• چهارشنبه / ۲۹ خرداد ۱۳۹۲ / ۰۱:۱۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 92032917644
  • خبرنگار : 71417

آغاز مذاکرات مستقیم آمریکا و طالبان فردا در قطر

آغاز مذاکرات مستقیم آمریکا و طالبان فردا در قطر

رئیس‌جمهوری آمریکا گشایش دفتر سیاسی طالبان در قطر را گام مهمی به سوی مصالحه میان طالبان و دولت افغانستان خواند اما تأکید کرد که اعضای طالبان باید از القاعده جدا شوند.

رئیس‌جمهوری آمریکا گشایش دفتر سیاسی طالبان در قطر را گام مهمی به سوی مصالحه میان طالبان و دولت افغانستان خواند اما تأکید کرد که اعضای طالبان باید از القاعده جدا شوند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، باراک اوباما، خبرگزاری فرانسه گزارش داد، یک مقام ارشد آمریکایی گفته است که مذاکرات طالبان و آمریکا فردا (پنج‌شنبه) در دوحه آغاز می‌شود.

رئیس‌جمهوری آمریکا که در جریان نشست گروه هشت در ایرلند شمالی صحبت می‌کرد، از تصمیم حامد کرزای، همتای افغانش برای فرستادن هیأتی برای گفت‌وگو با طالبان در قطر نیز استقبال کرد.

دیوید کامرون، نخست‌وزیر انگلیس و جان کری ، وزیر خارجه آمریکا نیز بازگشایی این دفتر را اقدامی درست خوانده و از آن استقبال کردند.

آنها گفتند که اوباما شخصا در به نتیجه رساندن تلاش‌ها برای گشایش دفتر طالبان در قطر با حامد کرزای همکاری می‌کرد و جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا نیز در این روند نقش مهمی ایفا کرده است.

به گزارش بی.بی.سی، قرار است نخستین دیدار میان نمایندگان آمریکا و طالبان در چند روز آینده در دوحه، پایتخت قطر صورت بگیرد.

رئیس‌جمهوری افغانستان در این باره گفت که دولت کشورش نیز نمایندگان خود را برای شرکت در این مذاکرات به دوحه اعزام می‌کند.

مقامات آمریکایی گفته‌اند که تبادله اسرا یکی از موضوعات مورد بحث میان آمریکا و طالبان خواهد بود اما در هفته‌های اول بیشتر دیدگاه‌های دو طرف مورد بحث قرار خواهند گرفت.

به گفته آن‌ها، از شرایط این مذاکرات این است که اعضای طالبان خشونت را کنار بگذارند، رابطه خود را با القاعده قطع کنند و به قانون اساسی افغانستان، حقوق زنان و حقوق اقلیت‌ها احترام بگذارند.

حامد کرزای لحظاتی پس از مراسم انتقال رهبری عملیات‌های نظامی از نیروهای ناتو به نیروهای امنیتی افغانستان در یک نشست مشترک خبری با دبیرکل ناتو گفت که در حال حاضر پیش‌شرطی برای گفت‌وگو با طالبان وجود ندارد اما او بر نکاتی به عنوان "اصولی برای مذاکره" تاکید کرد.

کرزای از انتقال مرکزیت گفت‌وگوها از دوحه به کابل، پایان خشونت‌ها همزمان با آغاز گفت‌وگوها و جلوگیری از سو استفاده کشورهای خارجی از روند صلح افغانستان به عنوان اصول لازم مذاکره نام برد.

رئیس‌جمهوری افغانستان گفت که به جای پیش‌شرط‌ها، دولت افغانستان اصولی را برای گفت‌وگو با طالبان در نظر گرفته است و انتظار دارد که اعضای طالبان از آن پیروی کنند.

رئیس‌جمهوری افغانستان این را هم گفت که دولتش از ابتدا با طرح گفت‌وگوهای صلح در خارج از کشور موافق نبود اما به دلیل پافشاری برخی از کشورها، طرح ایجاد دفتر برای طالبان در قطر را پذیرفت.

او گفت که در مورد روند صلح دولت با گروه طالبان، گفت‌وگوهای عمیقی با آمریکا، پاکستان و دولت قطر که میزبانی گفت‌وگوها را به عهده دارد، انجام داده است.

نخستین کنفرانس خبری طالبان در قطر

سخنگوی طالبان در قطر برای نخستین بار در دفتر تازه ایجاد شده این گروه در دوحه نشست خبری برگزار کرد.

محمد نعیم، سخنگوی گروه طالبان در این نشست خبری گفت که این گروه مایل است از تمامی شیوه‌های قانونی برای پایان دادن به آنچه او اشغال افغانستان خواند، استفاده کند.

او پس از آن صحبت می‌کرد که معاون وزارت خارجه قطر اعلام کرد: امیر قطر اجازه داده تا دفتر طالبان به صورت رسمی در این کشور گشوده شود.

نعیم از شیخ حمد بن خلیفه آل ثانی، امیر قطر برای اجازه دادن به گشایش دفتر طالبان در این کشور قدردانی کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۳-۲۹ ۱۲:۲۳

ظاهرا گشايش دفتر سياسي طالبان با هدف ايجاد صلح و امنيت در افغانستان قابل پذيرش است ولي احتمال مي رود نيات پس پرده اين تصميم که با نام پيگيري صلح و امنيت صورت مي گيرد مشکلاتي بدنبال داشته باشد که رئيس جمهور افغانستان نيز به صراحت نگراني خود را در لابه لاي نظراتش اشاره کرده که با طرح گفت و گو هاي صلح در خارج از کشور موافق نبوده است با توجه به سابقه امريکا و قطر در مورداستفاده ابزاري از گروه هاي مختلف در سوريه براي بر هم زدن امنيت و ارامش و رسيدن به نيات پشت پرده و احتمال وسوسه کشورهاي مذکور براي استفاده از طالبان جهت بر هم زدن ثبات افغانستان و کشورهاي همسايه در مقاطع خاص قابل تصور است لذا اگر چنانچه نمايندگان طالبان اسير سياست بازي انها شوند مشکلات بيشتري هم براي طالبان و هم براي افغانستان و کشور هاي همسايه ان ايجاد خواهد شد