• چهارشنبه / ۱۶ اسفند ۱۳۹۱ / ۱۶:۲۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 91121611159

آغاز به کار دادگاه مجرمان عملیات کندور

دادگاهی در آرژانتین رسیدگی به جرایم رهبران نظامی و مقامات عالی رتبه پیشین کشورهای آمریکای جنوبی را که به ارتکاب جرایم خلاف حقوق انسانی با هدف از بین بردن مخالفان چپ‌گرا متهم شده‌اند، آغاز کرد.

دادگاهی در آرژانتین رسیدگی به جرایم رهبران نظامی و مقامات عالی رتبه پیشین کشورهای آمریکای جنوبی را که به ارتکاب جرایم خلاف حقوق انسانی با هدف از بین بردن مخالفان چپ‌گرا متهم شده‌اند، آغاز کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از شبکه خبری دویچه وله، دادگاهی در بوئنوس آیرس، روز سه شنبه شنود دعوی را آغاز کرده است که مقامات عالی رتبه آمریکای جنوبی را که در دهه‌های 1970 و 1980 در قدرت بودند به جرم راه اندازی کمپین کشتار هماهنگ که به "عملیات کندور" معروف است، متهم کرده است.

"آگوستو پینوشه"، دیکتاتور سابق شیلی، این توطئه فراملی را با هدف از بین بردن مخالفان چپ‌گرا در کشورهای همسایه آغاز کرد.

قرار است "رافائل ویدلا"، 87 ساله رهبر سابق خونتا آرژانتین و "رینالدو بیگنون" 85 ساله محاکمه شوند. این دو فرد در حال گذارندن حبس ابد به جرم نقض حقوق بشر در دیکتاتوری این کشور در سال‌های 1976 تا 1983 هستند.

23 متهم دیگر اهل شیلی، بولیوی، اروگوئه و پاراگوئه هستند.

یکی از دادستان‌ها به خبرگزاری فرانسه گفت که این اولین دادگاهی است که بر جرایم کندور تمرکز می‌کند و سعی می‌کند تا این تلاش‌های هماهنگ فرامرزی را افشا سازد.

"کرولینا وارسکی" که نماینده قربانیان آرژانتین و اروگوئه است، گفت: آنچه ما دنبال آن هستیم اثبات وجود نوعی اتحاد بین دیکتاتوری‌های آرژانتین، برزیل، بولیوی، شیلی، پاراگوئه و اروگوئه در تعقیب و از بین بردن مخالفان در هر یک ازاین کشورها با همکاری آمریکا است.

"لورنا بالاردینی" یک هماهنگ کننده تحقیقات مرکز مطالعات حقوقی و اجتماعی در پایتخت آرژانتین به خبرگزاری اینترپرس سرویس گفت: دادگاه سه شنبه دارای پتانسیل لازم برای تحریک دادستان‌هایی در این کشورها جهت اقامه اتهامات دیگر علیه این مجرمان است.

وی افزود: این بزرگترین دادگاهی است که در مورد عملیات کندور تشکیل می‌شود و می‌تواند انگیزه‌ای برای کشورهای دیگر باشد که در آنها وقفه‌ای جهت پیگیری جرایم وجود داشته است.

قربانیان زیادی ربوده شده، شکنجه یا حتی کشته شدند و تعدادی نیز ناپدید شدند.

قتل "اورلاندو لتلیر" یکی از پر سر و صداترین پرونده‌هایی است که آمریکا را درگیری این اتهامات می‌کند. در سال 1976، عوامل شیلی لتلیر را در واشنگتن به قتل رساندند.

پرونده حدود 100 قربانی در این دادگاه ارائه خواهند شد که ممکن است بررسی به آن دو سال طول بکشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha