رییس اتحادیه سیبزمینیکاران دلیل افزایش قیمت سیبزمینی را کمبود تولید و سود 100 درصدی دلالان از فروش این محصول عنوان و اظهارکرد: برای پیشگیری از کمبود یک میلیون تنی سیبزمینی در سال جاری باید کشت آن افزایش یابد.
حسن محمدی به خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت: امسال با توجه به کاهش انگیزه کشاورزان برای تولید سیبزمینی به دلیل مشکلات به وجود آمده در سالهای گذشته، سطح زیر کشت این محصول از 150 هزار هکتار به حدود 70 هزار هکتار در سال جاری رسیده است که با توجه به میزان عملکرد این محصول نهایتا امسال 2.5 میلیون تن سیبزمینی از مزارع کشور برداشت میشود.
وی افزود: با توجه به سرانه مصرف 45 کیلوگرمی سیبمینی در ایران، سالانه حداقل 3.5 میلیون تن از این محصول برای تامین نیاز کشور لازم است که با توجه به ظرفیت تولید در سال جاری مشکلات عدیدهای برای کمبود یک میلیون تنی سیبزمینی بوجود خواهد آمد.
رییس اتحادیه سیبزمینیکاران خاطرنشان کرد: از سال 87 تاکنون که مشکلات متعددی مانند عرضه رایگان سیبزمینی در بازار، افزایش چشمگیر سطح زیر کشت این محصول، افزایش هزینههای تولید و نبود بسته حمایتی بر خلاف قانون هدفمندی یارانهها برای سیبزمینیکاران و بازار این محصول بوجود آمد.
محمدی ادامه داد: این مشکلات سبب شد در سالهای اخیر کشاورزان دیگر رغبتی برای توسعه کشت و تولید سیبزمینی نداشته باشند. از سوی دیگر سرمازدگی و بارش سیلآسای باران در برخی مناطق غربی کشور باعث شد میزان تولید سیبزمینی کاهش یابد.
به گفته وی کمبود یک میلیون تنی سیبزمینی را نمیتوان از بازار خارجی تامین کرد چرا که به راحتی قیمت این محصول را با نوسان مواجه میکند.
سود 100 درصدی دلالان از فروش سیبزمینی منطقی نیست
رییس اتحادیه سیبزمینی کاران اظهارکرد: امسال سیبزمینی کیلویی 250 تا 300 تومان از کشاورزان خریداری شد. همچنین کشت استمرار سیبزمینی مناطقی مانند جیرفت، سرپل ذهاب و... از کیلویی 700 تا 1300 تومان از کشاورزان خریده شد درحالی که قیمت این محصول در بازار مصرف حدود 2600 تومان است.
محمدی افزود: واسطهها و دلالانی که زحمت چندانی برای خرید، حمل و توزیع آن نکشیدند به اندازه پولی که به کشاورزان بابت یکسال تلاش، زحمت و هزینه میدهند از فروش این محصول سود میکنند و این سود 100 درصدی برای آنها منطقی نیست.
وی تاکید کرد: برای جلوگیری از کمبود سیبزمینی در سال جاری، دولت باید با حمایت از کشت استمرار، ارائه تسهیلات و نهادههای مورد نیاز به کشاورزان سطح زیر کشت این محصول را تا حد قابل قبولی افزایش دهد تا حجم زیادی از کمبود تولید جبران شود.
انتهای پیام
نظرات