• شنبه / ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۲ / ۰۹:۲۱
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 92022113709
  • خبرنگار : 71424

"دویک"، بیماری خطرناکی شبیه «ام‌اس»

هشدار عضو انجمن مغز و اعصاب درباره افزایش شیوع بیماری "دویک" در کشور

هشدار عضو انجمن مغز و اعصاب درباره افزایش شیوع بیماری "دویک" در کشور

عضو هیات مدیره انجمن مغز و اعصاب با اشاره به انجام تحقیقاتی پیرامون بیماری NMO یا «دویک» که شباهت زیادی با بیماری «ام‌ اس» دارد، عنوان کرد: به نظر می‌رسد شیوع این بیماری در کشور رو به افزایش باشد.

عضو هیات مدیره انجمن مغز و اعصاب با اشاره به انجام تحقیقاتی پیرامون بیماری NMO یا «دویک» که شباهت زیادی با بیماری «ام‌ اس» دارد، عنوان کرد: به نظر می‌رسد شیوع این بیماری در کشور رو به افزایش باشد.

دکتر مسعود نبوی در گفت‌وگو با خبرنگار«سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به ارائه تعریفی از این بیماری پرداخت و عنوان کرد: «دویک» بیماری است که عمدتا عصب چشم و نخاع را درگیر می‌کند و دوره‌های عود و فروکش دارد اما پیش رونده نیست.

وی با بیان اینکه «دویک» بیشتر زنان را درگیر می‌کند، اظهار کرد: شیوع این بیماری به اندازه «ام‌ اس» نیست، اما با آن تشخیص افتراقی دارد و بویژه در شروع،‌ با ام‌ اس اشتباه گرفته می‌شود و از همین حیث هم اهمیت دارد.

این متخصص مغز و اعصاب افزود: درمان این دو بیماری با یکدیگر متفاوت است و باید توجه داشت گاهی اوقات درمان «ام‌ اس» باعث تشدید این بیماری می‌شود.

به گفته دکتر نبوی شیوع «دویک» در نژاد زرد بویژه شرق آسیا و آمریکای لاتین بالاتر است و احتمال می‌دهیم بین 300 تا 400 نفر در ایران درگیر آن باشند. همچنین به نظر می‌رسد شیوع این بیماری در کشور رو به افزایش باشد.

عضو هیات مدیره انجمن مغزواعصاب با اشاره به اینکه عدم تشخیص این بیماری می‌تواند منجر به کوری و فلج کامل شود، گفت: «دویک» نسبت به «ام‌ اس» شدیدتر و ناتوان کننده‌تر است و پس از تشخیص باید به سرعت اقدامات درمانی را برای آن انجام داد زیرا سرعت درگیری و ناتوان کنندگی آن بالاست و بسیار سریع می‌تواند بیمار را از پا بیاندازد و قدرت بینایی‌اش را از وی بگیرد.

دکتر نبوی سن شروع این بیماری را 10 سال دیرتر از «ام‌ اس» و بین 30 تا 50 سالگی دانست.

این متخصص مغزواعصاب با بیان اینکه روش‌های درمانی خوراکی و تزریقی مختلفی برای درمان این بیماری وجود دارد، اظهار کرد: متاسفانه «دویک» درمان قطعی ندارد، ولی چون عود کننده است و پیش رونده نیست، اگر جلوی عود آن را بگیریم، موفق عمل کرده‌ایم.

دکتر نبوی درد، تاری چشم یک یا دو طرفه شدید، ضعف اندام‌ها و فلجی، دردها و اسپاسم‌های شدید عضلانی را از جمله نشانه‌های ابتلا به این بیماری‌ برشمرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۲-۲۱ ۱۰:۳۰

علائم و نشانه های اولیه بروز این بیماری چگونه است؟