براساس توافق صورت گرفته بین مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران و دانشگاه تسوکوبای ژاپن، هزاران نمونه که 60 سال پیش به این دانشگاه داده شده به کشور باز می گردد.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر قره یاضی، رییس انجمن ایمنی زیستی و رییس مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران با اشاره به سفر اخیر هیاتی از این مرکز به ژاپن گفت: طی این سفر به درخواست هیات اعزامی، مسوولان دانشگاه تسوکوبا که یکی از بزرگترین بانکهای ذخایر ژنتیک دنیا را دارد قول شفاهی دادهاند که همه ارقام ایرانی که حدود 60 سال پیش به این دانشگاه داده شده را به ایران برگردانند که ممکن است بین آنها واریته هایی باشد که در کشور ما وجود ندارند.
وی خاطرنشان کرد: این توافق نشان دهنده توانمندی انجمنهای علمی در مبادلات بین المللی است که باید از این ظرفیت به خوبی استفاده کرد.
قره یاضی در خصوص مبادله ذخایر ژنتیکی و سودمندی با مضر بودن تبادل ژرم پلاسم با کشورهای خارجی گفت: تبادل ژرم پلاسم اگر یک طرفه باشد امر بدی است اما اگر به صورت دو طرفه و براساس تفاهم نامههای دو جانبه باشد به آن احترام می گذاریم.
رییس انجمن ایمنی زیستی با بیان اینکه کسانی که در برابر تبادلات قانونمند مواد ژنتیکی دیوار آهنی می کشند به غارت و خروج غیرقانونی ذخایر ژنتیکی کمک میکنند اظهار داشت: این قبیل تبادلات اگر براساس توافقنامه تبادل مواد ژنتیکی باشد که ایران هم از متعهدان آن است به نفع ماست چون طرفی که براساس این تفاهم نامه ژرم پلاسمی را دریافت می کند در درجه اول اعتراف می کند که این ماده ژنتیک متعلق به ماست و متعهد میشود که حق و حقوق ما را حفظ کند.
انتهای پیام
نظرات