نماینده ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت که کشورهای غربی باید از ایران به علت عضویت در پیمان منع گسترش تسلیحات هستهیی (ان.پی.تی) و همکاری با بازرسان آژانس تقدیر کنند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی اصغر سلطانیه، نماینده ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گفتوگو با شبکه خبری پرس تیوی با بیان این که آژانس در اجرای ماموریت خود موفق نبوده است گفت: اعضا و امضاکنندگان معاهده ان.پی.تی به تعهدات خود عمل نمیکنند و در حقیقت آنها مقررات ان.پی.تی را نقض کردهاند.
او افزود: گروه کشورهای دارای سلاح هستهیی که عضو ان.پی.تی هستند نیز به تعهدات خود بر اساس ماده ۴ این پیمان یعنی انتقال فنآوری برای مقاصد صلحآمیز عمل نکردهاند و از سوی دیگر آنان بند ۶ این پیمان را هم نقض کردهاند.
سلطانیه خاطرنشان کرد که گروه کشورهای دارای سلاح هستهیی که عضو معاهده ان.پی.تی هستند، پس از گذشت ۴۰ سال هنوز انتظارات درباره نابود کردن سلاحهای هستهییشان را برآورده نکردهاند و در حال ارتقا و به روزرسانی این سلاحها نیز هستند.
نماینده ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی هزینههای میلیون دلاری آمریکا و انگلیس در زمینه ساخت زیردریاییهای هستهیی و توافق اخیر فرانسه و انگلیس و همچنین فروش زیردریاییهای آلمان به رژیم صهیونیستی و استقرار تسلیحات هستهیی در اروپا را نشانگر این دانست که رژیم ان.پی.تی پس از گذشت ۴۰ سال هنوز با موانع و مشکلات جدی مواجه است.
سلطانیه در ادامه تاکید کرد: بنابراین ما یا همان کشورهای فاقد سلاح هستهیی باید دور هم جمع شویم تا برای این وضعیت موجود که بسیار ناراحتکننده است و امنیت بینالمللی را با تهدید مواجه کرده است، راهحلی بیابیم.
نماینده ایران در آژانس با بیان این که آمریکا و متحدانش باید از ایران به علت عضویت در ان.پی.تی و همکاری مداوم با بازرسان آژانس تقدیر کنند، استانداردهای دوگانه غرب در قبال ایران را به طور جدی برای درستی و جهانشمولی ان.پی.تی مخاطرهآمیز دانست.
سلطانیه در سخنرانی خود در دومین نشست کمیته تدارکاتی بازنگری ان.پی.تی در ژنو نیز گفت که تداوم وجود کلاهکهای هستهیی جدیترین تهدید برای بقای انسانها است.
این مقام ایرانی از دولت آمریکا به علت اجرای بیست و هفتمین آزمایش هستهیی سابکریتیکال (زیربحرانی) خود در دسامبر سال میلادی گذشته انتقاد کرد و این آزمایش را در تناقض آشکار با تعهدات بینالمللی واشنگتن خواند.
سلطانیه هشدار داد: آمارهای دولتی نشان میدهد که صرف هزینه برای تسلیحات هستهیی از سال ۲۰۱۰ به میزان زیادی افزایش یافته است و این هزینهها در دهه آتی دستکم به یک هزار میلیارد دلار خواهد رسید.
انتهای پیام
نظرات