رییس چهارمین همایش ملی ایمنی زیستی و مهندسی ژنتیک با تاکید بر این که خوب است دولت جدید در انتخاب وزرای کشاورزی و علوم از متخصصان و انجمنهای علمی نظرخواهی کند، خاطرنشان کرد: بیوتکنولوژیستها خواستار شایستهسالاری، قانونگرایی و شنیده شدن صدای خود هستند.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر بهزاد قرهیاضی در مراسم افتتاحیهی هشتمین همایش ملی بیوتکنولوژی و چهارمین همایش ملی ایمنی زیستی با تاکید بر این که مطالبات بیوتکنولوژیستها، مطالبات شخصی و سهمخواهی نیست، اظهار کرد: مطالبات ما برای پیشرفت و تعالی کشور طبق سند چشمانداز افق 1404 و سایر سیاستهای کلان ابلاغی به ویژه فرمایشات مقام معظم رهبری است.
وی تصریح کرد: جامعه بیوتکنولوژی و دانشمندان کشور به طور عام میخواهند که صدایشان شنیده شود و در تصمیمات مبتنی بر بیوتکنولوژی که در حوزههای سلامت، دارو، کشاورزی و محیط زیست گرفته میشود از بیوتکنولوژیستها نیز به عنوان متخصصان این حوزه نظرخواهی شود.
قره یاضی گفت: کشور هم اکنون در شرایطی است که بدون آمار واقعی و مستند اعلام میشود که 120 میلیون تن محصول کشاورزی تولید شده و ما انتظار داریم که تیم رییس جمهور منتخب به وعدههای انتخاباتی خود و وعدههای پس از انتخابات پایبند باشد تا وضعیت فعلی جامعه به درستی تبیین شود.
رییس انجمن ایمنی زیستی کشور ادامه داد: باید وضعیت فعلی کشور در حوزه کشاورزی و بیوتکنولوژی به درستی تبیین شود. همه باید بدانند که بیوتکنولوژی کشور هم اکنون در چه رتبهای است و این رتبه بر چه اساسی تخمین زده شده است.
وی با اشاره به این که ایران در زمینه مهندسی ژنتیک کشاورزی از کشورهایی مانند آرژانتین و ترکیه رتبه بالاتری دارد، تاکید کرد: ایران قطعا در جهان اسلام در رتبه نخست ژنتیک کشاورزی است اما کشوری مانند آرژانتین که در تولید علم از ما عقبتر است، بیست و میلیون هکتار تولید محصولات تراریخته دارد و به ایران نیز صادر میکند و این نشان میدهد که در زنجیره تولید علم و تبدیل آن به محصول یکی از حلقه ها کاملا قطع شده است.
رییس چهارمین همایش ملی ایمنی زیستی با اشاره به این که کشوری مانند هند 14 درصد روغن خوراکی دنیا را از طریق پنبهدانه تراریخته تامین میکند، گفت: با وجود
چنین کشورهایی در همسایگی ما کسی باید در راس برنامه کشاورزی کشور باشد که دغدغه کشاورزی و بیوتکنولوژی داشته باشد.
به گفته وی، آیین نامه اجرایی قانون ایمنی زیستی با گذشت چهار سال از تصویب این قانون هنوز تدوین و ابلاغ نشده است و همین موضوع باعث شده تا بهانهای برای جلوگیری از تولید محصولات تراریخته وجود داشته باشد.
انتهای پیام
نظرات