• سه‌شنبه / ۱۱ تیر ۱۳۹۲ / ۰۰:۳۷
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 92041106176
  • خبرنگار : 71424

ممانعت از توزیع دارو تا زمان افزایش قیمت‌ها، توسط شرکت‌ها

یک داروساز تاکید کرد: ضرورت ایجاد امنیت در توزیع دارو

یک داروساز تاکید کرد: ضرورت ایجاد امنیت در توزیع دارو

یک دکتر داروساز به بیان گوشه‌ای از مشکلات داروخانه‌داری در ایران پرداخت و از رفتار انحصارطلبانه برخی شرکت‌های دارویی انتقاد کرد.

یک دکتر داروساز به بیان گوشه‌ای از مشکلات داروخانه‌داری در ایران پرداخت و از رفتار انحصارطلبانه برخی شرکت‌های دارویی انتقاد کرد.

دکتر مهدی قاسم‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به افزایش قیمت دارو در چند ماهه اخیر به علت نوسانات ارزی، عنوان کرد: افزایش قیمت دارو به نفع مردم و داروسازان نیست، زیرا وقتی قیمت دارو بالا می‌رود، توان خرید مردم پایین آمده و این باعث می‌شود گردش مالی داروخانه‌ها کند شود.

این دکتر داروساز ادامه داد: از سوی دیگر با پایین آمدن توان خرید، مردم برای امرار معاش دست به اولویت‌بندی می‌زنند و معمولا سلامت و درمان را در آخرین رده قرار می‌دهند. این اتفاق علاوه بر ضربه زدن به سیستم درمانی، مردم را به خرید داروهای OTC سوق می‌دهد.

قاسم‌زاده با بیان اینکه افزایش قیمت دارو اعتماد مردم را نیز خدشه‌دار کرده است، گفت: بخش عمده‌ای از این مشکل به داروهایی مربوط می‌شود که قبلا تولید و در انبارها ذخیره شده‌اند. زیرا شرکت های دارویی اتیکت قیمت داروها را به علت جلوگیری از صرف هزینه برای چاپ مجدد جعبه‌ها، بعد از افزایش قیمت تغییر نمی‌دهند و دارو را با فاکتور و بخشنامه جدید به داروخانه می‌فروشند. این تفاوت قیمت فروش و قیمت روی بسته دارو برای خریداران ایجاد ابهام کرده و باعث اعتراضشان می‌شود.

وی ضمن تاکید بر ضرورت ایجاد امنیت در توزیع دارو، تصریح کرد: اگر امنیت در توزیع دارو ایجاد شود، هیچ داروخانه‌ای تمایل به انبار کردن داروهای خود ندارد.

قاسم‌زاده با اشاره به اینکه این اتفاق می‌تواند زمینه سودجویی را برای برخی افراد فراهم کند، افزود: اینکه بعضی شرکت‌های داروسازی در قبال ارائه داروهای خاص و کمیاب پیشنهاد سبدهای ویژه دارویی به داروخانه‌دار می‌دهند و می‌گویند اگر می‌خواهی فلان داروی کمیاب را داشته باشی، باید چند قلم داروی دیگر نیز همراه آن بخری، عادت ناپسند و نادرستی است که در طول این 20 سالی که مسئول فنی و صاحب داروخانه بوده‌ام، شاهد آن بوده و متاسفانه هیچ‌گاه از بین نرفته است.

این دکتر داروساز با بیان اینکه انجمن داروسازان نیز پیگیر این موضوع بوده است، عنوان کرد: این اتفاق بویژه در خصوص شرکت‌های بزرگ دولتی رخ می‌دهد که از یارانه استفاده می‌کنند. شرکت‌های خصوصی کمتر به اقداماتی نظیر ارائه سبدهای ویژه دارویی دست می‌زنند.

وی ضمن تاکید بر ضرورت نظارت بر روی توزیع دارو، گفت: برخی شرکت‌های دارویی اقلامی نظیر شیرخشک را با وجود اینکه موجودی دارند، تا زمان اعلام قیمت‌های جدید بلوکه می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha