• یکشنبه / ۲۶ خرداد ۱۳۹۲ / ۱۱:۴۹
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 92032615599
  • منبع : فضای مجازی

کابینه احتمالی روحانی به روایت جهان‎نیوز

کابینه احتمالی روحانی به روایت جهان‎نیوز

با معرفی حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور منتخب ملت ایران، گمانه‌زنی‌ها از ترکیب اقتصادی کابینه دولت تدبیر و امید آغاز شده است.

با معرفی حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور منتخب ملت ایران، گمانه‌زنی‌ها از ترکیب اقتصادی کابینه دولت تدبیر و امید آغاز شده است.

به گزارش ایسنا، جهان نیوز در ادامه نوشت: ملت ایران با مشارکت ۷۲.۷ درصدی در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران، حماسه سیاسی مدنظر معظم معظم رهبری در سال ۹۲ را محقق کردند و حالا با معرفی حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور منتخب ملت ایران، باید منتظر حماسه اقتصادی باشیم.

در این میان، حسن روحانی که با شعار اعتدال‌گریی، پایان افراط و تفریط‌ ها و تشکیل دولتی متشکل از اعتدال‌گیران، اصلاح‌طلبان معتدل و اصول‌گرایان معتدل به میدان آمد و منتخب ملت ایران شد، باید به شعارهای انتخاباتی‌اش جامه عمل بپوشاند و در عرصه اقتصاد، فضای کسب و کار را بهبود بخشد و ثبات و آرامش را به اقتصاد ایران بازگرداند.

حال به بررسی ترکیب احتمالی اقتصادی دولت تدبیر و امید با محوریت حسن روحانی می‌پردازیم که به نظر می‌رسد تفکر کارگزاران بر این دولت سایه خواهد افکند و در صورت استفاده حسن روحانی از اصلاح‌طلبان، قطعا آنان در پست‌های غیر اقتصادی چون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی- احمدمسجدجامعی- و سازمان محیط زست- معصومه ابتکار- استفاده خواهند شد.

در این روزها و ماه‌ها و سال‌ها یکی هست که همواره در کنار حسن روحانی بوده است و برخی تحلیل‌گران، او را دست راست اقتصادی وی می‌شناسند و از اعتماد کامل روحانی به او می‌گویند. او محمدباقر نوبخت است، معاون اقتصادی مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام و دبیر کل حزب اعتدال و توسعه.

گمانه‌زنی‌ها نشان می‌دهد محور حرکت اقتصادی دولت تدبیر و امید با محمد باقر نوبخت کلید خواهد خورد و قطعا او پستی کلیدی در اختیار خواهد گرفت.

تحلیل‌گران، احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی را نخستین اقدام حسن روحانی پس از تشکیل کابینه نام می‌برند و احتمال اینکه یار همیشگی وی یعنی محمد باقر نوبخت به این سازمان نقل مکان کند، کم نیست. در صورتی که کلید سازمان مدیریت و برنامه ریزی تحویل او نشود، قطعا کلید ساختمان باب همایون یعنی وزارت امور اقتصادی و دارایی به وی سپرده خواهد شد.

در صورتی که نوبخت به سازمان مدیریت نرود و وزارت اقتصاد را انتخاب کند، کلید دولت تدبیر و امید در سازمان مدیریت به محمدعلی نجفی یا روغنی‌زنجانی‌ها روسای اسبق سازمان مدیریت و برنامه ریزی سپرده خواهد شد.

بانک مرکزی مقصد بعدی تغییرات در دولت حسن روحانی خواهد بود و به احتمال زیاد، از بین مجید قاسمی (مدیرعامل فعلی بانک پاسارگاد و رئیس کمیته اقتصادکلان مجمع تشخیص مصلحت نظام) و جلال رسول اف ( مدبرعامل فعلی بانک آینده) و سید محمد حسین عادلی (رئیس کل اسبق بانک مرکزی)، یکی کلید بانک مرکزی را تحویل خواهد گرفت تا جایگزین محمود بهمنی شود.

حسن روحانی، احتمالا در ادامه کلید وزارت صنعت، معدن و تجارت را به یکی از این افراد، یعنی اسحاق جهانگیری ( وزیر اسبق صنایع و رئیس ستاد انتخاباتی هاشمی رفسنجانی)، رضا ویسه (رئیس اسبق سازمان گسترش) ، غلامرضا شافعی ( رئیس فعلی سازمان گسترش)، یحیی آل اسحاق (وزیر بازرگانی دولت هاشمی رفسنجانی و رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران) و محمد نهاوندیان ( رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران ) خواهد سپرد که البته شانس جهانگیری، آل اسحاق و نهاوندیان بیش از سایر گزینه‌های دیگر است.

برای وزارت نفت هم گزینه‌های متعددی وجود دارد و روحانی می‌تواند از بین اکبر ترکان ( قائم مقام ستاد انتخاباتی حسن روحانی و وزیر اسبق دفاع و راه و معاون اسبق وزیر نفت)، محمدرضا نعمت زاده ( وزیر صنایع و معادن دولتهای اول و دوم هاشمی رفسنجانی و رئیس ستاد انتخاباتی حسن روحانی و معاون اسبق وزیر نفت) و بیژن زنگنه ( وزیر نیرو در دولت هاشمی رفسنجانی و وزیر نفت در دولت اصلاحات) یکی را به این وزارتخانه خبرساز بفرستد.

در عین حال، از علی عبدالعلی زاده وزیر مسکن و شهرسازی دولت اصلاحات، اکبر ترکان و عباس آخوندی (وزیر مسکن هاشمی رفسنجانی) یکی به وزارت راه و شهرسازی خواهد رفت تا جایگزین علی نیکزاد شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۳-۲۶ ۱۴:۱۷

پس وزارت خارجه چي؟

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۲۶ ۱۴:۲۸

از صميم قلب به آقاي حسن روحاني تبريک ميگويم. اميدوارم ايشان اشتباهات دولت گذشته را تکرار نکند و مسير تندروي‌هاي سياسي گذشته را در پيش نگيرد زيرا نتيجه تندروي‌هاي سياسي براي مردم ميماند. سخن امام (ره) به حق است ولي آيا فقط در بحث سياسي و هسته‌اي؟ سخن امام (ره) همه جوانب را در بر ميگيرد. بدترين خيانت به يک کشور ديدن يک بعد از تمامي بعدهاي پيشرفت يک کشور است.

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۲۶ ۱۴:۲۹

من با اينکه خوشحالم بخاطر انتخاب آقاي روحاني براي اعتدالشان اما اين کابينه تلفيقي از کارگزاران و دولت اصلاحات است پس استفاده از ديگر افراد لايق مانند اصولگرايان معتدل به کجا ميکشد؟ مثلا از آقاي ولايتي در همان وزارت خارجه استفاده شود يا همين آقاي صالحي يا از دکتر قاليباف در وزارت کشور يا مسکن يا دفاع استفاده شود. از آقايان حداد در وزارت ارشاد و آقاي رضايي براي وزارت اقتصاد و ..... افراد لايق ديگر. اگر اينگونه باشد کابينه آقاي روحاني دوباره دولت اعتدال‌گرايي يک وعده پوچ بيشتر نمي‌باشد. بايد از تمام ظرفيت‌ها استفاده کرد براي اعتلاي کشور

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۲۶ ۱۵:۱۸

ما بارايمان به سه نفر راي اعتماد داديم. آقايان خاتمي، هاشمي و روحاني پاينده باشند

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۲۶ ۱۶:۱۳

وزارت خارجه متعلق به آقاي خاتمي

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۲۶ ۱۶:۳۴

با نظر حامد موافقم استفاده از تمام نيروهاي متخصص نه فقط از کارگزاران و اصلاح طلبان پس اعتدال گرايي کجا رفت؟ همکاري با نامزدهاي ديگه کجا رفت؟

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۲۶ ۱۷:۰۸

اين كابينه پير است و او حتما كابينه اي جوان تر انتخاب مي كند. در ضمن زياد هم فكر نكنيد كه او عروسك رفسنجاني است. او يك فرد بزرگتر از آن قبلي ها است و حقوقدان است نه بله قربان گو

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۲۶ ۱۸:۰۳

اميدواريم که آقاي روحاني موفق باشند. ضمن اينکه تخصص و تعهد وزير بر گرايش او ارجح باشد. همانگونه که در کابينه آيت الله هاشمي بود.

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۲۶ ۱۹:۰۸

ضمن تبريک به جناب روحاني .باورم اين است که آقاي روحاني بانک مرکزي راازبدنه دولت جدا کرده ومستقلانه درعرصه اقتصادي خودنمايي کند دراين صورت بخش عمده اي ازمشکلات اقتصادي بالحاظ تعامل باجامعه جهاني مرتفع ميگردد