• شنبه / ۱۱ خرداد ۱۳۹۲ / ۱۰:۲۵
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 92031106299
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

مردان اندازه بدن را با شنیدن صدا تخمین می‌زنند!

مردان اندازه بدن را با شنیدن صدا تخمین می‌زنند!

تحقیقی جدید نشان می‌دهد مردان در ارزیابی اندازه بدن افراد براساس صدای آنها به‌طور قابل توجهی بهتر از زنان عمل می‌کنند.

تحقیقی جدید نشان می‌دهد مردان در ارزیابی اندازه بدن افراد براساس صدای آنها به‌طور قابل توجهی بهتر از زنان عمل می‌کنند.

به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، دانشمندان انگلستانی طی پژوهش نشان داده‌اند که مردان با استفاده از "فرمانت" صدای مخاطبانشان _ قله‌های طیف فرکانسی صوت را فرمانت می‌نامند_می‌توانند بسیار بهتر از زنان، اندازه ظاهری مخاطب را بگویند.

فرمانت‌ها عناصر مهم آوایی صدای انسان هستند که پستانداران با استفاده از آن سایز بدن جفت یا رقیبان احتمالی خود را ارزیابی می‌کنند. این تحقیق از نخستین مطالعاتی است که احتمال تکامل "درک فرمانت" را طی یک گزینش جنسی نشان می‌دهد.

دکتر بنجامین چارلتون و تیم تحقیقاتش 18 پسر و 37 دختر 17 تا 20 ساله را طی این پژوهش مورد بررسی قرار دادند. شرکت‌کنندگان 60 محرک جفتی را با فرمانت‌های متفاوت شنیدند که معرف دو حیوان مختلف بود و آنها باید تصمیم می‌گرفتند که کدام یک بزرگتر به نظر می‌رسد.

محققان توانایی شنونده‌ها در تشخیص تفاوت‌های اندک سایز حیوانات را براساس طیف وسیعی از فرمانت‌هایی که دامنه صدای انسانی را در برداشت مورد آزمایش قرار دادند.

فرمانت‌های گفتاری که به انسان قدرت آواهای صوتی خاص را می‌دهد بر اساس طول دستگاه صوتی هستند و بنابراین مستقیما به سایز بدن مربوط است.

در حقیقت مردان با استفاده از فرمانت‌های شنیده شده می‌توانند اندازه بدنی طرف خود را محاسبه کنند اما به نظر می‌رسد که زنان زیر و بمی صدا را در درک صدای مردان در نظر می‌گیرند.

پژوهشگران نتیجه گرفته‌اند که تفاوت‌های جنسی مشاهده شده در این تحقیق می‌تواند مادرزادی یا اکتسابی باشد؛ گرچه محققان با نتایج به دست آمده موافق هستند اما می‌گویند که ممکن است این مهارت از این حیث در مردان قدرتمند باشد که این دست اطلاعات در تبادلات اجتماعی روزمره برایشان مهم است!

حتی ممکن است که این تفاوت جنسی بسته به نوع فرهنگ‌ها نیز باشد به ویژه در جوامعی که نقش جنسیت‌ها به طور قابل توجهی از یکدیگر متفاوت است.

گام بعدی محققان سنجش تاثیر آموزش و شخصیت و نیز عوامل فرهنگی و اجتماعی در این تفاوت مهارتی خواهد بود.

این پژوهش در مجله "Biology Letters" منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha