• جمعه / ۱۴ تیر ۱۳۹۲ / ۱۴:۲۶
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 92041408426

صبح فردا در دانشگاه تهران صورت می‌گیرد:

افتتاح همایش‌های ملی بیوتکنولوژی و ایمنی زیستی با پیام رییس جمهور منتخب

افتتاح همایش‌های ملی بیوتکنولوژی و ایمنی زیستی با پیام رییس جمهور منتخب

هشتمین همایش ملی بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران و چهارمین همایش ملی ایمنی زیستی و مهندسی ژنتیک ایران از روز شنبه 15 تیرماه به مدت سه روز در محل دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران برگزار می‌شود.

هشتمین همایش ملی بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران و چهارمین همایش ملی ایمنی زیستی و مهندسی ژنتیک ایران از روز شنبه 15 تیرماه به مدت سه روز در محل دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار علمی ایسنا، این دو همایش که به همت انجمن بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران، انجمن ایمنی زیستی و مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران به صورت همزمان برگزار می‌شوند، صبح شنبه با پیام دکتر روحانی، رییس جمهور منتخب ملت ایران رسما افتتاح می‌شوند.

اعطای جایزه ملی «دکتر کاظمی آشتیانی» به محققان برتر حوزه بیوتکنولوژی و انتخاب چهره تاثیرگذار بیوتکنولوژی و دانشور برتر جوان در بیوتکنولوژی از جمله برنامه‌های جنبی این دو همایش ملی است.

دکتر بهزاد قره یاضی، رییس چهارمین همایش ملی ایمنی زیستی و مهندسی ژنتیک در گفت‌و‌گو با خبرنگار فناوری ایسنا با اشاره به پذیرش و ارائه قریب به هزار و 200 مقاله علمی در این دو همایش ملی که بزرگترین گردهمایی علمی متخصصان زیست فناوری کشور است، اظهار داشت: علاوه بر اساتید و محققان داخلی 10 متخصص برجسیته خارجی از کشورهای ژاپن، چین، هندوستان، مالزی و فیلیپین نیز به منظور تبادل نظر با متخصصان ایرانی در این دو همایش حضور دارند که در راستای توسعه همکاریهای علمی فی مابین، جلسات و نشست‌هایی در برخی مراکز علمی کشور خواهند داشت و تفاهم نامه هایی با همتایان ایرانی امضا خواهند کرد. بازدید از مراکز تحقیقاتی در گیلان و آذربایجان از دیگر برنامه های پیش بینی شده برای تعدادی از این مهمانان خارجی است.

وی با پیش بینی حضور بیش از هزار و 500 نفر ازاساتید، محققان و دانشجویان حوزه های مختلف زیست فناوری، مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی در چهارمین همایش ملی ایمنی زیستی و مهندسی ژنتیک و هشتمین همایش ملی بیوتکنولوژی، «بیوتکنولوژی گیاهی؛ زمینه‌های مهندسی ژنتیک، کاربرد میکروبیولوژی در کشاورزی، کشت بافت، ژنومیکس گیاهی و...»، «بیوتکنولوژی پزشکی»، «بیوتکنولوژی دارویی و صنایع غذایی»، «بیوتکنولوژی جانوری، دام و آبزیان»، «بیوانفورماتیک زیست سامانه‌ها و زیست مصنوع‌ها»، «نانوبیوتکنولوژی»، «ایمنی زیستی»، «بیوتکنولوژی صنعت و معدن»، «بیوتکنولوژی محیط زیست»،‌«بیوتکنولوژی ریز سازواره‌ها (ویروس‌ها، باکتری‌ها، قارچها و ...)»، «زیرساختها، سیاست گذاری و نقش مراکز مدیریتی و تصمیم سازی در توسعه بیوتکنولوژی» و «مباحث اخلاقی، حقوقی و فقهی در بیوتکنولوژی» را از جمله حوزه‌های تخصصی مورد بررسی در این دو همایش ملی عنوان کرد.

رییس انجمن علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران با اشاره به شعار این دو همایش که «زیست فناوری برای امنیت غذایی و سلامت» است، اظهار داشت: در حالی که واردات محصولات غذایی می‌تواند به امنیت غذایی ما لطمه بزند، به طوری که هم اکنون در زمینه روغن تا حدود 90 درصد به خارج از کشور وابستگی داریم، به عنوان متخصص باید فارغ از بحث‌های مدیریتی که جنبه سیاسی دارد، برای این وضعیت، چاره‌اندیشی فناورانه داشته باشیم.

رییس انجمن ایمنی زیستی اضافه کرد: هم اکنون 90 د رصد روغن دنیا، روغن استحصالی از پنبه دانه، سویا، ذرت و کلزای تراریخته است. چرا ما نباید این محصولات را در کشور داشته باشیم؟

وی خاطرنشان کرد: بر اساس پیام هزاره دوم فائو (سازمان خواروبار جهانی)، بیوتکنولوژی یکی از توانمندترین ابزارها برای نیل به امنیت غذایی است. از سوی دیگر از بیوتکنولوژی می‌توانیم برای سلامت انسان استفاده کنیم. ما باید سم را از چرخه محصولات کشاورزی حذف کنیم و رسیدن به این منظور جز با روی آوردن به کشاورزی ارگانیک و کشاورزی با فناوری مهندسی ژنتیک که در کنار هم می‌توانند کشور را از جنبه سلامتی تامین کنند، میسر نیست.

قره یاضی تصریح کرد: ما در این همایش به تشریح ابعاد مختلف بیوتکنولوژی و دستاوردهای فناورانه خواهیم پرداخت و تجارب کشورهای موفق در زمینه بیوتکنولوژی مانند کشورهای چین، هندوستان، پاکستان و کشورهای دیگر ماند کشور بورکینافاسو را بررسی خواهیم کرد وامیدواریم مسوولان بتوانند از تجارب ارزنده فناوری‌ها نو در دنیا درس بگیرند.

رییس انجمن ایمنی زیستی در ادامه در خصوص وضعیت بازار تجارت جهانی محصولات زیست فناوری و سهم ایران در بهره‌مندی از دستاوردهای این فناوری گفت:

بازار زیست فناوری در دنیا در چند جهت به پیش می‌رود که اولی بلاتردید در حوزه مهندسی ژنتیک و تولید محصولات تراریخته است. بر اساس آمار منتشره ارزش بذر محصولات تراریخته که در دنیا تولید می‌شود، سالیانه بیش از 130 میلیارد دلار تخمین زده شده است. از طرف دیگر زیست فناوری در حال حاضر تمام عرصه‌های داروسازی و تشخیص طبی را به خود اختصاص داده است که برای آن نیز یک برآورد چند صد میلیارد دلاری در دنیا وجود دارد. اما عرصه دیگر به نام فروش دانش است که به اصطلاح فروش دانش و فناوری، تجهیزات و ارائه خدمات بیوتکنولوژی در دنیا است که سهم کشور ما از این عرصه بسیار کم است. اگر چه در زمینه تولید دارو با مشارکت بخش خصوصی به رشد خوبی رسیده‌ایم، اما در بخش کشاورزی از نظر تولید محصولات تراریخته صفر هستیم و درآمدی نداریم در حالی که سهم واردات محصولات تراریخته 5-3 میلیارد دلار در عرصه ارائه خدمات بیوتکنولوژی تخمین زده شده است.

وی مهمترین چالش پیش روی زیست فناوری کشور به ویژه در بخش کشاورزی را رفع مشکلات مدیریتی این بخش عنوان و اظهار داشت: افراد شایسته و دلسوز و جوانان متخصص می‌توانند با استفاده از تجارب پیشکسوتانی که به نوعی از عرصه خارج شده‌اند وارد میدان شوند و با تلاش‌ ویژه‌ گذشته‌ها را جبران کنند. اگر این چالش حل شود بقیه مسایل مانند کمبود اعتبارات، تحریم‌ها، دانایی ستیزی و فناوری هراسی نیز حل می‌شود. البته همه این موارد با مدیریت مناسب که درک صحیحی از بیوتکنولوژی و انگیزه و تمایل به توسعه و پیشبرد آن داشته باشد، عملی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha