یک کاندیدای زن انتخابات چهارمین دوره از شورای شهر تهران جامعهای که به صورت تک جنسیتی اداره شود را مانند خانوادهای تک والد و فشل خواند که با نواقصی روبرو خواهد شد.
طاهره رحیمی _ دبیرکل جامعه فاطمیون و قائم مقام سیاسی جامعه زینب و کاندیدای دوره چهارم شورای شهر تهران در گفتوگو با خبرنگار «شهری» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به تشکیل ائتلاف 14 نفره حماسه زنان برای حضور در انتخابات شورای شهر تهران، گفت: با توجه به اینکه اغلب لیستهای انتخاباتی توسط آقایان بسته میشود، متاسفانه درصد کمی به بانوان اختصاص داده میشود و به تبع همین امر نیز بانوان رای کمتری میآورند که این موضوع باعث از بین رفتن انگیزه زنان برای حضور در چنین عرصههایی میشود.
وی با بیان اینکه حتی درصد زنان ثبتنامکننده برای انتخابات شوراها نیز حدود دو درصد از کل ثبتنامکنندگان است، اظهار کرد: چرا که بانوان شرکتکننده در انتخابات اولا از سوی احزاب و گروهها مورد حمایت نیستند و ثانیا مانند آقایان به لابیها دسترسی ندارند.
قائم مقام سیاسی جامعه زینب دسترسی به منابع مالی را نیز برای بانوان محدود دانست و گفت: متاسفانه زنان کمتر دیده میشوند و چون کمتر در مسندهای قدرتی و مدیریتی حضور دارند، نامشان نیز زیاد برده نمیشود و همین امر نیز سبب میشود که در ایام انتخابات کمتر کسی حتی نام آنان را شنیده باشد.
وی با بیان اینکه 0.86 درصد در دوره اول، 1.5 درصد در دوره دوم و 1.36 درصد از منتخبان شوراهای شهر را در کل کشور را بانوان تشکیل میدادند، گفت: وقتی جریان و فضای حاکم این گونه باشد، زنان انگیزهای برای حضور نخواهند داشت و همین موضوع سبب میشود که بسیاری از بانوان توانمند ما به دلیل اینکه احساس میکردند شانس انتخاب شدنشان پایین است، حتی ثبتنام نیز نکنند.
حداقل 30 درصد لیستها را باید به زنان اختصاص داد
این کاندیدای انتخابات چهارمین دوره از شورای شهر تهران با بیان اینکه تقاضای ما از احزاب این بود که حداقل 30 درصد لیستها را به بانوان اختصاص دهد، گفت: متاسفانه درخواست ما به جایی نرسید و در اغلب ائتلافها، تعداد بانوان بسیار کم بود.
رحیمی، راه نیافتن بانوان باسابقه و دارای تجربه در عرصههای سیاسی و اجتماعی به ائتلافها را امری دانست که سبب سرخوردگی و ناامیدی آنان میشود.
دبیرکل جامعه فاطمیون با اشاره به تشکیل ائتلاف 14 نفره حماسه زنان که خود نیز سرلیست آن است، گفت: هدف ما از تشکیل این ائتلاف، حمایت از زنان بود، چرا که معتقدیم نگاه زنانه متفاوت از نگاه مردانه است و این دو نگاه مکمل یکدیگرند.
وی افزود: اگر جامعهای به صورت تک جنسیتی اداره شود و زنان در تصمیمسازیها، تصمیمگیریها و مدیریت و برنامهریزیها حضور نداشته باشند، درواقع این مدیریت تک جنسیتی مانند خانوادهای تک والد، فشل خواهد بود و با نواقصی روبرو خواهد شد.
به گفته رحیمی، مدیریت برنامهریزی تک جنسیتی باعث عدم تعادل در برنامهریزیها میشود.
قائم مقام سیاسی جامعه زینب با بیان اینکه زنان نیمی از جمعیتاند و باید نیمی از برنامهریزیها، تصمیمگیریها و تصمیمسازیها را بر عهده داشته باشند، گفت: شاید برخی از مشکلات کنونی جامعه نیز به علت عدم حضور زنان در حوزه تصمیمگیری باشد.
جای خالی زنان در شورای عالی انقلاب فرهنگی
وی با بیان اینکه متاسفانه از بانوان به عنوان نیروهای اجرایی استفاده میشود، گفت: متاسفانه در بسیاری از مسندهای تصمیمگیری نظیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و ... جای زنان خالی است.
رحیمی با طرح این پرسش که چگونه میتوان گفت برای فرهنگسازی نیازی به نگاه زنان نیست، گفت: آیا میشود زنی که وجودش در خانواده، رکن و مایه سکینه است، حضورش در جامعه نه ضروری که مخرب باشد؟!
به گفته دبیرکل جامعه فاطمیون، برای عدم حضور زنان در مناصب تصمیمگیری و تصمیمسازی، منع قانونی و ایدئولوژیکی وجود ندارد.
این کاندیدای چهارمین دوره از انتخابات شورای شهر تهران بزرگترین مانع حضور زنان در جامعه را غبارهای جاهلی دانست که بر ذهن برخی از زنان و مردان سایه افکنده و گفت: برداشتهای غلط و استنباطهای ناصواب از برخی احادیث و روایات نیز از دیگر موارد است.
وی یکی دیگر از موانع را انحصارطلبی برخی از آقایان دانست و گفت: همین امر عرصه را بر زنان تنگ میکند.
قائم مقام سیاسی جامعه زینب درباره طرح قید رجل بودن برای حضور در برخی مناصب را تدبیر شهید مظلوم بهشتی دانست و گفت: رجل یکی اسم عام است، همانند ناس و نمیتوان به واسطه این اسم، جز در جایگاه ولی فقیه مانع از حضور زنان در مناصبی نظیر ریاست جمهوری شد و اگر زنانی باشند که این توانایی را داشته باشند، نباید به واسطه زن بودن آنان را کنار گذاشت.
رحیمی درباره وظایف مادری و بار زاد و ولد زنان، گفت: متاسفانه برخی از آقایان این موضوع را دلیلی برای عدم حضور زنان مطرح میکنند، اما باید توجه شود که زنان و مردان در سنی تبدیل به رجل سیاسی میشوند که دیگر سن زاد و ولدشان نیست.
این کاندیدای چهارمین دوره انتخابات شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه مطالبات زنان بسیار متفاوت است و لازم است که علما و زعما به آن توجه داشته باشند، گفت: مطالبان زنان امروز متفاوت از 30 سال پیش است و امروز زنانی هستند که گهگاه پا به پای مردان و حتی جلوتر از آنان حرکت میکنند.
وی از رسانهها خواست: شجاعت داشته باشند و اخبار و مطالبات مربوط به زنان را صادقانه بیان کنند تا زنان به خودباوری برسند و بتوانند خود را باور کنند.
رحیمی با بیان اینکه بسیاری از رایدهندگان از میان زنان و دختران هستند، گفت: این دسته از جمعیت اگر خود را باور کنند، میتوانند بسیار مفید و تاثیرگذار در جامعه حضور داشته باشند.
دبیرکل جامعه فاطمیون درباره حضور زنان در لیست ائتلاف حماسه زنان نیز گفت: برای حضور در این لیست با تعدادی از بانوان اصلاحطلب نیز صحبتهایی کردیم، اما بنا به دلایلی، امکان حضور آنان فراهم نشد.
وی با تاکید بر اینکه اگر به جرم داشتن اندیشههای متفاوت و جنسیت، فردی را از عرصه کنار بزنیم، به جامعه بشری خیانت کردهایم، گفت: چرا که در این صورت جامعه از خدمترسانی و استعداد بانوان محروم خواهند شد.
رحیمی، تضارب اندیشه را سبب تعالی آن دانست و گفت: ما باید بتوانیم صداهای دیگران را بشنویم و آن را تحلیل کنیم و از میان تمام حرفها، بهترین را برگزینیم.
این کاندیدای چهارمین دوره انتخابات شورای شهر تهران همچنین با اشاره به رد صلاحیت برخی از فعالان حوزه زنان در انتخابات شوراها، اظهار کرد: ما رد صلاحیتهای خانمها ابتکار، راکعی و ... را پیگیری کردهایم.
قائم مقام سیاسی جامعه زینب از شهروندان خواست: در مدیریتها به جای نگاه به جنسیت، به توانمندی و کارآمدی افراد نگاه کنند و با این دید که زنان محدودیت دارند، آنان را کنار نگذارند.
انتهای پیام
نظرات