• دوشنبه / ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۲ / ۲۱:۳۸
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 92022315957
  • خبرنگار : 71381

محسن رضایی: حیف است در منطقه‌ی ما این‌قدر ناامنی باشد

محسن رضایی: حیف است در منطقه‌ی ما این‌قدر ناامنی باشد

محسن رضایی گفت: حیف است در منطقه‌ی ما این‌قدر ناامنی و بی‌ثباتی باشد؛ در حالی که این منطقه می‌تواند برای خود و کشورهای بیرون نقشی بهتر و سازنده‌تر ایفا کند.

محسن رضایی گفت: حیف است در منطقه‌ی ما این‌قدر ناامنی و بی‌ثباتی باشد؛ در حالی که این منطقه می‌تواند برای خود و کشورهای بیرون نقشی بهتر و سازنده‌تر ایفا کند.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محسن رضایی در نشست تخصصی جمهوری اسلامی ایران 1404 در افق همگرایی و همکاری در آسیای جنوب شرقی که با حضور سفرای کشورهای آسیای جنوب شرقی در هتل استقلال برگزار شد، با بیان این‌که ما در یک منطقه‌ی حیاتی از جهان زندگی می‌کنیم که قلب انرژی دنیاست، اظهار کرد: در این منطقه ملت‌های بزرگی زندگی می‌کنند که می‌توانند نقش فعال‌تری در روابط منطقه داشته باشند.

وی با اشاره به این‌که نوعی سرگردانی در حرکت منطقه به چشم می‌خورد که ناامنی ایجاد کرده و اجازه نمی‌دهد از ظرفیت‌های منطقه به درستی استفاده شود، تصریح کرد: حوادث دردناک منطقه از جمله افغانستان، پاکستان، سوریه، بحرین، فلسطین و عراق را شاهد هستیم، پس چرا نمی‌شود صلح واقعی را برای ملت‌ها فراهم کرد و آیا در اختیار سازمان‌های ملل امکاناتی نیست که آرامش و نشاط و شادابی را به منطقه برگردانیم و آیا قرار است ناامنی‌ها در منطقه ادامه پیدا کند؟

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این‌که زمان آن رسیده که در منطقه تصمیمی بگیریم و به مشکلات پایان دهیم و گام موثرتری از گذشته برداریم، افزود: علت اصلی مشکلات منطقه و این‌که مردم منطقه زندگی خوب و با آرامش ندارند منافع موجود در این منطقه است که باعث ناامنی و نگرانی در منطقه شده اما همین موارد می‌تواند باعث آرامش و امنیت منطقه شود و باید آن را در راستای ایجاد آرامش، امنیت، صلح، همکاری دسته‌جمعی و توسعه اقتصادی در منطقه به کار گرفت.

رضایی با تاکید بر این‌که باید در منطقه نقطه‌ی مشترک پیدا کنیم، خاطرنشان کرد: کشورهای خارج از منطقه نیز باید با ما همکاری کنند؛ مثل کشورهایی که در اروپا، آمریکا، روسیه و چین هستند اما نوعی تک‌روی، انحصارطلبی و دست‌اندازی و خودمحوری در آنها دیده می‌شود. پس باید دو کار انجام داد تا امنیت و آرامش و نشاط به منطقه برگردد؛ اول این‌که کشورهای بیرون از منطقه اجازه دهند خودمان منطقه‌ی واحد شکل دهیم و اتحادیه‌ای درست کنیم. البته نمی‌گویم مثل اتحادیه اروپا شکل دهیم اما اتحادیه‌ای باشد تا بتوانیم مشکلات منطقه را خودمان حل کنیم و دوم این‌که این اتحادیه رفتار منطقی با کشورهای بیرون از خود داشته باشد. یعنی منطقه‌ی جدید سیاسی اقتصادی و ژئوپلتیکی شکل بگیرد که در آن آرامش و امنیت برای منطقه حاصل شود و کشورهای بیرون از منطقه عادلانه از منافعی که در این منطقه وجود دارد بتوانند استفاده کنند.

وی پیشنهاد داد: شورای امنیتی با توافق کشورهای منطقه ایجاد کنیم تا نیاز نباشد از بیرون منطقه نیروی نظامی وارد شود، هر روز در آمریکا و اروپا شاهد تشییع جنازه سربازان باشیم و این شورای امنیتی، مورد حمایت کشورهای بیرون منطقه هم باشد.

به گزارش ایسنا، در ادامه‌ی این نشست، برخی سفرا و نمایندگان کشورهای آسیای جنوب شرقی نیز به بیان نظرات خود در راستای حل مشکلات منطقه پرداختند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha