یک کارشناس تغذیه و رژیم درمانی با تاکید بر این که انتخاب آشامیدنی باید با نوع آب و هوا تناسب داشته باشد، گفت: همان گونه که انتخاب یک نوشیدنی به جا و مغذی، تاثیر مطلوبی در بهبود سلامت شخص دارد، عدم توجه در انتخاب آن زیانهای فراوانی را در بر خواهد داشت.
سارا الهی در گفت وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خوزستان، اظهار کرد: آشامیدنیها که بخش مهمی از مواد غذایی مورد نیاز روزانه ما را تشکیل میدهند از خواص ویژهای برخوردار بوده و تاثیر خاصی بر روی سیستم بدن میگذارند.
وی افزود: در فصل تابستان به دلیل تعرق زیاد، نوشیدن مایعات و به ویژه آب در این فصل بیشتر از سایر فصلها توصیه میشود. آب و دوغ کم نمک از نوشیدنیهای مناسب فصل گرما است. همچنین نوشیدن چای کمرنگ، آب میوه طبیعی تهیه شده در منزل، ماءالشعیر، دوغهای خانگی بدون گاز و حتی آب گوجه فرنگی، آب هندوانه و آب هویج تهیه شده در منزل به علت میزان قند پایین برای رفع عطش در فصل تابستان مناسب است.
کارشناس تغذیه بیمارستان گلستان اهواز ادامه داد: کودکان و نوجوانان به علت تحرک و فعالیت جسمانی زیاد و تعریق بالا نیاز به مایعات بیشتری دارند. افراد بالای 55 سال نیز دیرتر از زمان واقعی که بدنشان به آب نیاز دارد احساس تشنگی می کنند و رغبت زیادی به مصرف آب و مایعات از خودشان نشان نمی دهند، بنابراین باید برای جلوگیری از بروز گرمازدگی، روزانه حداقل به میزان 8 تا 10 لیوان آب سالم یا مایعاتی مانند دوغ کم نمک، چای کمرنگ و آب میوه طبیعی استفاده کنند.
وی گفت: زنان باردار و شیرده هم روزانه به میزان 8 تا 10 لیوان آب سالم برای افزایش سوخت و ساخت بدن خود نیاز دارند.
الهی تاکید کرد: هر چند نوشیدن عرقیات گیاهی سودمند است، اما بهترین نوشیدنی آب ساده است.
این کارشناس تغذیه تصریح کرد: نوشابههای گازدار به دلیل ایجاد سوءهاضمه و مشکلات گوارشی، بدترین نوشیدنی در فصل گرما هستند.
انتهای پیام
نظرات