• سه‌شنبه / ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۲ / ۱۵:۲۴
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 92022416693

استقلال و پرسپولیس در خوان جدید واگذاری

استقلال و پرسپولیس در خوان جدید واگذاری

در حالی که اقدامات نهایی برای عرضه سهام یکی از باشگاه‌های ورزشی در بازار فرابورس ایران در حال انجام است که نمایندگان مجلس در جلسه علنی روز سه شنبه تکلیف نحوه واگذاری سهام سرخابی‌ها را مشخص کرده و تصمیم گرفتند تا 49 درصد از سهام این باشگاه‌ها به هواداران و 51 درصد را به بخش خصوص واگذار کنند.

در حالی که اقدامات نهایی برای عرضه سهام یکی از باشگاه‌های ورزشی در بازار فرابورس ایران در حال انجام است که نمایندگان مجلس در جلسه علنی روز سه شنبه تکلیف نحوه واگذاری سهام سرخابی‌ها را مشخص کرده و تصمیم گرفتند تا 49 درصد از سهام این باشگاه‌ها به هواداران و 51 درصد را به بخش خصوص واگذار کنند.

به گزارش خبرنگار بورس خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در حالی که چند سال از وعده‌های مختلف مسئولان در خصوص زمان واگذاری سهام باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس و همچنین آماده‌سازی آنها می‌گذرد که نمایندگان مجلس تصمیم تازه ای پیرامون سهام سرخابی‌ها گرفته و به دولت اجازه دادند تا 49 درصد از سهام باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس را به هواداران و 51 درصد را به بخش خصوصی واگذار می‌شود.

به این ترتیب در حالی که ابتدا قرار بود 20 درصد از سهام آنها نزد دولت باقی مانده و 80 درصد آن واگذار شود، واگذاری دو باشگاه پر طرفدار ورزشی وارد فاز جدید شد و تکلیف نحوه واگذاری سهام این دو باشگاه پس از دو سال آماده سازی مشخص شد.

این در حالی است که بیش از دو سال است که دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در لیست واگذاری‌های سازمان خصوصی سازی قرار گرفته و مسئولان مختلف زمان های متعددی را برای این واگذاری اعلام می‌کنند تا جایی که حتی یک بار واگذاری سرخابی ها تا سطح قیمت گذاری پیش رفت و قیمت آنها از سوی سازمان خصوصی سازی اعلام شد اما مخالفت‌های متعدد از سوی مقامات مختلف این واگذاری را به تعویق انداخت.

** روند واگذاری سرخابی ها در سال90

به این ترتیب و از آنجایی که هر سال تصمیمات جدید برای واگذاری استقلال و پرسپولیس گرفته می‌شود، در سال 90 قرار شد تنها برند و امتیاز ورزشی این دو باشگاه واگذار شده و دارایی و بدهی آن به دلیل ساختار مالی نامناسب و نداشتن دارایی و زیان انباشته آن به وزارت ورزش منتقل شود بر این اساس تنها حق امتیاز و برند باشگاه قیمت‌گذاری شد ولی به تصویب هیات واگذاری نرسید و مورد قبول این هیات واقع نشد.

اما با آمدن وزیر ورزش در سال 91 تصمیم دیگری برای این دو باشگاه گرفته و قرار شد بررسی‌های بیشتری در خصوص اساسنامه و واگذاری این دو باشگاه ورزشی صورت گیرد به طوری که مقرر شد ابتدا صورت‌های مالی این دو شرکت از حالت عدم اظهار نظر حسابرس و مردود بودن خارج شود؛ بر این اساس حسابرس و بازرس قانونی نسبت به صورتهای مالی منتهی به 31 خرداد 91 این دوباشگاه نظر مشروط دادند.

** روند واگذاری سرخابی ها در سال91

ضمن اینکه با همکاری وزارت ورزش، اقتصاد و سازمان خصوصی سازی پیشنهاد شد که به این دو شرکت دارایی واگذار شود که در این راستا طرح واگذاری دو ورزشگاه به باشگاه های استقلال و پرسپولیس در جلسه هیات وزیران مطرح شد و به با موافقت تمام اعضا مقرر شد تا دو مجموعه ورزشی به این دو باشگاه واگذار شود.

به این ترتیب با ابلاغ مصوبه هیات وزیران در تاریخ 17 دی ماه 91 قرار شد مجموعه ورزشی شهید درفشی پور به باشگاه پرسپولیس و مجموعه ورزشی مرغوبکار به باشگاه استقلال واگذار شود تا این دو باشگاه با استفاده از ظرفیت قانون بودجه 91 و امکان افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها، سرمایه خود را بین 20 تا 30 میلیارد تومان افزایش دهند تا با استفاده از این دارایی بتوانند فرایند پذیرش در فرابورس را انجام دهند.

اما این تمام ماجرا نبود و با واگذاری دو مجموعه ورزشی به باشگاه استقلال و پرسپولیس باید فرایند افزایش سرمایه این دو باشگاه انجام می شد تا جمع حقوق صاحبان سهام آنها از منفی به مثبت تبدیل شود همچنین باید اقدامات کارشناسی برای قیمت گذاری صورت می گرفت تا مقدمات پذیرش آنها در فرابورس فراهم شود.

به این ترتیب زیان ده بودن ، وضعیت صورت‌های مالی، اشکالات اساسنامه و صورتجلسه مجمع از موانع اصلی واگذاری استقلال و پرسپولیس در سال های گذشته بود در این راستا در تیر ماه سال 91 اساسنامه این دو باشگاه اصلاح شد و ساختار زیان دهی و زیان انباشته این دو باشگاه که مانع اصلی واگذاری آنها بود باعث تا در سال گذشته 2 باشگاه درفشی فر و مرغوبکار به این دوباشگاه واگذار شده و حقوق صاحبان سهام آنها مثبت شود اما تغییر وضعیت سودآوری و افزایش سرمایه 30 میلیارد تومانی این باشگاه ها نیز نتوانست سهام سرخابی ها را از دروازه بازار سرمایه رد کند.

