مغز انسان مانند رایانهها در برابر حملات هکرها آسیب پذیر بوده و توسعه فناوری های پیشرفته، اجازه دسترسی و خواندن افکار مردم را برای دانشمندان فراهم کردهاند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، زندگی در دنیای داده ها با خطرات فروانی از جمله حملات هکری مواجه است و حتی مغز انسان نیز از خطر هک شدن در امان نیست؛ دانشمندان در حال توسعه فناوری های مختلفی هستند که حتی امکان خواندن ذهن انسان را نیز فراهم می کنند.
خواندن ذهن
خواندن ذهن افراد همیشه نیازمند فناوری های بسیار پیشرفته نیست و به گفته دکتر «مارک سالم»، می توان با استفاده از نشانه های غیر کلامی و فیزیکی در زبان بدن متوجه افکار هر فرد شد؛ مثلا خاراندن بینی می تواند به معنای خارش بینی یا دروغگویی فرد باشد!
با این حال استفاده از فناوری می تواند دسترسی مستقیم و دقیق تر به مغز انسان را میسر کند؛ «فیلیپ لاو» متخصص مغز و اعصاب در حال توسعه مانیتور مغزی قابل حمل iBrain است که می تواند فعالیت های الکتریکی مغز را از سطح پوست سر و جمجمه تشخیص دهد.
بیماران مبتلا به ALS (اسکلروز آمیوتروفیک جانبی) یا اشکالی از فلج، دارای فعالیت طبیعی و سالم مغزی هستند و با کمک دستگاه iBrain می توان از افکار این افراد برای کنترل یک دست مجازی بر روی صفحه نمایش رایانه استفاده کرد.
از دیگر اشکال پیچیده خواندن ذهن، توانایی ترجمه زبان مغز به زبان ساده انگلیسی است. دکتر «جک گالانت» از متخصصان اعصاب دانشگاه کالیفرنیا در برکلی در حال تدوین «فرهنگ لغت مغز» و ترجمه افکار به تصویر و کلمات است.
در این روش تصاویر مختلفی به داوطلبان نشان داده شده و فعالیت مغزی از طریق تصویربردای رزونانس مغناطیسی عملکردی (fMRI) بررسی می شود. محققان با کمک این فعالیت های مغزی موفق به بازسازی تقریبی تصاویر دیده شده توسط افراد گردیدند.
برخی فناوری ها نیز امکان نظارت بر فعالیت مغز در طول انجام کار را فراهم می کنند. «کریس برکا» از متخصصان عصب شناسی در حال توسعه فناوری برای نظارت افراد مختلف مانند ورزشکاران و هنرمندان بر فعالیت های مغزی است که دستیابی به اوج عملکرد را امکانپذیر می کند.
دستیابی هکرها به مغز انسان
اما دست یابی هکرها به مغز انسان و وارد کردن هرگونه اطلاعات، چه تبعاتی به دنبال خواهد داشت؟
برنامه نویسان رایانهیی از طریق رمزگشایی یا کرک (cracks) به سیستم های امن نفوذ می کنند. در انسان نیز حس بویایی کلید رمزگشایی و نفوذ به مغز انسان محسوب می شود.
«ایلانا هیراستون» از متخصصان عصب شناسی در حال توسعه روشی برای وارد کردن اطلاعات به مغز افراد از طریق حس بویایی در زمان خواب است. در این روش از ترکیبی از بوهای خوشایند یا ناخوشایند و اصوات خاص استفاده می شود.
در این شرایط، مغز انسان طی چند سال آینده به هدف اصلی حملات هکری تبدیل شده و باید راهکار جدی برای مقابله با این حملات جدید توسعه داده شوند!
انتهای پیام
نظرات