• چهارشنبه / ۸ خرداد ۱۳۹۲ / ۱۳:۳۷
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 92030805180

تغییر مذاکره‌کننده ارشد آمریکا در مذاکرات هسته‌یی با کره جنوبی

تغییر مذاکره‌کننده ارشد آمریکا در مذاکرات هسته‌یی با کره جنوبی

وزارت امور خارجه آمریکا تایید کرد که قصد تعویض مذاکره‌کننده ارشد واشنگتن در مذاکرات حساس با کره جنوبی در زمینه همکاری هسته‌یی غیرنظامی‌شان را دارد.

وزارت امور خارجه آمریکا تایید کرد که قصد تعویض مذاکره‌کننده ارشد واشنگتن در مذاکرات حساس با کره جنوبی در زمینه همکاری هسته‌یی غیرنظامی‌شان را دارد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، یک مقام وزارت امور خارجه آمریکا که خواست نامش فاش نشود روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرگزاری یونهاپ گفت: ما می‌توانیم تایید کنیم که رابرت آینهورن، مشاور ویژه‌مان در حال ترک وزارت خارجه است.

به گزارش خبرگزاری یونهاپ، آینهورن که "سزار منع اشاعه وزارت امور خارجه آمریکا" لقب گرفته است، در دو سال گذشته مذاکره‌کننده اصلی در مذاکرات واشنگتن با کره جنوبی درباره توافق‌نامه هسته‌یی‌شان بوده است.

این مقام آمریکایی گفت: توماس کانتریمن، دستیار وزیر امور خارجه آمریکا در زمینه امنیت بین‌الملل و منع اشاعه مذاکرات ما با کره جنوبی، یک توافق‌نامه همکاری هسته‌یی غیرنظامی را دنبال خواهد کرد.

آمریکا و کره جنوبی در ماه آوریل توافق کردند که مدت زمان توافق‌نامه همکاری هسته‌یی‌شان را که قرار بود زمان آن در ماه مارس سال 2014 به پایان برسد تا سال 2016 تمدید کند.

منابع دیپلماتیک در واشنگتن اعلام کردند که تغییر مذاکره‌کننده ارشد آمریکا به مفهوم تغییر فوری در موضع واشنگتن نیست، به ویژه از آن جهت که کانتریمن، مسوول امور منع اشاعه در وزارت امور خارجه آمریکا بود.

این منابع دیپلماتیک گفتند که انتظار می‌رود آینهورن به کار در موسسه بروکینگز مشغول شود.

یکی از موضوعات مورد بحث بین دوطرف تلاش سئول برای بازگذاشتن در غنی‌سازی اورانیوم و بازفراوری سوخت مصرف شده برای مقاصد غیرنظامی است. کره جنوبی طبق توافق‌نامه‌ای که در سال 1974 با آمریکا امضا کرده است اجازه انجام چنین فعالیت‌هایی را ندارد.

مقامات کره جنوبی خواستار این هستند که غنی‌سازی اورانیوم به عنوان یکی از عناصر صادرات در این توافق‌نامه مجاز شناخته شود، زیرا به سئول اجازه می‌دهد که هنگام فروش راکتورهای هسته‌یی‌اش خدمات کامل‌تری را به کشور خریدار ارائه کند.

کره جنوبی که با افزایش ذخایر زباله هسته‌یی مواجه است و قصد دارد در حوزه صنعت هسته‌یی غیرنظامی به یک قدرت جهانی تبدیل شود امیدوار است که بتواند از فن‌آوری پیروفرآوری که پلوتونیوم را در ترکیب با عناصر دیگر تولید می‌کند، استفاده کند.

کره جنوبی از آمریکا می‌خواهد که اجازه استفاده از این فن‌آوری جدید را بدهد؛ زیرا این کشور بیش از 10 هزار تن زباله هسته‌یی را در تاسیسات ذخیره خود انبار کرده است و انتظار می‌رود که ظرفیت این انبارهای ذخیره تا سال 2016 به پایان برسد.

سئول امیدوار است به یک صادر کننده اصلی راکتورهای هسته‌یی تبدیل شود. این کشور به مدت چندین دهه بدون مشکلات امنیتی یا ایمنی اپراتور راکتورها‌ی هسته‌یی بوده است.

کره جنوبی یک قرارداد 20.4 میلیارد دلاری با امارات امضا کرده است تا 4 نیروگاه هسته‌یی را در آن‌جا بسازد. برخی بازارهای احتمالی برای صادرات راکتورهای کره جنوبی در آینده شامل عربستان، هند، ویتنام، لهستان و آفریقای جنوبی و نیز آمریکا و چین هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha