• چهارشنبه / ۲۹ خرداد ۱۳۹۲ / ۱۱:۴۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 92032917979
  • خبرنگار : 71434

/اخبار سوریه/

ادامه رایزنی درباره ژنو2 و تلاش برخی کشورهای منطقه برای اعزام نیرو به سوریه

ادامه رایزنی درباره ژنو2 و تلاش برخی کشورهای منطقه برای اعزام نیرو به سوریه

با ادامه ادعاهای کشورهای غربی و در راس آن‌ها آمریکا مبنی بر استفاده نظام سوریه از سلاح‌های شیمیایی در درگیری‌های این کشور، وزارت خارجه روسیه اعلام کرد: مسکو این ادعاهای ثابت نشده را نمی‌پذیرد.

با ادامه ادعاهای کشورهای غربی و در راس آن‌ها آمریکا مبنی بر استفاده نظام سوریه از سلاح‌های شیمیایی در درگیری‌های این کشور، وزارت خارجه روسیه اعلام کرد: مسکو این ادعاهای ثابت نشده را نمی‌پذیرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از سایت شبکه خبری روسیه الیوم، سرگئی ریابکف، معاون وزیر خارجه روسیه در میان جمعی از خبرنگاران اعلام کرد که کشورش ادعاهای "بدون سند و مدرک و ثابت نشده برخی از کشورها" درباره استفاده نظام سوریه از سلاح‌های شیمیایی در ناآرامی‌های این کشور را نمی‌پذیرد.

وی همچنین بر لزوم انجام تحقیقات بین‌المللی جدی و مستقل در خصوص مساله سلاح‌های شیمیایی سوریه تاکید کرده و نسبت به مخالفت برخی کشورها نسبت به کشف حقایق بنا به اهداف سیاسی ابراز تاسف کرد.

معاون وزیر خارجه روسیه همچنین اعلام کرد که جی هشت به پیشرفت‌هایی در خصوص برگزاری کنفرانس ژنو 2 در خصوص سوریه دست یافتند.

ریابکوف ادامه داد: می‌توانیم تاکید کنیم این کنفرانس به نتایج چشم‌گیر و پیشرفت‌هایی درباره ژنو2 به عنوان تنها راه حل بحران سوریه دست یافته است.

این دیپلمات روسی همچنین به افزایش فرصت‌های برگزاری کنفرانس ژنو2 در آینده نزدیک اشاره کرد اما درباره زمان مشخص برگزاری این کنفرانس چیزی نگفت.

ریابکوف اعلام کرد که بین روسیه و آمریکا درباره ژنو 2 مواضع مشترکی وجود دارد که این مواضع روزبه روز در حال بیشتر شدن است و امیدوارم که این کنفرانس هر چه سریعتر انجام شود.

از سوی دیگر گنادی گاتیلف، معاون وزیر خارجه روسیه اعلام کرد که روسیه طرحی برای مذاکرت با آمریکا درباره مساله سلاح‌های شیمیایی در سوریه ندارد.

وی گفت: مسکو در تلاش است تا کنفرانس ژنو2 را برگزار کند و در همین راستا دیداری میان نمایندگان روسیه، آمریکا و سازمان ملل روز 25 ماه جاری میلادی برگزار خواهد شد.

از سوی دیگر دولت چین نیز اعلام کرد: برگزاری کنفرانس ژنو 2 نیازی فوری است.

سخنگوی وزارت خارجه این کشور در کنفرانسی مطبوعاتی در پکن تاکید کرد: اولویت جامعه جهانی در حال حاضر برگزاری کنفرانس ژنو 2 در اولین فرصت ممکن و به منظور ممانعت از پیچیده‌تر شدن اوضاع سوریه و دستیابی به راهکاری سیاسی در خصوص این کشور است.

وی همچنین اوضاع امنیتی سوریه را نگران کننده و ناآرام توصیف کرده و از طرفین درگیر و گروه‌های ذی‌ربط خواست تا جهت برقراری صلح و ثبات در سوریه، خاورمیانه و جهان تلاش کنند.

سخنگوی وزارت خارجه چین همچنین هشدار داد ادامه بحران سوریه امنیت منطقه را به خطر خواهد انداخت.

فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه نیز در پایان کنفرانس کشورهای عضو جی هشت در میان جمعی از خبرنگاران تاکید کرد: پوتین باید به مقامات دمشق برای تحقق مرحله انتقالی در سوریه فشار بیاورد.

اولاند بر لزوم حضور طرفین درگیر سوری بر میز مذاکرات در ژنو2 و برگزاری هرچه سریعتر این کنفرانس تاکید و اعلام کرد: ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه باید به نظام سوریه فشار بیاورد تا با آغاز مرحله انتقالی موافقت کنند.

وی همچنین اعلام کرد که شرکت کنندگان در نشست جی هشت استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه را محکوم کردند.

رئیس جمهوری فرانسه گفت: ما توافق کردیم که تحقیقاتی بین‌المللی در خصوص استفاده از این سلاح‌ها در سوریه آغاز شود و نتایج نهایی این تحقیق به شورای امنیت ارائه شود.

وی در خصوص مشارکت ایران در کنفرانس ژنو2 نیز گفت: درها به روی حضور ایران در کنفرانس ژنو 2 باز است اما باید تاکید کنم که بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه جایی در آینده سوریه ندارد. فرانسه پیش‌تر مشرکت ایران در کنفرانس ژنو2 را بعید دانسته بود.

در حالی که مذاکرات سیاسی برای پایان بحران سوریه ادامه دارد برخی منابع عربی از آغاز مذاکرات میان برخی کشورهای عربی و ترکیه برای ایجاد نیروی نظامی مشترک جهت اعزام به سوریه خبر دادند.

بنا به گفته این منابع "آگاه"، ترکیه، قطر، عربستان، مصر، اردن و چند کشور دیگر درحال مذاکره هستند تا در صورت قطعی شدن مساله دخالت نظامی در سوریه یک نیروی نظامی مشترک از این کشورها به سوریه وارد شود و کنترل برخی مناطق این کشور را به دست گیرد. قرار است این نیروها در ترکیه سازماندهی شده و از آنجا راهی سوریه شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha