• چهارشنبه / ۱۶ اسفند ۱۳۹۱ / ۱۵:۰۱
  • دسته‌بندی: آموزش و پرورش
  • کد خبر: 91121611082
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

18 دقیقه سرانه مطالعه غیر درسی کتاب در ایران

از سال آینده دانش‌آموزان هر فصل یک کتاب می‌خوانند

از سال آینده دانش‌آموزان هر فصل یک کتاب می‌خوانند

مدیرکل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش گفت: سرانه مطالعه غیر درسی کتاب در ایران بالاتر از 18 دقیقه نیست.

مدیرکل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش گفت: سرانه مطالعه غیر درسی کتاب در ایران بالاتر از 18 دقیقه نیست.

به گزارش خبرنگار «آموزش و پرورش» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه خراسان، محمدابراهیم محمدی که صبح امروز در اختتامیه سومین جشنواره کتاب برتر و جشنواره نویسندگان سخن می‌گفت، اظهار کرد: سرانه مطالعه مردم ایران بسیار پایین بوده و سرانه مطالعه غیردرسی کتاب در ایران بالاتر از 18 دقیقه نیست.

محمدی تصریح کرد: تلاش‌ در جهت ملی کردن جشنواره نویسندگان فردا است که دبیرخانه ملی آن در مشهد یا تهران برگزار خواهد شد.

وی از آمادگی حوزه هنری از نویسندگان برتر دانش‌آموزی خبر داد و اظهار کرد: در حال حاضر طرحی را آماده کرده‌ایم که طبق آن در سال آینده هر دانش آموز در هر فصل یک کتاب بخواند.

مدیرکل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش افزود: با وجود 12 میلیون دانش‌آموز و 12 مقطع تحصیلی، چرخه 120 میلیون کتاب بین خانه و مدرسه ایجاد خواهد شد و 57 میلیون نفر ساعت مطالعه در این طرح انجام خواهد گرفت.

وی در بخش بعدی سخنان خود با اشاره به جایگاه قلم و نویسندگی، آن را مقطعی والا توصیف کرد و گفت: با قلم است که انسان نفس می‌کشد و بهترین راه بقای انسان قلم است؛ جایگاهی که انسان از طریق قلم به دست می‌آورد ماندگار خواهد بود.

محمدی با اشاره به جشنواره‌های کتاب برتر و نویسندگان فردا آن را زمینه‌ساز تربیت نویسندگان جوان دانست و خاطرنشان کرد: این جشنواره‌ها مقدمه‌ای برای به وجود آمدن سیمین دانشورها و طاهره صفارزاده‌ها است.

مدیرکل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: هر کس قلم و پشتکار داشته باشد نویسنده می‌شود و همین کافی است.

محمدی تاکید کرد: نویسنده باید سعی کند که خوب ببیند و خوب تخیل کند تا بتواند به خوبی توصیف کند.

وی با تاکید بر مساله خوب خواندن، آن را زمینه خوب نوشتن دانست و یادآور شد: سعی کنید خوب بخوانید زیرا با خوب خواندن است که می‌توانید خوب بنویسید و خوب اندیشه کنید.

مدیرکل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش افزود: با خواندن است که می‌توانید تجربیات خود را تبدیل به کلمه کرده و سپس به اندیشه برسید.

وی در ادامه به تجربیات خود در مورد نویسندگی اشاره کرد و گفت: کشور ما به وجود نویسندگان جوان و نوجوان افتخار می‌کند؛ در سال اول دانشگاه مقاله‌ای نوشتم و به روزنامه دادم و با وجود آنکه بعد از چند بار چاپ نشد، ناامید نشده و همچنان نوشتم تا سرانجام به چاپ رسید.

محمدی در بخش دیگری از سخنان خود ملاک‌های نویسندگی را برشمرد و خاطرنشان کرد: ایده‌هایتان را بنویسید تا بتوانید به نوشتن عادت کنید، همچنین احساسات درهم‌ تنیده انسان جز با نوشتن ظهور پیدا نمی‌کند.

وی اضافه کرد: خوب شروع کنید زیرا خوب شروع کردن است که باعث می‌شود مخاطب توسط قلم نویسنده شکار شود.

مدیرکل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش نویسندگان جوان را به استفاده از کلمات مناسب توصیه کرد و اظهار داشت: از بهترین کلمات برای نوشتن استفاده کنید و اگر توانستید واژه‌ای تولید کنید، به خود ببالید.

وی در پایان با اشاره به عنصر تصویر سازی در نوشتن، گفت: تصویرسازی عنصری است که بایستی به آن پرداخت و تلاش کرد تا بتوان از طریق آن نویسندگی را غنا بخشید.

شایان ذکر است؛ در انتهای این مراسم از برگزیدگان مقاطع مختلف تحصیلی در بخش‌های شعر و داستان تقدیر به عمل آمد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha