• یکشنبه / ۱۶ تیر ۱۳۹۲ / ۰۷:۴۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 92041609311

انسان آینده منقاردار می‌شود!

انسان آینده منقاردار می‌شود!

برای آن دسته از افرادی که اغلب با دندان‌های خود مشکل دارند، علم خبرهای خوبی را پیش‌بینی کرده است.

برای آن دسته از افرادی که اغلب با دندان‌های خود مشکل دارند، علم خبرهای خوبی را پیش‌بینی کرده است.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، دکتر گارت فریزر، زیست‌شناس دانشگاه شفیلد پیش‌بینی کرده که انسان ممکن است در آینده منقاردار شود.

وی می‌گوید: برخلاف دندان، منقار، پوسیده و تراشیده نمی‌شود و نمی‌افتد. همین خاصیت است که آن را محکم‌تر و کاربردی‌تر کرده است.

خبر بد برای افرادی که از رفتن پیش دندانپزشک هراس دارند این است که این تغییر که در آن دندانها به یکدیگر جوش خورده و شکل منقار می‌گیرند،‌ میلیونها سال بعد اتفاق خواهد افتاد.

دکتر فریزر به بررسی اینکه چرا انسان تنها دو دست دندان شیری و دائمی دارد در حالی که سایر موجودات از منبع بی‌پایانی برخوردارند، علاقه‌مند است. او مطرح می‌کند که برای مثال کوسه‌ها هر دو هفته یکبار دندانهای جدید تولید می‌کنند. همچنین بادکنک‌ماهی‌ها به طور دائم ماده دندان‌مانندی را تولید می‌کنند که نوکشان از آن ساخته شده است؛ بدین معنی که هر گونه شکستگی یا پارگی به سرعت ترمیم می‌شود.

این زیست‌شناس قرار است در کنفرانسی در بارسلونا از شناسایی سلولهای پشت این بازسازی مداوم سخن بگوید.

این سلول‌ها ممکن است کلید رشد دندانهای جدید در انسان پس از خراب شدن مجموعه قدیمی باشد.

اگر دانشمندان بتوانند اسرار این سلول‌ها را شناسایی کنند، ممکن است سلول‌های مشابهی را که در دهان انسان نیز وجود داشته، تولید کنند.

این امر می‌تواند به انسان در رشد دندان اضافی در صورت نیاز کمک کند. همچنین ممکن است این دندان‌ها از خود نمونه‌های طبیعی نیز بهتر باشند.

به گفته فریزر،‌ تمرکز این پژوهش بر روی راه‌هایی برای شبیه‌سازی شیوه تولید منبع بی‌پایان دندان توسط ماهی‌ها و دادن این قابلیت به انسان است.

البته طبق برآورد وی تا حدود 50 سال آینده انسان ممکن است بتواند در صورت نیاز دندان یدکی جایگزین پرورش دهد.

پیش از آن ممکن است بتوان ژل‌ها و کرم‌هایی تولید کرد که دندانهای پوسیده و آسیب‌دیده را ترمیم کرده و نیاز به پر کردن را از میان بردارد.

ماهی‌های بادکنکی سمی، حیات خود را با دندان آغاز می‌کنند اما به سرعت دندان‌ها جای خود را به منقاری می‌دهند که برای باز کردن صدف و بریدن ماهی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۴-۱۶ ۱۱:۲۷

داروين.............!!!!!!

avatar
۱۳۹۲-۰۴-۱۶ ۱۸:۴۹

دروغه...الكيه