• یکشنبه / ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۲ / ۱۱:۳۳
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 92021509880
  • خبرنگار : 71356

انتقاد حیدری‌فر از ایجاد تغییرات در کیفرخواست

انتقاد حیدری‌فر از ایجاد تغییرات در کیفرخواست

یکی از قضات متهم در پرونده کهریزک گفت: دادستان حق ندارد کیفرخواستی را که علیه متهم مطرح می‌کند، در مرحله دادگاه تغییر دهد یا ادله‌ای که در کیفرخواست به آنها استناد کرده را تغییر داده یا چیزی به آن اضافه کند.

یکی از قضات متهم در پرونده کهریزک گفت: دادستان حق ندارد کیفرخواستی را که علیه متهم مطرح می‌کند، در مرحله دادگاه تغییر دهد یا ادله‌ای که در کیفرخواست به آنها استناد کرده را تغییر داده یا چیزی به آن اضافه کند.

به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی‌اکبر حیدری‌فر در هنگام ورود به دادگاه کیفری استان تهران در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: در چند جلسه‌ای که دادگاه برگزار شده دفاعیاتی ارائه کردیم که به طور کامل اثبات می‌کند ما هیچ تقصیری در این قضیه نداشته‌ایم.

وی ادامه داد: نماینده دادستان در دادگاه فقط در مقام دفاع از کیفرخواست حق حضور دارد، اما علی‌رغم این موضوع، متاسفانه در جلسه قبل نماینده دادستان در قالب تقدیم لایحه دفاعیه دادستانی، اقدام به تغییر مفاد دادخواست اولیه‌ای که علیه قضات داده شده بود، کرد و در 30 مورد ادعاهای مطرح شده در کیفرخواست با آن چیز‌هایی که جدیدا مطرح است، در تضاد کامل است.

این قاضی متهم در پرونده کهریزک، ادامه داد: این امر هیچ توجیهی ندارد مگر به سخره گرفتن و ملعبه دست خود قرار دادن قانون؛ زیرا دادستان حق ندارد کیفرخواستی که علیه متهم مطرح می‌کند را در مرحله دادگاه تغییر دهد یا ادله‌ای که در کیفرخواست به آنها استناد کرده را تغییر دهد یا به آن اضافه کند.

حیدری‌فر گفت: این لایحه به بهانه دفاع از کیفرخواست ارائه شد و متاسفانه دادگاه هیچ تذکری نداد. اما این امر خارج از اختیارات دادستان و خلاف قانون است.

وی درباره موارد تغییریافته از سوی نماینده دادستان، گفت: به عنوان مثال حضور در اغتشاشات را به منزله جرم مشهود تلقی نکرده‌اند. حق دستگیری متهمینی که اقدام به اغتشاش کردن را برای مامورین قائل نشده و هیچ اعتباری برای گزارش مامورین وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی قائل نشده‌اند در حالی که این موارد نقض صریح قانون است.

وی گفت: تعریف جرم مشهود در قانون مشخص است و موثق بودن گزارش مامورین و رابطین به تشخیص قاضی است. اینکه بخواهید به طور مطلق گزارش‌ها را غیرمعتبر تلقی کنید یا اغتشاشی را که در حضور مامورین رخ داده، جرم غیرمشهود تلقی کنید، نقض قانون است.

حیدری‌فر درباره شهود معرفی شده توسط روح‌الامینی به دادگاه گفت: آقایان دری نجف‌آبادی و پورمحمدی را به عنوان شهود مطرح کرده‌اند ولی متاسفانه نماینده مدعی‌ا‌لعموم، گزارش سازمان بازرسی کل کشور را به جای آن قسمت از اظهاراتی که لازم بود آقای پورمحمدی به عنوان شهادت مطرح کند، به صورت گزینشی جدا و ضمیمه لایحه جدید کرده بود. در حقیقت شهادت آقای پورمحمدی را به استناد آن گزارش، مسجل و در پرونده ثبت کردند.

این قاضی متهم در پرونده کهریزک درباره سندیت عکس‌هایی که به آنها استناد کرده، گفت: من 10 عکس دادم که در رسانه‌ها منتشر شدند و آنها را تحویل دادگاه هم می‌دهم. این عکس‌ها کاملا سندیت دارد؛ چون منبع تحصیل آنها کاملا اثبات‌کننده همه چیز است.

وی درباره عنوان اتهامی خود گفت: عنوان اتهامی مشارکت در بازداشت غیرقانونی است، اما با تغییری که اخیرا نماینده دادستان داده، اصلا چارچوب کیفرخواست اولیه را بهم زده است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا امروز آخرین جلسه دادگاه خواهد بود؟ گفت: قاعدتا امروز باید تمام شود البته به نظر دادگاه بستگی دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha