مشاور مقام معظم رهبری در امور بینالملل گفت: به دلیل رعایت نکردن اصل 44 از سوی دولت، پیشرفتهای لازم در رابطه با مسائل اقتصادی صورت نگرفته است.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، علیاکبر ولایتی از اعضای ائتلاف پیشرفت، صبح امروز در نشست خبری که در سالن شهید مطهری دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، با بیان اینکه با انجام کارهای فرهنگی میتوان از گسترش تهاجم فرهنگی جلوگیری کرد، گفت: باید به این مساله توجه داشته باشیم که اساسا انقلاب ما نیز بوسیله امور فرهنگی و اعتقادی به پیروزی رسید.
وی با اشاره به برگزاری اجلاس جهانی علما و بیداری اسلامی خاطرنشان کرد: بیداری اسلامی بخشی از سیاستهای نظام جمهوری اسلامی بوده که با سایر کارهای دولتی کشور ارتباطی ندارد بلکه مهمانان این همایشها بخش از اساتید، علما، زنان و دانشجویان هستند که به عنوان شخص حقیقی و نه حقوقی از کشورهای اسلامی دعوت شدهاند.
ولایتی با تاکید بر اینکه همایشهای بیداری اسلامی کاملا آزاد برگزار میشوند، اظهار کرد: من در همایشها و اجلاس بینالمللی متعددی حضور یافتم ولی باید اعتراف کنم نظیر آزادیای که در همایشهای بیداری اسلامی ایران وجود دارد در سایر کشورها ندیم و حتی در نشست دیشب صمیعالحق پدر معنوی طالبان نیز در این اجلاس حضور داشت و به دفاع از افکار طالبان پرداخت از سوی دیگر تاجیکهای افغانستان نیز پاسخ او را دادند و به عقیده من همین میهمانان اجلاس بیداری مبلغان بیداری اسلامی در کشورهایشان میشوند.
این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه "تبلیغات زودهنگام انتخاباتی نمیکنم ولی به پرسشهای حاضران درباره سیاستهای انتخاباتی پاسخ میدهم"، گفت: این صحبتهای که من و حداد عادل درباره نظرسنجی گفتهایم، مقصودمان نظرسنجیهای علمی بوده و من در یکی از صحبتهایم گفتم نظرسنجیِ بیپایه و اساس را قبول ندارم. بنابراین نظرسنجی علمی رکن تصمیم گیری ائتلاف ما خواهد بود.
وی افزود: ما تلاش میکنیم تا سایر کاندیداهای اصولگرا را جذب ائتلاف خود کنیم تا افرادی که احتمال قوی دارد آرای زیادی به خود اختصاص دهند، باقی مانده و سایرین کنار روند. با این روش اصولگرایانی که صلاحیت، کاردانی و مقبولیت بیشتری دارند باقی میمانند.
ولایتی در پاسخ به اینکه ملاک گزینش و کارآمدی از نظر او چیست؟ عنوان کرد: طبق گفته مقام معظم رهبری فردی برای ریاست جمهوری مناسب است که اقتدار و استقلال رای لازم را داشته باشد. همچنین تلاش کند تا در داخل کشور به جای ایجاد تنش برای مردم کار کند.
وی با بیان اینکه "هر سه عفو ائتلاف پیشرفت مشترکات زیادی با هم دارند و اینکه با وجود اختلاف سلایق با یکدیگر ائتلاف کردند یک هنر به شمار میرود"، خاطرنشان کرد: همه ما به اصل نظام ولایت فقیه و قانون اساسی معتقدیم و این امر که سلایق مخلتفی داریم جای شگفتی ندارد و توصیه میکنم همه بر روی مشترکات تکیه کرده و به این وسیله اختلافها را کم کنند.
مشاور مقام معظم رهبری در امور بینالملل در رابطه با حل مسائل اقتصادی کشور نیز تاکید کرد: همانطور که حضرت علی(ع) در نامهای به مالک اشتر توصیه کرد که برای خود چشمهایی میان مردم داشته باشند، من نیز معتقدم رییس جمهور به عنوان مسئول اجرایی کشور باید کشور را بدون فساد اداره کند یا تلاشش برای به حداقل رساندن آن باشد و این امر تنها در صورتی امکانپذیر است که بازرسانی مخفی داشته باشد که به او در رابطه با مسائل کشور اطلاعرسانی کنند.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین کارهای دولت آینده باید مبارزه با فساد باشد زیرا با وجود فساد کارها پیش نرفته و فساد برای کشور حکم عفونت برای بدن را دارد که فرد را از پای در می آورد؛ بنابراین فردی که در راس امور کشور قرار می گیرد باید بیقانونیها و مسائل جامعه مطلع بوده و مهمتر از همه اینکه جرات برخورد با آنها نیز داشته باشد.
همچنین یکی دیگر از سوالهای مطرح شده در این نشست، برخورد با مساله حجاب بود که ولایتی در این رابطه خاطرنشان کرد: از حجاب تفصیلها و برداشتهای متفاوتی میشود ولی برای من مفهوم حجاب همانی است که در کتاب مرحوم مطهری مطرح شده و در آن آمده است که چادر حجاب برتر است ولی فردی که چادر ندارد بیحجاب نیست. در رابطه با فحشا و فساد اخلاقی در جامعه نیز به عقیده من باید کارهای فرهنگی شود ولی وقتی در کشور نه فیلم بازدارنده تولید میشود و نه تلاش میشود که به طور مستقیم آموزش به جوانان داده شود وضعیت طور دیگری رقم میخورد.
در ادامه از ولایتی درباره هاشمی رفسنجانی و نقش او در وقایع سال 88 سوال شد که وی پاسخ داد: ما قوه قضاییه نیستم و در مورد افراد قضاوت کنیم همچنین جز سیستم اطلاعاتی نیستم که بدانیم هر فردی چه کاری انجام داده است. به عقیده من در مورد فتنه سال 88 هر کسی که مطابق دیدگاههای مقام معظم رهبری که در 29 خرداد همان سال در نماز جمعه فرمودند عمل کرد یعنی با فتنه مبارزه کرده و موضع درستی در این رابطه گرفته است در غیر این صورت نسبت به این مساله کوتاهی کرده است. همچنین سیاستهای مقام معظم رهبری نسبت به هاشمی، حفظ احترام و موقعیت او به عنوان رییس تشخیص مصلحت نظام است.
وی در رابطه با سیاستهای دولت فعلی در زمینه اقتصاد نیز گفت: دولت نهم و دهم بسیار پرکار بودند و نظیر چنین پرکاری در دولتهای قبلی نداشتیم و همانطور که قبلا گفتهام نکات مثبت این دولت باید ادامه یابد ولی در رابطه با بحث یارانه در قانون اساسی باید برنامه چهارم و پنجم اجرایی میشد من نیز معتقدم پرداخت یارانهها مطابق قانون باید ادامه یابد و 30 درصد یارانهای که باید به بخش صنایع تعلق میگرفت و نگرفت نیز پرداخت شود.
این عضو ائتلاف پیشرفت افزود: البته بخشی از مشکلات دولت به تحریمها باز میگردد و برای گذر از تحریمهای اقتصادی باید تدبیر مناسبی بیاندیشم ما در زمان جنگ برای تامین مهممات به دلیل وجود تحریمها به مشکل برخورده بودیم ولی با تدبیر تحریم ها را دور زدیم.
به گزارش ایسنا، در ادامه این نشست یکی از دانشجویان از ولایتی درباره مذاکره با آمریکا و دلیل پیچیده شدن آن پرسید و گفت: بهتر نبود افراد با سابقهای مانند شما وارد میدان میشدند و این تابو را میشکستند و افراد کم تجربه وارد میدان نمیشدند؟
ولایتی در پاسخ گفت: من مسئول روابط خارجی کشور نیستم و این کار وزیر خارجه است؛ البته اگر از مراجع قانونی و قوه مجریه به من ماموریت داده شود یا از آنجایی که مشاور مقام معظم رهبری در امور بینالمللی هستم از من بخواهند در رابطه با حوزه کاریم فعالیتی داشته باشم دریغ نکرده و هرچه در توان دارم پیاده خواهم کرد.
در پایان این نشست، یکی از دانشجویان خطاب به ولایتی خواست تا برنامههای آینده خود را شرح دهد و تنها سیاستهای کوتاه مدت مطرح نکند که ولایتی نیز به خطاب به وی اظهار کرد: در زمان جنگ ما موشک دوربردی که بتواند هدف را با سیستم الکترونیکی بزند نداشتیم و برای اولینبار شش موشک اسکات دی را به همراه تعدادی موشک زمین به هوای سام دو و سه را از لیبی آوردیم و از آنجایی که تخصص زیادی در این رابطه نداشتیم بطور اشتباه هتلی در بغداد را هدف قرار دادیم. در رابطه با آینده کشور نیز باید بگویم برنامهریزیهای مورد نظر در تشخیص مصلحت نظام ارائه شده و مقام معظم رهبری در جریان آنها قرار گرفتند. بر همین اساس چشمانداز کلی آینده کشور ابلاغ و طراحی شده است. همچنین ایران در حوزه سیاست، امنیتی، دفاعی، علمی و فناوری در منطقه حرف اول را میزند ولی به دلیل انجام نشدن اصل 44 اقتصاد و واگذار نکردن بسیاری از کارهای دولت به بخش خصوصی از نظر اقتصادی پیشرفت لازم را نداشتیم.
انتهای پیام
نظرات