• چهارشنبه / ۲۹ خرداد ۱۳۹۲ / ۰۲:۳۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 92032917649
  • خبرنگار : 71417

بیانیه پایانی نشست گروه 8 "دولت انتقالی سوریه در ژنو 2 تعیین شود"

بیانیه پایانی نشست گروه 8 "دولت انتقالی سوریه در ژنو 2 تعیین شود"

در پایان نشست سالانه رهبران کشورهای گروه هشت در ایرلند شمالی رهبران هشت کشور بزرگ صنعتی جهان بیانیه‌ای در مورد سوریه صادر کردند.

در پایان نشست سالانه رهبران کشورهای گروه هشت در ایرلند شمالی رهبران هشت کشور بزرگ صنعتی جهان بیانیه‌ای در مورد سوریه صادر کردند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از یورونیوز، سران کشورهای عضو گروه " در نشست ایرلند شمالی به توافق رسیدند که دولت انتقالی سوریه باید در "کنفرانس ژنو ۲" تعیین شود. در بیانیه گروه 8 در باره آینده بشار اسد سکوت شده است.

سران گروه ۸ که شامل هفت کشور بزرگ صنعتی جهان و روسیه است، در دومین روز نشست خود در ایرلند شمالی بر سر پایان جنگ داخلی سوریه به توافقی نسبی دست یافتند.

بر اساس گزارش‌هایی که خبرگزاری‌ها به نقل از شرکت‌کنندگان در نشست "گروه ۸" منتشر کردند، قرار است به‌زودی در کنفرانس ژنو ۲ دولت انتقالی سوریه تشکیل شود. به گفته‌ی سرگئی ریباکوف، معاون وزیر دفاع روسیه، پایان دادن به جنگ داخلی سوریه تنها از طریق برگزاری این کنفرانس میسر خواهد شد.

کنفرانس بین‌المللی ژنو براساس پیشنهاد مشترک آمریکا و روسیه با حضور نمایندگان دولت سوریه و همه گروه‌های مخالف بشار اسد تشکیل خواهد شد، اما زمان آن هنوز تعیین نشده است.

گروه 8 در مورد این‌که آیا سران دولت فعلی سوریه نیز در دولت انتقالی نقشی خواهند داشت یا خیر، به توافق نرسیدند. ریباکوف اظهار داشت، روسیه در این نشست مانع بحث در باره‌ی آینده‌ی سران رژیم بعث سوریه شده است.

در نخستین روز نشست، دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا و ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی تاکید کرده بودند که شرکت‌کنندگان در نشست بر چند نکته اساسی توافق دارند، از جمله پایان دادن به جنگ و کشتار و جلوگیری از تجزیه سوریه، مبارزه با نیروهای افراطی و فراهم‌آوردن شرایطی که ملت سوریه بتواند برای سرنوشت خود تصمیم بگیرد.

پس از دو روز گفت‌وگو بین رهبران هشت کشور بزرگ صنعتی جهان که محور اصلی آن سوریه بود، دیوید کامرون، نخست‌وزیر انگلیس و میزبان این اجلاس گفت: این که در پای میز گفت‌وگوهای نشست گروه هشت، نظرهای متفاوتی وجود داشت، یک راز پنهان نیست اما همه ما در مورد یک نکته اساسی اتفاق‌نظر داریم و آن، پایان درگیری‌های سوریه و کمک به مردم این کشور برای دستیابی به تغییراتی است که خواهانش هستند.

همچنین برای اولین بار، کامرون وفاداران بشار اسد، رییس‌جمهوری سوریه را مورد خطاب قرار داد و آشکارا از آنها خواست که منفعت کشورشان را در نظر بگیرند و دست از حمایت از بشار اسد بکشند.

به گزارش ایسنا، کامرون گفت: ما توافق کردیم در هفت مسأله با یکدیگر همکاری داشته باشیم.

1. واکنش مضاعف به بحران انسانی با اختصاص 1.5 میلیارد دلار کمک انسان‌دوستانه،

2. به حداکثر رساندن فشار دیپلماتیک به منظور آوردن تمامی جناح‌ها پای میز مذاکره،

3. حمایت از فرآیند ژنو 2 که در راستای ایجاد یک نهاد انتقالی حاکم در سوریه با قدرت اجرایی کامل است،

4. عبرت گرفتن از درس عراق از طریق حصول اطمینان از این که نهادهای کلیدی دولت در جریان گذار حفظ شوند،

5. همکاری برای از میان بردن افراط‌گرایان و تروریست‌ها در سوریه،

6. محکوم کردن استفاده از تسلیحات شیمیایی توسط هر یک از جناح‌ها و

7. حمایت از دولت آینده که نه شیعه، نه سنی و نه علوی است بلکه مورد رضایت تمام سوری‌ها قرار دارد

از سوی دیگر، ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه ارسال سلاح برای دولت سوریه را توجیه کرد و آن را در چارچوب قوانین بین‌المللی خواند. او همچنین هشدار داد که سلاح‌های ارسالی به مخالفان سوریه ممکن است روزی در خود اروپا استفاده شوند.

پوتین گفت: به نظر ما، هرگونه تصمیمی مبنی بر ارائه سلاح به مخالفان سوری بر اساس اتهامات ثابت نشده استفاده از سلاح شیمیایی، تنها بر بی‌ثباتی اوضاع دامن می‌زند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha