• سه‌شنبه / ۲۷ فروردین ۱۳۹۲ / ۰۸:۴۹
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 92012709737

نانو رادیوداروی تومور سرطانی در کشور ساخته شد

نانو رادیوداروی تومور سرطانی در کشور ساخته شد

پژوهشگران ایرانی در بررسی‌های خود بر روی تومور‌های سرطانی موفق به ساخت نانو رادیوداروی جدیدی با قابلیت ‏تجمع بالا در تومور فیبروسارکوما به منظور تشخیص به موقع تومور و تصویربرداری از آن شدند.

پژوهشگران ایرانی در بررسی‌های خود بر روی تومور‌های سرطانی موفق به ساخت نانو رادیوداروی جدیدی با قابلیت ‏تجمع بالا در تومور فیبروسارکوما به منظور تشخیص به موقع تومور و تصویربرداری از آن شدند.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، آنان در این کار تحقیقاتی ‏با اضافه کردن ویتأمین مورد علاقه سلول‌های سرطانی، جذب نانورادیودارو را نیز افزایش دادند.‏

هدف اصلی در این کار تحقیقی، بررسی اثرات نشاندارسازی نانومواد با رادیوایزوتوپ گالیم-67 به منظور ساخت ‏نانورادیوداروی مورد علاقه ی سلول‌های سرطانی و افزایش جذب رادیو دارو در بافت سرطانی بوده است.

در همین راستا ‏ابتدا مطالعات مورد نیاز انجام شد و روش‌های نشاندارسازی نانوذرات مورد بررسی قرار گرفت که پس از طراحی نهایی روش و نشاندار شدن ‏با گالیوم-67 (یکی از رادیوایزوتوپ‌های تشخیصی مهم)، منجر به تولید ‏‎67Ga-SPION-folate‏ شد.‏

مهندس سیده لیلا حسینی سالکده، کارشناس ارشد مهندسی هسته‌ای-گرایش پرتو پزشکی، در مورد این تحقیقات اظهار کرد: «هر چند این تحقیق مطالعه اولیه‌ای در این زمینه بوده است، در این مرحله نتایج بسیار خوبی به‌ دست آمده است. ‏گروه تحقیقاتی ما در این پژوهش ابتدا به مطالعات کلی در مورد نانومواد و خصوصیات این نانومواد در مورد جذب رادیودارو ‏پرداخت. سپس با یافتن نانوماده مورد نظر با قابلیت زیستی به سنتز این نانو ماده و بررسی خواص آن روی آورد.

بعد از ‏این مرحله، شرایط مختلف جهت نشاندارسازی بهینه نانومواد مورد مطالعه قرار گرفت تا در نهایت در آزمایش‌های کنترل ‏کیفی بهترین نتیجه حاصل شد. پس از کنترل کیفی این نمونه‌های تولیدی به موش‌های صحرایی مبتلا به تومور ‏فیبروسارکوما تزریق شدند تا توزیع زیستی آن مورد بررسی قرار گیرد و در نهایت از موش‌ها تصویر‌برداری شد تا تجمع ‏نانورادیودارو در تومور مشاهده شود.

در این تحقیقات، تزریق نانو رادیوداروی فوق به موش‌های صحرایی مبتلا به تومور فیبروسارکوما صورت گرفته است که ‏نتایج بررسی این محققان حاکی از آن است که با اضافه کردن ویتأمین مورد علاقه سلول‌های سرطانی، جذب ‏نانورادیودارو افزایش می‌یابد.

به گفته حسینی، با وجود نتایج خوب به‌ دست آمده، جهت استفاده در موارد کلینیکی با توجه ‏به حساسیت استفاده در بیماران، مطالعات تکمیلی زیادی در این زمینه مورد نیاز خواهد بود.‏

نتایج این تحقیقات که به‌ وسیله‌ی مهندس سیده لیلا حسینی سالکده و همکاران وی در پژوهشگاه علوم و فنون ‏هسته‌ای، دانشگاه‌های آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات و دانشگاه صنعتی شریف صورت گرفته است، در مجله‏ ‏«journal of cancer research and therapeutics‏» منتشر شده است. ‏

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha