• دوشنبه / ۱۳ خرداد ۱۳۹۲ / ۱۲:۴۲
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 92031307862

دومین نشست کاندیداهای ریاست جمهوری با بخش خصوصی

رضایی: قول می‌دهم اژدهای پنج سر گرانی را کنترل کنم

رضایی: قول می‌دهم اژدهای پنج سر گرانی را کنترل کنم

در ادامه برگزاری سلسله نشست‌های اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با هشت کاندیدای ریاست جمهوری صبح امروز دوشنبه محسن رضایی در اتاق ایران حضور یافت و به سوالات بخش خصوصی پاسخ داد.

در ادامه برگزاری سلسله نشست‌های اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با هشت کاندیدای ریاست جمهوری صبح امروز دوشنبه محسن رضایی در اتاق ایران حضور یافت و به سوالات بخش خصوصی پاسخ داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در ابتدای این نشست محمد نهاوندیان، رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران شش سوال را از این کاندیدای ریاست جمهوری پرسید و سپس محسن رضایی توضیحاتی را درباره‌ی نحوه‌ی تعامل خود با بخش خصوصی مطرح کرد.

در ادامه‌ی این نشست فعالان بخش خصوصی حاضر در این جلسه سوالاتی را از وی مطرح کرده و در نهایت این کاندیدای ریاست جمهوری به این پرسش‌ها پاسخ داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، شش سوال اصلی رییس اتاق ایران از این کاندیدای ریاست جمهوری به شرح زیر است:

1_ اقتصاد ایران در طول چند دهه‌ اخیر با آسیب درآمدهای نفتی روبه‌رو بوده و همین موضوع تورم مزمن را به دنبال داشته و از سوی دیگر باعث تورم دو رقمی در کشور شده است. چه راه‌حلی به نظر شما برای حل این موضوعات وجود دارد؟

2_ شعارهای ظاهر‌فریب هزینه‌هایی را برای اقتصاد در پی داشته است. از سوی دیگر وعده‌ها و پول‌های کلانی که به آن اختصاص داده شده بدون این‌که به بنیه اقتصاد کشور اضافه شود. برنامه‌ی شما برای حل این موضوع چیست؟

3_ یک ناهماهنگی در مدیریت اقتصاد وجود دارد. برنامه‌ی شما برای از بین بردن این ناهماهنگی چیست؟ در طول سال‌های اخیر بعضی از ابزار‌های عزل و نصب‌های پی‌در‌پی برای اعمال اقتدار استفاده شده است.

4_ یک بخش عمومی غیردولتی به وجود آمدند. شما برای از بین‌بردن این بخش چه راهکارهایی دارید؟

5_ در صورت انتخاب شما به عنوان رییس دولت آینده برای مناسبات بین‌المللی چه می‌کنید؟

6_ نوع ارتباط دولت شما با بخش خصوصی چگونه خواهد بود؟

در ادامه‌ی این نشست محسن رضایی از تشکیل شورای عالی اقتصاد ملی در راستای یکپارچه کردن تمامی فعالیت‌های اقتصادی برای رسیدن به اهداف اقتصادی کشور خبر داد و گفت: اگر من به عنوان رییس دولت آینده انتخاب شوم بر پشتوانه عقلانی وحقوقی تکیه می‌کنم.

وی ادامه داد: در دولت آینده تکیه‌گاه دولت و جامعه از مصرف به تولید باز می‌گردد. من وعده می‌کنم در طی شش ماه با مبلغی حدود 40 هزار میلیارد تومان مشکل سرمایه‌ی در گردش را حل کنم.

رضایی با بیان این‌که اول تولید را یک تکان جدی می‌دهم تصریح کرد: اقتصاد را باید از دولت گرفته و به دست مردم بدهیم.

به گفته این کاندیدای ریاست جمهوری مذاکرات 1+5 جز وقت‌کشی چیز دیگری نداشته است و من نمی‌گذارم در دولت من سرنوشت ایران تبدیل به آزمایشگاهی برای دولتمردان شود.

وی با بیان این‌که در سیاست خارجی باید کاری کنیم تا تحریم‌ها زودتر از بین رود، خاطر نشان کرد: هم‌چنین ریل یارانه‌ها در ایران باید تغییر کند و اقتصاد ایران به سمت چند محصول شدن حرکت کند.

به گزارش ایسنا، پس از این‌که محسن رضایی اظهارات خود را مطرح کرد، نمایندگان بخش خصوصی در حدود 40 دقیقه از این کاندیدای ریاست جمهوری طرح سوال کردند.

پدرام سلطانی، نایب رییس اتاق ایران خطاب به رضایی با تاکید بر این‌که حضور وی در انتخابات بحث اقتصاد را حرفه‌ای‌تر کرده است، گفت: سیاست‌های مالیاتی دولت آینده شما برای حمایت از تولید و کارآفرینی چیست؟ نگاه شما نسبت به جهانی‌شدن اقتصاد و پیوستن به wto چیست؟

وی ادامه داد: شما در ارتباط با قانون کار چه نظری دارید؟ و چه برنامه‌هایی برای فساد اداری در کشور دارید؟ هم‌چنین شما چه نقشی برای صندوق‌های وابسته به نیروهای انتظامی و غیره دارید؟

در ادامه کیامرز کیهان‌فر، رییس اتاق بازرگانی ارومیه خطاب به محسن رضایی با تاکید بر این‌که از سال 1357 ارزش پول ملی 500 برابر کمتر شده است، تصریح کرد: شما گفته‌اید اگر رییس جمهور شوید کاری می‌کنید که خوشحال‌کننده است و ارزش پول ملی باز می‌گردد. آیا در تمام دوره‌های ریاست جمهوری، روسای جمهور قبلی به فکرشان نرسیده بود که کاری کنند؟!

وی هم‌چنین از این کاندیدای ریاست جمهوری درباره‌ی برنامه‌های او در صنعت گردشگری سوال کرد.

محسن احتشام، عضو اتاق بازرگانی خراسان جنوبی از برنامه‌های عملیاتی و اجرایی دولت رضایی برای حمایت از تولید‌کنندگان و کارآفرینان در راستای ایجاد اشتغال مولد سوال کرد و گفت: در کنار سوال قبلی شما چه برنامه‌هایی برای توسعه‌ی کشاورزی در کشور دارید؟

مجیدرضا حریری، رییس کمیسیون واردات اتاق ایران نیز در ابتدای سخنان خود ضمن تقدیر از دغدغه‌های این کاندیدای ریاست جمهوری خطاب به رضایی بیان کرد: قصد نقد برنامه‌های شما را نداریم ولی مشخص کنید تمام برنامه‌هایی که دارید در آینده چه نتایجی خواهد داشت.

وی ادامه داد: به ما بگویید که اگر شما رییس جمهور شوید در پایان سال 93، 94 و 95 نرخ تورم، رشد اقتصادی و بیکاری چقدر می‌شود؟

حریری بیان کرد: شما همیشه راجع به یک میلیون بشکه نفت حرف می‌زنید و براساس آن برنامه‌ریزی می‌کنید. اگر تحریم‌ها به نحوی شود که این یک میلیون بشکه نفت هم نباشد، منابع مالی طرح‌های خود را چگونه تامین می‌کنید؟

محسن چمن‌آرا، عضو اتاق بازرگانی ایلام با تاکید بر این که ما مشکلات اساسی داریم و برای رفع این مشکلات باید چه کرد؟ بیان کرد: متاسفانه در کشور فضایی برای نقد مسوولان نیست. هاله‌ای از تقدس را ایجاد کرده‌ایم در حالی که ایرانی مسلمان جز خدا برای کسی تقدس قائل نیست.

وی ادامه داد: وقتی رییس جمهوری نمی‌تواند رییس سازمان تامین اجتماعی خود را عوض کند و یا مجلس چندین بار قانون خود را عوض کرده و مصوبه‌ها از سوی دولت مدام تغییر می‌کند، آیا در این کشور می‌شود اقتصاد را حل کرد؟

خسروجردی، رییس اتحادیه تولید‌کنندگان و صادر‌کنندگان محصولات پتروشیمی نیز با تاکید بر این‌که محسن رضایی بیش از سایر کاندیداها روی مسائل اقتصادی کار

کرده است، تصریح کرد: تورم در دو دسته از کشور‌های جهان پایین است؛ کشوری نظیر آلمان که تمام ساختارهای زیربنایی را انجام داده و پول زیاد بدون بازده در جامعه تزریق نمی‌کند، تورم پایینی دارد. از سوی دیگر کشور‌هایی مانند اتیوپی که فقیر هستند و پولی برای خرج‌کردن ندارند نیز تورم پایینی دارند اما کلیه‌ی کشور‌هایی که مانند ایران در حال ساخت‌وساز هستند با مشکل تورم روبه‌رو هستند. شما با توجه به این‌که ما یک کشور میانه و در حال ساخت‌وساز هستیم چه برنامه‌ای برای تورم دارید؟

وی تاکید کرد: چه‌طور تورم را تک رقمی کنیم در حالی که کشور‌های دیگر نظیر ما که به عنوان کشور‌های میانه در جهان حضور دارند نتوانستند این کار را انجام دهند؟

هوشنگ فاخر، رییس کمیسیون سرمایه‌گذاری و تامین مالی اتاق ایران نیز با بیان این‌که سهم درآمدی بودجه از نفت 80 درصد و سهم درآمدی از مالیات و گمرک در حدود 20 درصد است، تصریح کرد: با توجه به تغییرات به وجود آمده، افزایش هزینه‌های تولید با توجه به تحریم‌ها، نوسانات نرخ ارز و تورم، واحد‌های تولیدی به‌طور متوسط با 40 درصد از ظرفیت خود فعالیت می‌کنند.

وی ادامه داد: نتیجه‌ی این موضوع رشد بیکاری و اتلاف سرمایه‌گذاری است. شما برای حل این مشکل در اندک زمان ممکن چه تمهیداتی دارید؟

محمد بحرینیان، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران هم ضمن اعتراض به روند مباحثات در جلسه گفت: با آقای رضایی باید مباحثه شود نه این‌که از وی سوال پرسیده شود.

وی ادامه داد: مشکل کشور ما اساسی‌تر از این است که بخواهیم با طرح سوال از یک کاندیدای ریاست جمهوری آن را برطرف کنیم.

او با تاکید بر این‌که نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری به آمارهای مرکز آمار توجه نمی‌کنند، تصریح کرد: به‌طور مثال کاندیداهای ما بیشتر اشتغال را در واحد‌های کوچک می‌دانند. این درحالی است که عمده اشتغال در کشور در واحد‌های تولیدی بزرگ است.

حسین نقره‌کار شیرازی، دبیر کل اتاق بازرگانی ایران از محسن رضایی پرسید که وی چگونه اطمینان را به بخش خصوصی باز می‌گرداند؟

وی گفت: متاسفانه از فعالان بخش خصوصی سلب اعتماد شده است. شما اگر رییس جمهور شوید چگونه در کارآفرینی و فعالیت‌های اقتصادی ایجاد انگیزه می‌کنید؟

به گزارش ایسنا، پس از آنکه نمایندگان بخش خصوصی سوالات خود را از یکی از کاندیدای ریاست جمهوری پرسیدند، محسن رضایی خطاب به آنها با تاکید بر این‌که اگر رای بیاورم اولین دولتی را خواهم داشت که سه کارآفرین در آن عضو هستند، بیان کرد: من تعامل را بین دولت و بخش خصوصی، بین دولت و مردم و بین دولت و نخبگان در قالب میز گفت‌وگو به وجود می‌آورم.

وی ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر رابطه‌ی بین دولت و مردم براساس بقاء است نه پیشرفت.

رضایی با بیان این‌که نهاد دولت باید تغییر کند، تصریح کرد: ما پنج نهاد بازار، دموکراسی، علم، دین و دولت داریم و من نهاد دولت را از بالا تا پایین درست می‌کنم.

این کاندیدای ریاست جمهوری ادامه داد:‌ اگر رای بیاورم کارهای اجرایی را از دولت گرفته و به مردم می‌دهم. اقتصاد را به سمت اجتماعی‌شدن و منطقه‌ای شدن پیش می‌برم.

به گفته‌ی این کاندیدای ریاست جمهوری در دولت وی فعالیت اقتصادی به سمت تولید کالاهای نهایی و واسطه‌ای می‌رود و من قول می‌دهم و وعده می‌کنم که اژدهای پنج سر گرانی را کنترل کنم.

رضایی در پایان با تاکید بر این‌که قول می‌دهم در طی چهار سال گرانی را تک رقمی کنم، تصریح کرد: تولید و سرمایه‌گذاری اگر نقدینگی نداشته باشد، مشکلی حل نمی‌شود. بنگاه‌ها سرمایه‌ در گردش ندارند.

انتهای پیام

محسن رضایی در اتاق بازرگانی

محسن رضایی در اتاق بازرگانی
محسن رضایی در اتاق بازرگانی
محسن رضایی در اتاق بازرگانی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۳-۱۳ ۱۷:۰۸

ما نفهميديم گراني كه تو مملكت ميگن نيست باز مي‌خوان مهارش كنن؟ بابا گراني مال خارجياست