بیشتر نیازمند حمایت از سوی مسوولان است.
انتهای پیام
نظرات