فراهم کردن این مقدمات باعث شد تا مسئولان سازمان خصوصی سازی نسبت به واگذاری سهام پرسپولیس تا پایان سال 91 تاکید کرده و اعلام کنند که سهام باشگاه پرسپولیس قبل از پایان سال در فرابورس عرضه می شود اما این وعده نیز به سرنوشت سایر وعده ها دچار شد.

عرضه نشدن سهام استقلال و پرسپولیس قبل از پایان سال 91 نشان داد که با وجود واگذاری دو باشگاه ورزشی به این دو باشگاه و خارج شدن آنها از ساختار زیاندهی، موانع دیگری پیش روی این دو باشگاه قرار دارد به طوری که حسابرس قانونی باید صورت‌های مالی این دو باشگاه را حسابرسی کرده و صورتجلسه مجامع این دو باشگاه اصلاح شود که این اقدامات تا قبل از پایان سال میسر نشده بود.

**روند واگذاری سرخابی ها در سال92

اما در اردیبهشت خبرهایی مبنی بر آماده شدن باشگاه پرسپولیس به گوش رسید به طوری که معاون سازمان خصوصی سازی در اردیبهشت امسال از برطرف شدن مشکلات واگذاری استقلال و پرسپولیس خبر داد و گفت:مشکلات مربوط به حسابرسی و صورتحساب مجمع باشگاه پرسپولیس برطرف شده و بعد از امضای وزیر اقتصاد اقدامات بعدی واگذاری آنها انجام می شود.

به گفته شمس جامخانه یکی از مشکلات واگذاری این دو باشگاه ورزشی صورت جلسه مجامع و حسابرسی صورت‌های مالی آنها بود که با برگزاری جلسات مختلف این مشکلات برطرف و جمع بندی نهایی حاصل شد.

معاون سازمان خصوصی سازی باشگاه پرسپولیس را برای واگذاری آماده تر از باشگاه استقلال دانست وعنوان کرد: باشگاه پرسپولیس بعد از ثبت در اداره ثبت شرکت‌ها در فرابورس پذیرش شده و اقدامات عرضه سهام آن انجام می شود.

تمامی این اقدامات در حالی انجام شده است که رییس سازمان بورس در جدید ترین اظهار نظر خود از پابرجا بودن موانع واگذاری سرخابی ها سخن گفته و واگذاری این دو باشگاه را منوط به شفاف سازی دانسته است.

علی صالح آبادی معتقد است، این دو باشگاه ورزشی برای عرضه ابتدا باید در فرابورس پذیرش شوند که برای پذیرش آن باید شفاف سازی لازم صورت گیرد و اطلاعات مورد نیاز ارائه شود.به گفته رئیس سازمان بورس در واگذاری این دو باشگاه ورزشی تنها بحث صورتجلسه مجمع و حسابرسی صورت‌های مالی مطرح نبوده و موضوع افزایش سرمایه و ساختار مالی آنها مطرح است.

رییس سازمان بورس تاکید دارد که واگذار شدن استقلال و پرسپولیس هنوز کار زیادی دارد و واگذاری آنها کار ساده‌ای نیست.

به این ترتیب در شرایطی که مسئولان نظر شفافی در خصوص علت تاخیر در واگذاری استقلال و پرسولیس نداده و بعضا نظرات متناقضی ارائه می کنند که تصمیمات جدید برای واگذاری سهام باشگاه های پرطرفدار ورزشی در سال 92 اتخاذ و مقرر شد تا 49 درصد از سهام آنها به هواداران منتقل شده و 51 درصد به بخش خصوصی که اهلیت و قابلیت آنها به تایید وزارت ورزش و جوانان رسیده باشد، واگذار شود.

با این حال و در شرایطی که هنوز باشگاه های استقلال و پرسپولیس به دلیل عدم ارائه اطلاعات لازم و شفاف سازی، مجال حضور در بازار سرمایه را پیدا نکرده است که واگذاری استقلال و پرسپولیس وارد فاز جدیدی شده و 49 درصد باید به هواداران و 51 درصد به بخش خصوصی دارای اهلیت واگذار شود.

تصمیم شرایط جدید واگذاری سرخابی ها در مجلس، مسئولیت سازمان خصوصی سازی را در خصوص واگذاری این دو شرکت پر طرفدار و حساس سنگین تر کرده است زیرا علاوه بر قیمت گذاری مناسب این دو باشگاه ،باید بررسی های همه جانبه در خصوص نحوه واگذاری به هواداران و بخش خصوصی دارای اهلیت صورت گیرد.

به این ترتیب بعد از انجام اقدامات پذیرش، هیات واگذاری در مورد میزان عرضه، قیمت سهم و شرایط واگذاری استقلال و پرسپولیس تصمیم گیری می کند.

به این ترتیب و در حالی که باید بعد از انجام اقدامات پذیرش، هیات واگذاری در مورد میزان قیمت سهم و شرایط واگذاری استقلال و پرسپولیس تصمیم گیری کند که باید دید باشگاه های استقلال و پرسپولیس با وجود شرایط جدید واگذاری و پا برجا بودن ساختار زیان دهی تا پایان سال جاری مجال حضور در بازار سرمایه و سرخابی شدن فرابورس را پیدا می کنند یا همانند سال های گذشته به سرنوشت نامعلومی دچار شده و در سال بعد در معرض تصمیمات جدید رییس‌جمهور جدید و وزیر جدید قرار می گیرند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha