رییس شورای عالی استانها درباره کاندیداتوری احتمالی خود در انتخابات ریاست جمهوری گفت: تا پیش از آغاز ثبت نام اعلام عمومی نمی کنم و سفرهایم تبلیغاتی نیست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خوزستان، مهدی چمران در نشستی که در اهواز برگزار شد، با اشاره به صدور فرمان تشکیل شوراها در سال 58 توسط حضرت امام خمینی (ره)، اظهار کرد: ایشان به شورای انقلاب در رابطه با سپردن کار مردم به دست خود مردم که از ضروریات جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی است، دستور دادند قانون شوراها را تهیه و تدوین کنند.
وی افزود: نوشتن قانون شوراها در سال 65 در مجلس شورای اسلامی آغاز شد و تشکیل اولین دوره شوراها به تصویب رسید. سال 75 این قانون اصلاح شد و در سال 78 نخستین دوره شوراها کار خود را در کشور آغاز کرد. البته قانون شوراها بار دیگر در سالهای 82 و 86 اصلاح شد.
رییس شورای عالی استانها تصریح کرد: امام خمینی(ره) سخنرانیهایی بسیار ارزشمندی در ارتباط با شوراها داشتند که همیشه از این فرمایشات در خصوص مبانی و اصول قوانین شوراها استناد شده است. حضور و وجود شوراها به سود مردم است و چه کسی بهتر از مردم میتواند امور را به دست بگیرند؟
چمران با بیان اینکه متاسفانه احساس می شود، اطلاعات مردم درباره شوراها اندک است، خاطرنشان کرد: مردم حل همه مشکلات و مسایل شهری خود را از شورا انتظار دارند. البته این انتظار کاملاً درستی است و باید این گونه باشد، ولی اکنون اینطور نیست و در این زمینه قوانینی که تصویب شده این شرایط را ایجاد کرده است.
وی عنوان کرد: به همین دلیل در تصمیمات شهری یکپارچگی وجود ندارد؛ بنابراین تضاد، تناقض و درگیری بین مدیریتهای شهری ایجاد می شود. به طور نمونه شهرداری جایی را آسفالت میکند و ارگان دیگری برای لوله گاز، آب یا کابل برق دست به حفاری میزند و به دنبال آن مشکلات دیگر بروز میکند. امیدواریم با تشکیل دولت آینده و روی کار آمدن شوراهای جدید این بار شاهد آشتی این دو با هم و مدیریتی واحد و یکپارچه در شهرها باشیم.
چمران با اشاره به پرداخت هزینههای بسیار و پولهای هنگفت از سوی برخی کاندیداهای شوراها برای ورود به شورا، گفت: اگر کاندیدایی با این تصور که عضویت در شوراها و شهرداریها درآمدهای خوبی به دنبال دارد و به این دلیل برای ورود به شوراها هزینههای گزافی برای تبلیغات مصرف میکند، قطعاً در اشتباه است. شوراهای شهر و روستا به خصوص برای روستاییان نه تنها منبع درآمدی نیست بلکه شورای شهر با توجه به اینکه بودجه خود را از شهرداری می گیرند، اعضای آن فقط حق جلسه خالص دریافت میکنند و نه بیشتر. در شورای شهر خبری از پاداش، عیدی، یارانه و سایر موارد نیست و طبق قانون نیز پرداخت وجه به هر شیوهای در این زمینه مجاز نیست.
رئیس شورای عالی استان ها در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص ارزیابی عملکرد سومین دوره شورای شهر اهواز، وضعیت آن و همچنین نحوه جلب اعتماد دوباره مردم این شهر برای حضور در انتخابات شورای شهر اهواز، خاطرنشان کرد: عملکرد شورای سوم اهواز متاسفانه عملکرد خوبی نبود و بسیار تلاش شد این شورا به سامان برسد، ولی متاسفانه اعضای این شورا هماهنگی و همبستگی لازم را با یکدیگر نداشتند و تخلفاتی هم در این رابطه صورت گرفت که مزید بر علت شد و نهایتاً این وضعیت به انحلال شورای شهر اهواز انجامید.
وی ادامه داد: انحلال شورا برای ما بسیار سنگین است و اتفاق خوبی نبود و همچنین انعکاس بدی میان مردم و سایر شوراییان دارد. شاید در میان 112 هزار عضو شورا در کشور سلب عضویت چند عضو شورا چندان رقم بالایی نباشد، ولی اصل موضوع بسیار مهم است.
چمران گفت: اهواز شهر بزرگی است که قطعاً به یک خدمت رسانی بسیار متراکم و قدرتمند نیاز دارد. این شهر در دوران دفاع مقدس آسیبهای فراوانی دیده که باید جبران شوند و جبران این آسیب ها به کار مضاعف نیاز دارد.
وی با اشاره به انحلال شورای شهر تهران در دوره نخست، افزود: این اتفاق در حالی رخ داد که چند ماه بیشتر به پایان دوره نمانده بود، ولی در دوره دوم، با آمدن افراد مورد اعتماد مردم و همچنین گذشت چند ماه از فعالیت این شورا در تهران، اعتماد مردم نسبت به شورای شهر جلب شد و همه مردم تهران رنگ و بوی خدمت را در این شهر احساس کردند. مردم شهر اهواز در این دوره باید با دیدی باز و به دور از تعصبهای خاص، افرادی را برای شورای شهر خود انتخاب کنند که دارای بینش مدیریت شورایی و توان اجرای کار باشند و بدون هیچ چشم داشتی به منابع و حتی اسم و رسم، به عرصه شوراها وارد شوند. اگر این افراد با نیت خالص وارد عرصه شوند، مردم به آنها را کمک و از آنها حمایت خواهند کرد و شورای خوب و فعالی در شهر اهواز در این دوره تشکیل می شود.
رییس شورای عالی استان در ادامه با بیان اینکه قانون شورا، نقشه راه شوراهاست، تصریح کرد: وجود تناقص میان مدیران شهری به هیچ وجه سازنده نیست. تناقض در این زمینه به معنی وجود ناهماهنگی است. اگر این مدیریتها در کنار هم قرار بگیرند و در جهت هم کار کنند، برآیند کارشان در شهر چندین برابر خواهد شد. در شورای عالی استانها نیز موضوعی به تصویب رسید و به همه شوراها ابلاغ شد که بنابراین موضوع، شوراها باید چشم انداز 20 ساله شهر خود را تدوین کنند. این اقدام موجب میشود که با روی کار آمدن شورا یا شهردار جدید، اقدامات شوراها و شهرداران قبلی خنثی نشود و به این ترتیب رو به جلو حرکت کنند. همچنین در خلال این افق 20 ساله برنامههای خود را در قالب برنامه های پنج ساله تنظیم و تدوین کنند.
وی در خصوص همزمانی برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و انتخابات شوراها، یادآور شد: همزمانی این دو انتخابات به عقیده من به صلاح نیست. برخیها معتقدند همزمانی دو انتخابات شور و هیجان انتخابات را بیشتر میکند و حضور مردم گستردهتر میشود و از این دیدگاه، همزمانی این دو انتخابات مثبت است؛ ولی از این جهت منفی است که انتخابات ریاست جمهوری کاملاً سیاسی است، در صورتی که انتخابات شوراها ماهیت سیاسی ندارد. در شهرهای بزرگ معمولاً انتخابات شوراها زیر سایه انتخابات ریاست جمهوری و تحت تاثیر آن قرار میگیرد ولی در شهرهای کوچک و روستا این گونه نیست. در کل امیدواریم انتخابات خوبی را شاهد باشیم.
رییس شورای عالی استان ها در پاسخ به یکی از خبرنگاران در خصوص کاندیداتوری خود در انتخابات ریاست جمهوری گفت: تا پیش از آغاز ثبت نام اعلام عمومی نمیکنم و سفرهایی که در این چند هفته انجام دادهام تبلیغاتی نبوده است.
چمران در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به تحریم های غرب علیه ایران، اظهار کرد: عبور از تحریمها برنامههای خاص خود را میطلبد. باید تلاش کرد و تحریمها را دور زد و مهمتر این است که باید مقابل تحریمها مقاومت کنیم تا خنثی شوند.
وی با اشاره به موضوع مذاکره با آمریکا افزود: هر جا که مقابل آمریکا کوتاه آمدیم، اهداف و خواسته های خود را بر ما تحمیل کرد و هر زمان که مقابل آن ایستادیم، این مقاومت نتایج خوبی برای کشور به ارمغان آورد. رابطه بین کشورها باید روابطی انسانی باشد.
رییس شورای عالی استانها در پاسخ به این شوال که حضور بازیگران، ورزشکاران و چهره های شناخته شده در انتخابات شورای شهر تهران چه منفعتی میتواند داشته باشد، تصریح کرد: عضویت افراد از هر صنفی در شوراها ضرری برای شورا ندارد. همه میتوانند حضور یابند، به شرط آنکه دارای بینش شورایی و انگیزه کار در شورا باشند. مهم این است که با صداقت، صراحت و اخلاص وارد عرصه کار در شوراها شوند و حال آنکه مهم نیست در چه شغل و جایگاهی فعالیت داشته اند.
چمران در خصوص افزایش تعداد اعضای شورای شهر اهواز از 9 به 21 نفر در دوره چهارم گفت: با توجه به ماهیت کار شورایی با این افزایش موافقم، زیرا شورای شهر مانند یک پارلمان محلی عمل میکند؛ ولی به دلیل اینکه شورای شهر هنوز قوام لازم را پیدا نکرده است، افزایش بیش از دو برابری تعداد اعضای شورای اهواز به صلاح نبود. افزایش اعضای شورای اهواز به 21 نفر در سال 82 تصویب شد، ولی برای دوره سوم شورا اجرایی نشد و اکنون در دوره چهارم این تعداد افزایش یافته است.
وی افزود: در انتخابات شوراها هر کسی با توجه به داشتن شرایط لازم، میتواند برای عضویت ثبتنام کند، ولی مردم نباید هر کسی را انتخاب کنند و مردم باید بهترینها را راهی شورای شهر کنند. لازم است در این زمینه از افراد مورد نظر شناخت کامل کسب و به وجود بینش شورایی و انگیزه کار در فرد بسیار توجه شود.
به گزارش ایسنا، مهدی چمران همچنین در جمع دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به نامگذاری امسال با عنوان "حماسه سیاسی و اقتصادی" از سوی مقام معظم رهبری، اظهار کرد: همه وظیفه داریم در این جهت حرکت کنیم و حماسه تنها با حضور و مشارکت همگانی محقق می شود.
وی افزود: دفاع مقدس به این دلیل به حماسه تبدیل شد که همه در آن حضور و مشارکت داشتند؛ عدهای در میدان جنگ بودند و میجنگیدند و عدهای دیگر در شهرها و روستاها به امور جاری کشور می پرداختند و جای این دو مدام تغییر می کرد و در نتیجه همه مردم در این صحنه حضور داشتند. حتی افرادی که قادر به جنگیدن نبودند، به گونه ای دیگر به جبهه ها کمک می کردند و در نتیجه این همراهی و حضور گسترده فیزیکی و معنوی در کنار شجاعتها، رشادتها و شهادتها منجر به حماسه بزرگ دفاع مقدس شد.
چمران با یادآوری شرایط دانشگاه شهید چمران اهواز در دوران دفاع مقدس، تصریح کرد: در بحث انتخابات امسال، حماسه سیاسی باید در هر دو انتخابات شوراها و ریاست جمهوری محقق شود. در مورد انتخابات شوراها تاکید می کنم که در همه شهرها و روستاهای کشور باید افرادی برای حضور در شورا انتخاب شوند که پس از انتخاب، برای اداره شهر یا روستای خود تلاش کنند.
وی ادامه داد: در انتخابات ریاست جمهوری نیز مردم یک نفر را برای کل کشور انتخاب میکنند و امسال این دو انتخاب همزمان هستند و آزمایش جدیدی است؛ انتخابات امسال به حضوری پرنشاط، همگانی و با بصیرت و بینش نیاز دارد.
رئیس شورای عالی استان ها تاکید کرد: بنابراین حضور گسترده، با بینش و با بصیرت در صحنه انتخابات موجب انتخاب افرادی سالم برای شوراها و ریاست جمهوری می شود و انتخاباتی گسترده و حماسی، در سیاست و تصمیمات داخلی و همچنین در عرصه سیاست خارجی تاثیرگذار است.
چمران با اشاره به اهمیت تحقق حماسه اقتصادی در کشور، گفت: حماسه اقتصادی نیز قطعا با حضور و مشارکت مردم محقق می شود و در غیر این صورت حماسه شکل نمی گیرد. حماسه اقتصادی به روش "از بالا به پایین" و تنها با ابلاغ بخشنامه، دستورالعمل و صدور فرمان عملی نمیشود، بلکه تکتک مردم باید در مسیر تحقق حماسه حرکت کنند و همه مردم در این حرکت جایگاه و وظیفه ویژه ای دارند.
وی افزود: حماسه به روش، قانون، فکر و راهبرد نیاز دارد، ولی اگر با حضور و همکاری مردم همراه نباشد، حماسه هم محقق نمی شود. در بسیاری موارد دیگر نیز اگر مردم حضوری پرنشاط نداشته باشند به نتیجه مثبتی نمی رسیم؛ بنابراین شعار امسال مبنی بر حماسه سیاسی و اقتصادی با حضور و مشارکت مستقیم مردمی نتیجه می دهد.
انتهای پیام
نظرات