• سه‌شنبه / ۱۱ تیر ۱۳۹۲ / ۰۰:۳۶
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 92041106175
  • خبرنگار : 71424

زخم کهنه "دارو"، سر باز کرده است...

زخم کهنه "دارو"، سر باز کرده است...

"داروخانه‌ها بتافرون داروی حیاتی بیماران ام اس را ندارند، وضع بیماران پیوندی به علت عدم وجود و یا کمبود دارو چندان خوش نیست، بیماران هموفیلی هم به علت گران شدن داروهایشان راهی سازمان غذا و دارو می‌شوند تا بلکه گوش شنوایی پیدا کنند، بیماری که برای دریافت یک داروی معمولی به داروخانه‌های تک‌ نسخه‌ای و هلال احمر ارجاع داده می‌شود و در نهایت قفسه‌های داروخانه‌هایی که روز به روز خلوت‌تر و جیب برخی سوداگران به واسطه احتکار دارو هر روز پرپول‌تر می‌شود،... "

"داروخانه‌ها بتافرون داروی حیاتی بیماران ام اس را ندارند، وضع بیماران پیوندی به علت عدم وجود و یا کمبود دارو چندان خوش نیست، بیماران هموفیلی هم به علت گران شدن داروهایشان راهی سازمان غذا و دارو می‌شوند تا بلکه گوش شنوایی پیدا کنند، بیماری که برای دریافت یک داروی معمولی به داروخانه‌های تک‌ نسخه‌ای و هلال احمر ارجاع داده می‌شود و در نهایت قفسه‌های داروخانه‌هایی که روز به روز خلوت‌تر و جیب برخی سوداگران به واسطه احتکار دارو هر روز پرپول‌تر می‌شود،... "

این‌ها تنها گوشه‌ای از مشکلات مردم برای تامین داروست که مسئولان وزارت بهداشت نیز تاکنون نسخه‌ای برای حل آن نپیچیده‌اند.

هرچند تلاش خبرنگارایسنا طی دو هفته اخیر برای انتشار اخبار مربوط به کمبود داروی «بتافرون» بیماران مبتلا به ام.اس از طریق کانال‌های مختلف از جمله شرکت‌ وارد کننده، انجمن ام.اس و وزارت بهداشت بی نتیجه ماند اما روز گذشته رییس سازمان غذا و دارو درپاسخ به بروز مشکلات دارویی این بیماران تنها به اعلام این خبر که "بتافرون به تازگی توزیع شده است" بسنده کرد و حاضر نشد که توضیحات بیشتری برای روشن شدن وضعیت داروهای بیماران ام.اس که اکنون چند هفته‌ای است با کمبود دارو مواجه شده‌اند، ارائه کند.

به نظر می‌رسد ممانعت از پاسخگویی به مشکلات دارویی مردم و ارائه پاسخ‌های نه چندان روشن که گویی تنها برای پاک کردن صورت مساله است،‌ به دور از تعهدات سازمان غذا و دارو و خط مشی‌اش در قبال تعهد به پاسخگویی به مردم و رسانه‌های ارتباطات جمعی است که نمایندگان افکار عمومی بوده و به جز ارائه تصویری روشن از واقعیت‌های موجود در متن جامعه دغدغه‌ای ندارند.

سازمان غذا و دارو همزمان با بروز مشکلات دارویی که در سال گذشته به اوج خود رسید و ماجرای عدم تخصیص ارز مرجع به دارو، مشی رسانه‌ای خود را تغییر داد و گویا ترجیح داد کج دار و مریز حرکت کند.

از آن زمان تاکنون نه تنها مشکلات دارویی کشور علی رغم هشدار کارشناسان امر دارویی، نمایندگان مجلس و رسانه‌ها رو به بهبود نگذاشته است، بلکه به نظر می‌رسد با روند افزایش قیمت داروها، ضعف‌های مدیریتی این مهم نمایان‌تر شده است.

از سویی تغییر و جابجایی‌های مدیریتی مکرر که اکنون عدد آن طی سه ماه از 15 هم فراتر رفته است، بر آشفتگی نظام دارویی دامن زده و میراثی به جز بی ثباتی مدیریتی در حوزه دارویی به ارمغان نگذاشته است، همه اینها در حالی است که مدیران حاضر همان گونه که رییس جمهور محترم تاکید می‌کند موظف هستند برنامه ها و اموری را که در این دوره به دست گرفته‌اند به نحو احسن به پایان برسانند.

از دیگر سو ناکارآمدی نهادهای نظارتی در این وضعیت نابسامان دارویی که باعث شده است برخی صاحبان عرصه تجارت دارو؛ نه که سوداگران بی انصاف، از آب گل آلود ماهی بگیرند و با دپوی داروهایشان در انبارها و فروش آن به محض اعلام افزایش قیمت‌ها سلامت مردم را هرچه بیشتر به بازی بگیرند، مزید بر علت شده است تا نارضایتی بیماران از وضع موجود افزایش یابد.

حال این پرسش‌ها باقیست که آیا با " اعلام توزیع یک دارو در بازار"، می توان خیال ناآسوده این بیماران مستاصل را که دیگر درد و رنج بیماری را فراموش کرده‌اند و تنها دغدغه هزینه‌های درمان و داروی خود را دارند، آسوده کرد؟

آیا با استدلال برخی مدیران ارشد وزرات بهداشت مبنی بر مقصر دانستن رسانه ها در دامن زدن به آشفتگی موجود و اینکه انتشار اخبار حوزه دارو موجب ایجاد نگرانی در مردم می‌شود، می‌توان جلوی نگرانی بیماری را که از صبح همه داروخانه‌های شهرش را برای یافتن دارو زیر پا گذاشته است، گرفت؟

آیا همین بیمار که ناچار شد تبعات تغییر ارز مرجع به مبادله ای را بپذیرد و تن به افزایش 40 درصدی قیمت داروهای تولید داخل و افزایش 90 درصدی قیمت داروهای خارجی بدهد و اکنون دغدغه اش در درجه اول یافتن داروست، با شنیدن خبر ناگهانی آزاد شدن نرخ ارز دارو شوکه نخواهد شد؟

اخیرا با ابلاغ بخشنامه حذف ارز مرجع از کالاهای اساسی و تک نرخی شدن ارز که به معنای حذف نرخ مرجع و مبادله‌ای است پیش بینی می‌شود نابسامانی در بخش قیمت دارو بیش از این افزایش یابد.

دکتر مهدی سلیمانجاهی سرپرست سابق نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو در گفت وگویی با خبرنگار ایسنا، نسبت به تبعات تک نرخی شدن ارز برای دارو هشدار داده و گفته است: اگر این اتفاق در آینده محقق شود، وضع دارو به هم می ریزد و به تولید ضربه می خورد. در این صورت قیمت همه داروها باید مجددا در کمیسیون قیمت گذاری تجدیدنظر شود که به علت وجود بوروکراسی‌های اداری زمانبر است و دسترسی مردم به دارو سخت می‌شود.

بنابراین آیا بهتر نیست بانیان امر دارویی کشور به جای تدوین راهکارهایی چون واریز یارانه دارو به حساب خانوار که عملیاتی شدنش سخت به نظر می رسد، چاره‌ای برای بهبود وضعیت دارویی کشور بیاندیشند و جلوی بروز اتفاقاتی چون تک نرخی شدن ارز دارو را بگیرند و بیش از این بر آلام بیماران و خانواده های آن نیافزایند؟

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۴-۱۱ ۰۹:۲۵

کساني که در راس امور سلامت مردم نشسته‌اند چشمشان را به روي واقعيت بسته‌اند. براي من که يک سال است ام اس دارم مسلم است که اين آقايان خودشان هم نفعي بزرگ از اين ماجرا مي‌برند. اينها اگر روزي خانواده خودشان دچار کوچک‌ترين بيماري شوند فکر مي‌کنيد مي‌روند در صف دارو مي ايستند يا به هزار راه نرفته چنگ مي‌زنند که دارو تهيه کنند؟ نه. اينها همان متجاوزين به حق مردمند.

avatar
۱۳۹۲-۰۴-۱۱ ۰۹:۳۰

خدايا مسئولان ما ناله مريض و نگراني و رنج مستاصلين محتاج دارو در وجود دنيا گرفته‌شان اثر نمي‌كند. خودت رحمي به ماندگان و جزايي براي مسببين نازل بفرما!!!!!

avatar
۱۳۹۲-۰۴-۱۱ ۰۹:۳۰

خيلي جالبه که تو اين مملکت همه همه چيز را از قبل پيش‌بيني کرده‌اند و هشدار داده‌اند اما معلوم نيست اون چند نفري که با تصميمات خود با زندگي و جان مردم بازي مي‌کنند کجان؟ کسي را که در خيابان قمه مي‌کشد و مردم را مي‌ترساند اعدام مي‌کنند اما کسي که با كارش زندگي مردم را از بين مي‌برد آزاد است.

avatar
۱۳۹۲-۰۴-۱۱ ۱۵:۴۶

ديروز براي تهيه دارو به داروخانه هلال احمر قم رفتم از گرفتاري و پريشاني و سرگرداني و تحقير مردم چنان بهم ريخته و ناراحت شدم که تاکنون نتوانسته ام به حال عادي برگردم ديروز در مراجعت خانواده ام با يک نگاه به من غم شديدي را در چهره من مشاهده کرد و از علتش پرسيد گفتم مردمي را ديدم سرگردان، متصدي با صداي بلند يا مي گفت نداريم، برويد جاي ديگر يا مي گفت مشابه ايراني آن را داريم که دکترها قبول نمي کنند چه کار کنم بنويسم و من تحير را در قيافه مشتري مي ديدم يا مي گفت نسخه مي شود هفت ميليون! بنويسم؟ و غم در چهره خريدار و تحير! يا مي گفت چهار ميليون با بيمه مي شود چهار صد هزار تومان و من خريدار را مي شناختم طلبه اي بود که شهريه اش دويست و پنجاه هزار تومان بود! و ... به من گفت تاريخش درست نيست برو عوض کن گفتم بابا دکترم تهرانه چکار کنم گفت شايد نپذيريم منتظر باش و من در اين نيم ساعتي که آنجا بودم به تمام مقدسات متوسل شدم که کار گير نکند و ... آه خدايا خودت بداد اين مردم برس.