• سه‌شنبه / ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۲ / ۱۲:۰۵
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 92022416412
  • خبرنگار : 71429

کدخدایی: تابع فشار نیستیم ولی اشتباهاتمان را می‌پذیریم

کدخدایی: تابع فشار نیستیم ولی اشتباهاتمان را می‌پذیریم

سخنگوی شورای نگهبان درباره تغییر در روند بررسی صلاحیت‌های کاندیدا‌های ریاست‌جمهوری، گفت: تدابیری داشتیم که در هیات مرکزی نیز مورد تایید قرار گرفت. نظرمان این بود که از برخی نامزدهایی که در صلاحیت‌شان تردید داشتیم ، دعوت کنیم تا آن‌ها برنامه‌های خود را مطرح کنند تا بتوانیم به یک نتیجه قطعی برسیم.

سخنگوی شورای نگهبان درباره تغییر در روند بررسی صلاحیت‌های کاندیدا‌های ریاست‌جمهوری، گفت: تدابیری داشتیم که در هیات مرکزی نیز مورد تایید قرار گرفت. نظرمان این بود که از برخی نامزدهایی که در صلاحیت‌شان تردید داشتیم ، دعوت کنیم تا آن‌ها برنامه‌های خود را مطرح کنند تا بتوانیم به یک نتیجه قطعی برسیم.

به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، عباسعلی کدخدایی در گفت‌وگویی تلویزیونی در مورد صلاحیت کاندیدا‌های انتخابات ریاست‌جمهوری و تعریف رجل سیاسی و مذهبی، گفت: رجال سیاسی و مذهبی، شخصیت‌های برجسته مذهبی و سیاسی هستند که از ویژگی‌های خاصی در امور سیاسی و مذهبی برخوردارند و نزد مردم نیز به این ویژگی شناخته شده‌اند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که رجال سیاسی و مذهبی به مفهوم عام شامل چه کسانی می‌شوند؟، اظهار کرد: از نظر سوابق اجرایی باید این موضوع را بررسی کرد. در ابتدای اصل 115 قانون اساسی آمده که رییس‌جمهور باید از بین رجال سیاسی و مذهبی انتخاب شود که شرایط دیگری از جمله مدیر، مدبر و اعتقاد به نظام جمهوری اسلامی ایران را دارا باشد؛ بنابراین هر رجل سیاسی و مذهبی الزاما نمی‌تواند واجد شرایط باشد؛ بلکه باید شرایط دیگری که در ذیل اصل 115 قانون اساسی آمده نیز در مورد آن‌ها بررسی شود.

کدخدایی اضافه کرد: برای ما فقط تشخیص رجل سیاسی و مذهبی برای کاندیدا‌های ریاست‌جمهوری نیست بلکه یک طبقه‌بندی در صلاحیت‌های آن‌ها انجام می‌شود. اولا بررسی می‌کنیم که آیا این افراد رجل سیاسی و مذهبی هستند و نیز در مرحله بعد بررسی می‌کنیم که آیا شرایط ذیل اصل 115 قانون اساسی را دارند یا خیر؟

سخنگوی شورای نگهبان درباره روند اعلام واجدین شرایط ریاست‌جمهوری، خاطرنشان کرد: اسامی کسانی که واجد شرایط باشند، از سوی شورای نگهبان به وزارت کشور ارسال می‌شود و وزارت کشور نیز به داوطلبان این موضوع را اعلام می‌کند و در نهایت اسامی آن‌ها در رسانه‌ها منتشر می‌شود.

کدخدایی با اشاره به این که شورای نگهبان نفیا و اثباتا بر اساس قانون وظیفه‌ای در قبال اعلام اسامی کسانی که صلاحیت‌شان احراز نشود، ندارد، گفت: احراز صلاحیت‌های کاندیدا‌های ریاست جمهوری دلیل نمی‌خواهد بلکه باید شرایط آن‌ها احراز شود و شورای نگهبان فقط نسبت به کسانی که شرایط لازم برای ریاست جمهوری را داشته باشند اعلام نظر می‌کند و نسبت به کسانی که صلاحیت‌شان احراز نمی‌شود اعلام نظری ندارد. زیرا شورای نگهبان اظهار نظر منفی نسبت به داوطلبان ریاست جمهوری ندارد.

وی در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه شورای نگهبان در برابر انتقاد کاندیدا‌هایی که صلاحیت‌شان از سوی این شورا احراز و علنی نمی‌شود، چه پاسخی دارد؟ خاطرنشان کرد: شورای نگهبان تابع قانون است و ما هم به این داوطلبان گوشزد می‌کنیم که شما هم تابع قانون باشید.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی دیگر درباره این که آیا احراز نشدن صلاحیت داوطلبان ریاست‌جمهوری به معنای عدم صلاحیت این کاندیدا‌ها در پست‌های دیگر است؟، اظهار کرد: شورای نگهبان یک مرجع خاص است و به عنوان یک مرجع خاص در خصوص صلاحیت خاصی که قانونگذار به این شورا واگذار کرده می‌تواند اظهار نظر کند. بنابراین شورای نگهبان در رابطه با انتخابات مجلس شورای اسلامی، خبرگان رهبری و نیز ریاست جمهوری، فقط اعلام می‌کند که داوطلبان این انتخابات می‌توانند دارای صلاحیت در این پست باشند یا خیر و شورای نگهبان در این موضوع که داوطلبان در گذشته و آینده چه پستی داشته‌اند، دخالتی نمی‌کند.

کدخدایی ادامه داد: کسی که در عرصه سیاسی وارد می‌شود حتما حساب این موضوع را دارد که خود را در معرض عموم قرار داده است و با افراد عادی دیگر فرق دارد.

وی درباره اینکه آیا لابی‌ها و فشارهای سیاسی تاثیری بر تصمیم‌گیری شورای نگهبان در بررسی صلاحیت‌ کاندیدا‌های ریاست جمهوری دارد یا خیر؟ اظهار کرد: در هیچ زمانی شورای نگهبان تابع فشار و زور نبوده است اما گاهی اوقات رایزنی‌های مشورتی انجام می‌شود که در احراز صلاحیت‌ کاندیدا‌ها به شورای نگهبان کمک می‌کند. اگر اعضای شورای نگهبان به این نتیجه برسند که در نظر ابتدایی نسبت به کاندیدا‌ها اشتباهی داشته‌اند، اشتباه خود را می‌پذیرند. بنابراین این موضوع را نمی‌توانیم به عنوان فشار تلقی کنیم.

سخنگوی شورای نگهبان درباره اینکه بنابراین لابی در شورای نگهبان وجود داشته و فشار در این شورا برای بررسی صلاحیت کاندیدا‌های ریاست جمهوری نبوده است، گفت: لابی به مفهوم آن چه که در سیاست وجود دارد، در شورای نگهبان نداشته‌ایم.

وی درباره اینکه از نظر شما از تعداد 37 نفر چهره شناخته شده که در انتخابات ریاست جمهوری ثبت‌نام کرده‌اند، چند نفر احراز صلاحیت‌ می‌شوند؟ گفت: شورای نگهبان هیچ‌وقت تابع عدد نبوده است و اول عدد را تعیین نمی‌کند بلکه در ابتدا معیارها را می‌سنجد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۲-۲۴ ۱۵:۱۰

سلام. فقط همينقدر بدانيد در صورتي كه جناب هاشمي را تاييد فرماييد بايد به شدت از خدا بترسيد. ملت در صورت تاييد جناب هاشمي حلالتان نخواهد كرد

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۲۴ ۲۲:۴۶

خانم نوری برات متاسفم

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۲۴ ۱۵:۴۳

در جواب این هموطن عزیز باید عرض کنم از طرف ملت حرف نزنید. اگر سردار سازندگی منتخب مردم شد چه حرفی برای گفتن دارید؟

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۲۴ ۱۷:۰۴

واقعا متاسفم خانم نوری.

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۲۴ ۲۳:۵۶

خانوم نازنین نوری لطفا از طرف خودتون حرف بزنید نه ملت!ملت تنها شما و اطرافیانتون نیست نظر شما هم قطعا نظر ملت نسیت