نتایج دو مطالعه مختلف نشان میدهد، سفرهای فضایی باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان روده میشود.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، فضانوردان در سفرهای فضایی در معرض سطوح مختلف پرتوهایی قرار می گیرند که زیانبار بودن آنها بر روی زمین اثبات شده است، اما میزان دقیق خطر این پرتوها در افزایش احتمال ابتلا به سرطان تاکنون مشخص نشده است.
محققان با انجام مطالعه بر روی موش ها امیدوارند که تخمین دقیق تری از خطراتی تهدید کننده سلامت فضانوردان بدست آورده و استراتژی های مناسبی برای محافظت بیشتر از آنها در نظر بگیرند.
محققان مرکز جامع سرطان در واشنگتن با هدف بررسی سرطان زا بودن پرتوهای کیهانی، دو مطالعه مجزا را انجام دادند؛ در تحقیق اول موش ها در معرض نوعی از پرتوهای پر انرژی موجود در فضا موسوم به 56Fe قرار گرفتند که باعث ایجاد تومورهایی در روده شد.
در تحقیق دوم مشخص شد که پرتوهای کیهانی مانع از نابود کردن پروتئین موسوم به بتا- کاتنین توسط سلول های روده می شوند؛ این پروتئین باعث رشد غیر کنترل شده سلول می شود.
«کمال داتا» از نویسندگان این تحقیق تأکید می کند: مأموریت های فضایی طولانی مدت از جمله سفر به مریخ یا اقامت طولانی در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS)، فضانوردان را در معرض پرتوهای کیهانی مضر قرار می دهد که سلامت آنها را با خطرات جدی مواجه میکند.
«داتا» خاطرنشان می کند: آگاهی یافتن از میزان تأثیرات این پرتوها در شکل گیری تومورهای سرطانی، امکان توسعه استراتژی های پیشگیرانه و محافظتی از فضانوردان را فراهم می کند.
نتایج این دو تحقیق مجزا هفته جاری در نشست انجمن تحقیقات سرطان آمریکا در واشنگتن ارائه شد.
انتهای پیام
نظرات