نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه شکل جدیدی از کودتای نظامی در مصررخ داده است، گفت: ممکن است پشت سر این بینظمیها، ناآرامیها و چالشهای فراوان به وجود آمده در مصر، یک سناریوی صهیونیستی باشد تا مانع از رشد مصر قدرتمند و مردمی در منطقه شود.
احمدرضا دستغیب در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در ارزیابی از تحولات اخیر مصر اظهار کرد: در دورهای حکومتی مستبد به عنوان همپیمان اصلی رژیم صهیونیستی در مصر حاکم بود که مردم به دلیل داشتن تنفر از استبداد و ذلت وارد شده به مصر به عنوان یکی از قطبهای تمدن در تاریخ قیام کردند، قیامی که نتیجه آن جابجایی قدرت و روی کارآمدن آقای مرسی شد.
وی با بیان این که مرسی نتوانست اجماعی را بین همه اقشار مختلف جامعه ایجاد کند، گفت: گرچه روند دموکراتیک در روی کارآمدن آقای مرسی لحاظ شده بود اما حزب و جریان حاکم نتوانست پارادوکسهای موجود در جامعه را به نحو شایستهای برطرف کرده و در تنظیم نظام سیاسی، مدلی را ارائه کند که برپایی آن بتواند پاسخگوی مشکلات و مطالبات بخش های مختلف جامعه باشد.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه با بیان این که فشارهای خارجی بسیاری به حکومت مصر وارد شده است، گفت: مصر به دلیل همسایگی و داشتن موقعیت ژئوپولوتیک با رژیم صهیونیستی، برای غربیها و صهیونیستها از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است، بنابرین شکل گیری مصری آزاد مبتنی بر تعالیم ناب اسلامی برای آنها خوشایند نیست.
دستغیب با تاکید بر این که اقدامات و تحولات مصر از سوی صهیونیستها و غربیها رصد میشود، افزود: در چنین شرایطی رفتارهای حزب حاکم و شخص آقای مرسی به نوعی رفتارهای محافظه کارانهای بود که به دنبال آن این نوع از معضلات و مشکلات را میتوانست به همراه داشته باشد؛ البته آسیب شناسی و ارزیابی مسائل مرتبط با موضوع مصر مجال گستردهتری را میطلبد که باید به آن پرداخت.
این عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت در ادامه با تاکید بر این که تحولات اخیر مصر بیشتر از پیش عظمت و قدرت معنوی و الهی امام راحل را در رهبری انقلاب اسلامی نشان داد، گفت: در مقایسه ای بین تحولات مصر با انقلاب اسلامی، مردم بخصوص جوانان ما بیشتر به عظمت و قدرت معنوی امام راحل و رهبری بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی پی میبرند که چطور امام(ره) این انقلاب و مبارزات مردم علیه رژیم ستمشاهی را در فراز و نشیبهای مختلف هدایت و راهبری کردند.
وی افزود: با وجودی که انقلاب ایران با راهبری امام(ره) و مجاهدتهای فراوان مردم، مبتنی بر اصول و مبانی تعریفشدهاش پیش رفته است، بسیاری از کشورهایی که در مسیر تحول گام برداشته اند، از این الگو استفاده نکردند، وجود فشار کشورهای دیگر نیز در این رابطه بیتاثیر نبود اما خواست و ارادهی خودشان در استفاده همه جانبه از دستاوردهای انقلاب اسلامی مورد غفلت قرار گرفت.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ترسیم چشمانداز آینده مصر گفت: آقای مرسی در یک انتخابات آزاد روی کار آمد و در انتخاباتی دیگر، قانون اساسی به همه پرسی گذاشته شد اما اقلیتی که بخش قابل توجهی از مردم عضو آن هستند یعنی مرتبطین با رژیم گذشته، نظامیانی که سالها در سیستم سیاسی مصر ریشه دواندهاند و همچنین افراطیون و کسانی که شرایط جدید مانع از تحقق اهداف، آرزوها و آمال آنها میشود، با همراهی برخی از جریانات سیاسی خارج از کشور به این تحولات ورود پیدا کردند.
دستغیب ادامه داد: فارغ از تحلیل اتفاقات، تحولات و رخدادهای مصر و نقد یا تاثیر عملکرد آقای مرسی و حزب حاکم، موضوع بسیار مهم، یک ساختارشکنی و اقدام بدعت آمیز در مصر است که در آینده نیز رخ خواهد داد.
وی توضیح داد: در مصر، نتیجه اراده عمومی مردم برای تغییر و تحول به سمت هرج و مرج و بینظمی پیش رفت، به عبارت دیگر عدم استقرار و ثبات کوتاه مدت و ناکامی انقلابیون درایجاد ثبات و تنظیم روابط اجتماعی باعث شد که امروز شاهد بینظمی دیگری باشیم؛ گرچه ژست سیاسی ارتش حکایت از عدم شکل گیری کودتای نظامی دارد اما اتفاق اخیر در مصر شکل جدیدی از کودتای نظامی با ساماندهی مردم توسط احزاب وفادار به ارتش بود.
دستغیب خاطر نشان کرد: شکل جدیدی از کودتای نظامی در مصر رخ داد که با نگاهی واقع بینانه میتوان دریافت چنین ظرفیتی در آینده برای حزب حاکم نیز فراهم است که مجددا بخش دیگری از مردم نسبت به رخدادها و اتفاقات یکی دو روز اخیر معترض باشند. در واقع یک دور اعتراضی برای تغییر حاکمیت و دولت به صورت غیر دموکراتیک شکل گرفت که بدعتی را به جای میگذارد.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه تاکید کرد: اگر رخدادهای چند روز اخیر مدیریت نشود، مصر روی آرامش را نخواهد دید و همواره دستخوش چالشهای فراوانی خواهد بود. البته می تواند پشت سر این بی نظمی ها در مصر و چالش های فراوان به وجود آمده در کنار ناآرامی و نارضایتی که در هر زمانی در بخشی از جامعه وجود دارد، یک سناریوی صهیونیستی باشد تا مانع از رشد مصر قدرتمند و مردمی در منطقه شود.
وی یاد آور شد: بعد از استقرار دولت آقای مرسی تلاشهای بسیاری صورت گرفت تا مصر ارتباط موثری با جمهوری اسلامی نداشته باشد. در واقع تمامی تحولات و اقدامات در منطقه تلاش میشود به نوعی رقم خورد که در نهایت به نفع ثبات رژیم صهیونیستی باشد.
دستغیب ابراز امیدواری کرد که در چند روز آینده تصمیم عقلایی در مصر گرفته شود چرا که در غیر این صورت مصر همچنان در این آتش خواهد سوخت و این دوره جابجایی قدرت کماکان ادامه پیدا خواهد کرد، حتی اگر در کوتاه مدت هم به وسیلهی اقدامات افراطی و یا نظامی بخواهند شرایط موجود در مصر را مدیریت کنند ولی فعلا با شرایط موجود این دوره انتقالی نوید بخش یک آینده روشن نیست.
انتهای پیام
نظرات