معکوس شدن روند قاچاق کالاهایی نظیر گوشت و گندم، کاهش 38 درصدی اعتصابات کارگری، محسنات اختلال در بازار ارز و .... از مواردی بود که فرمانده نیروی انتظامی در همایش فرماندهان مرزبانی به آن اشاره داشت.
به گزارش خبرنگار انتظامی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سردار اسماعیل احمدیمقدم در همایش معاونان و فرماندهان مرزبانی استانهای سراسر کشور با بیان اینکه جابجایی تعادل در بازار ارز علاوه بر اثر منفی آثار مثبت فراوانی نیز داشته است، گفت: آمریکاییها میدانستند که اگر جابجایی تعادل در بازار ارز در کوتاه مدت منجر به اغتشاش و ناامنی شود، این موضوع به نفع آنان است. اما اگر این روند به طول بیانجامد، قطعا نتیجه معکوس خواهد داشت و به نفع ما خواهد بود.
احمدیمقدم با اشاره به افزایش تولید ملی اظهارکرد: شرایطی که حدود شش ماه پیش رخ داد حتی برای خود ما در ناجا نیز نگرانیهایی را پیش آورد و با گذشت زمان همه چیز جای خودش را پیدا کرد.
به گفته فرمانده ناجا میزان ارزی که دولت در نیمه دوم سال جاری برای مصارفی نظیر مسافرت و دانشجویان وارد بازار کرده حدود 30 درصد سال گذشته کاهش داشت که البته این امر در واردات کالا چندان به چشم نمیآید.
وی همچنین با اشاره به قاچاق دام در مرزهای کشورگفت: زمانی گاو و گوسفند به کشور وارد میشد، اما اکنون به لحاظ سقوط ارزش پول ملی این روند برعکس شده است.
کاهش 10 درصدی واردات بر اساس آمار گمرک
احمدیمقدم با بیان اینکه بر اساس آمار گمرک واردات کالا در سال جاری نسبت به سال گذشته تنها 10 درصد کاهش داشته است، گفت: همین امر سبب کاهش وابستگی کشور به نفت شد که این امر از برکات همان جابجایی تعادل در بازار ارز است.
وی از دیگر مواردی که از نتایج برکات جابجایی تعادل در بازار ارز میخواند را کاهش 60 تا 70 درصدی میزان حضور دولت در بازار ارز اعلام کرد و گفت: سفرهای خارجی کم نشده بلکه این سفرهای گرانقیمت خارجی است که کاهش یافته در حالی که سفر عتبات افزایشی 20 درصدی داشته است.
به گفته فرمانده نیروی انتظامی علیرغم کاهش سفرهای دوردست اما سرجمع این سفرها با سفرهای عتبات تفاوت چندانی نداشته است.
احمدیمقدم با اشاره به جابجایی تعادل در بازار ارز ادامه داد: از دیگر موارد مثبت این امر اصلاح ساختار اقتصادی در کشور بود که این موضوع نیز کار بزرگی است.
ارتقای سطح امنیتی در کشور
به گزارش ایسنا، احمدیمقدم سطح امنیتی در کشور را روندی رو به ارتقاء دانست و گفت: جز دو سه ماهی که به علت جابجایی تعادل در بازار ارز شاخصها تغییر کرد، مابقی روند به طور کلی در حال ارتقاء است.
به گفته احمدیمقدم، به دلیل نزدیک بودن ایام انتخابات فشارهایی روی پلیس بود و عدهای نگران بودند که این موضوع فضا را تحت تاثیر قرار دهد.
فرمانده ناجا با بیان اینکه از آذرماه امسال شاهد کاهش آمار سرقت هستیم، اظهارکرد: از ابتدای سال جاری روند سایر جرایم رو به کاهش است.
به گفته احمدیمقدم خوشبختانه اقدامات دشمن علیه کشور نه تنها نتیجهای در بر نداشته؛ بلکه به نفع ما نیز بود.
کاهش 38 درصدی اعتصابات کارگری
احمدیمقدم همچنین از کاهش 38 درصدی آمار اعتصاب و تحصن کارگری در سال جاری خبر داد و گفت: برخی در مقالهها و گزارشها مینویسند که جرایم بر اثر بیکاری شدید کارگران و ورشکستگی کارخانجات است که من از آنان میخواهم این موارد را به ما نشان دهند چرا که ما همواره آمارها را از نهادهای مرتبط نظیر وزارت کار و ... دریافت میکنیم.
فرمانده ناجا اضافهکرد: من نمیخواهم بگویم که اوضاع خیلی بهتر شده اما باید توجه کرد که آن چیزی که دشمن میگوید و میخواهد نیز رخ نداده است.
به گفته فرمانده نیروی انتظامی این هم خوب نیست که عدهای با بیتوجهی همان حرفی را بزنند که دشمن میخواهد و مدام بگویند که مردم از گشنگی مردند و ...چرا که این کار باعث ایجاد نگرانی در جامعه و امید دادن به دشمن میشود.
افزایش 10 درصدی مشارکت در 22 بهمن
به گزارش ایسنا، احمدیمقدم همچنین در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به افزایش 10 درصدی حضور مردم در راهپیمایی 22 بهمن اظهارکرد: این حضور در حالی بود که پیشبینیها حاکی از کم شدن میزان مشارکت در این روز بود. همانطور که دشمن نیز پیشبینی کرده بود که مشارکت خیلی کمتر شود اما در عمل دیدیم که اینگونه نشد.
وی همچنین با بیان اینکه متاسفانه برخی مسئولان به فرمایشات آقا توجه نداشتند اظهارکرد: مردم ما هوشیارند و حضوری پررنگ در راهپیمایی 22 بهمن داشتند.
ضرورت بهرهگیری از ظرفیتهای مرز برای شکست تحریمها
احمدیمقدم همچنین با تاکید بر اینکه برای شکستن تحریمها باید از ظرفیتهای مرز و مرزنشینان استفاده کرد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر گازوئیل در مرز ترکیه حدود 3500 تومان، در مرز پاکستان 3000 و در خلیجفارس 2500 تومان از ایران خریداری میشود که این یعنی در مرز همواره ظرفیت استفاده از محصولات کشورمان وجود دارد.
به گفته فرمانده ناجا، آمریکاییها از افغانستان و پاکستان میخواهند که از ایران برق نگیرند، اما آنها به این موضوع توجهی نمیکنند چرا که آنها محتاج موادغذایی و برق ایران هستند.
فرمانده ناجا افزود: با تدبیرات اندیشیده شده در سال جاری میزان مبادله کالای قاچاق در مرز پایینترین میزان نسبت به سالهای گذشته را داشته است.
احمدیمقدم از مسئولان اقتصادی خواست که سرمایهگذاری در مرز را جدی بگیرند چرا که این امر سبب رشد اقتصادی داخلی میشود و به نوعی سرمایهگذاری خواهد بود.
حضور کاروانهای مسلح موادمخدر با دوشکا در نزدیکی تهران در یک دهه قبل
به گزارش ایسنا، فرمانده ناجا با بیان اینکه آثار کار مرزبانی در مرز کاملا ملموس است اظهارکرد: حدود یک دهه قبل به دلیل ضعفهایی که در کنترل مرز وجود داشت، ناامنی به مناطق داخلی نیز سرایت کرده بود، به طوری که کاروانهای مسلح موادمخدر با سلاحهایی نظیر دوشکا و ... به نزدیکی تهران آمده بودند.
به گفته فرمانده ناجا، رشته کوهالبرز، کاشمر، آزادشهر و اطراف مشهد به پایگاههای ثابت اشرار در منطقه بدل شده بود که برای مقابله با آنان از توپخانه و بالگرد استفاده میشد.
هیچ نقطهای از کشور جولانگاه اشرار نیست
احمدیمقدم با بیان اینکه اگر مرز کنترل نشود ناامنی به عمق کشور نفوذ میکند ادامهداد: امروز به برکت استقرار صحیح مرزبانی میتوان ادعا کرد که هیچ نقطهای از کشور جولانگاه اشرار نیست که البته منکر زحمات سپاه نیز نباید شد چرا که آنان برای مقابله با گروهک تروریستی «پژاک» در آذربایجان غربی زحمات زیادی را متحمل شدهاند.
افزایش 16 درصدی بودجه ناجا در سال آینده
به گزارش ایسنا، احمدیمقدم همچنین در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه میزان افزایش بودجه متناسب با نیازهای ناجا نیست اظهارکرد: مقدار بودجه اختصاص یافته از انتظاری که ما با توجه به شرایط اقتصادی کشور داشتیم، بالاتر است و افزایشی 16 درصدی داشته که البته عمده آن مربوط به حوزه نیروی انسانی است و سایر حوزهها یا افزایشی نداشته یا افزایش آن اندک بوده است.
به گفته احمدیمقدم همه ساله هنگام تصویب بودجه حدود سه تا چهار درصد نیز از سوی نمایندگان افزایش اعتبار تعلق میگیرد.
وی همچنین با اشاره به بحث تحریمها علیه کشورمان نیز اظهارکرد: در بحث مقابله با تحریمها تمام بازارهایی که پیرامون کشورمان وجود دارد، نیازمند تولیدات و محصولات جمهوری اسلامی هستند و فردی نمیتواند آنان را از این محصولات کشورمان محروم کند و ما با استفاده از موقعیت ژئوپلیتیک کشور میتوانیم تولیداتمان را در مرزها به فرآورده تبدیل کنیم.
احمدیمقدم افزود: تبدیل نفتخام به فرآوردههای نفتی در مرز نیازمند حدود سه سال زمان است اما سرمایهگذاری در این زمینه بازگشت دارد و سودآور است.
به گفته احمدیمقدم در پی تحریمها افرادی که گمان میکردند، کشور فلج میشود، دیدند که شرایط بهتر شد چرا که اقتصاد در اختیار بخش خصوصی قرار گرفت.
به گفته وی در سال جاری واردات کالای قاچاق به کشور 80 درصد کاهش داشته و در بخش صادرات نیز افزایش زیادی داشتهایم.
قاچاق گوشت اسب نداریم
احمدیمقدم همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر قاچاق گوشت اسب و فروش آن به کشورهای اروپایی اظهارکرد: قاچاق گوشت اسب نداریم؛ چرا که قیمت این حیوان در کشور ما حدود پنج برابر قیمت گاو است و بدیهی است که چنین موضوعی صرفه اقتصادی نداشته باشد.
تکذیب کشف جسد مومیایی در فرودگاه
فرمانده ناجا کشف جسد مومیایی در فرودگاه را نیز تکذیب کرد و گفت: حفظ کردن تمام آنچه که در کشور رخ میدهد از توان بنده خارج است.
اظهارات احمدیمقدم درباره انتخابات شوراها
به گزارش ایسنا، فرمانده ناجا همچنین با اشاره به بحث انتخابات و احتمال بروز مشکل در نواحی مرزی اظهارکرد: در انتخابات گذشته نیز در مناطق مرزی مشکلی نداشتیم ومشکل پلیس نیز گروههای تروریستی نبود بلکه مشکل بر اساس اختلافات محلی بود که بر سر کاندیداها رخ میداد که البته این امر در انتخابات شوراها محسوستر بود.
احمدیمقدم اضافهکرد: با توجه به بلوغ سیاسی و فکری مردم، قطعا این مشکلات در انتخابات آتی کاهش چشمگیری خواهد یافت اما با این وجود مرزبانی ناجا و تمام مجموعه ناجا تمام تلاش و ساماندهی خود را در زمان انتخابات به کار خواهد بست.
وی با اشاره به مشکلات اقتصادی پیش آمده در کشور نیز اظهارکرد: علیرغم این که تصور میشد، مشکلات اقتصادی مانع رشد در کشور میشود اما رشد و توسعه در کشور با سرعت بیشتری ادامه پیدا کرد.
فرمانده ناجا با بیان اینکه در گذشته در بسیاری از مناطق شرق و شمال غرب کشور مرزبانی نفوذ پیدا نکرده بود، گفت: امروزه تنها در محدوده رود نهنگ که حدود 200 کیلومتر مساحت دارد و در جنوب سراوان واقع است، مشکلاتی داریم و مرزبانی در سایر نقاط مستقر است و اعلام حاکمیت کرده است.
احمدیمقدم همچنین از وعده رییسجمهور برای اعطای اعتبارات لازم برای مرزبانی خبر داد و گفت: آقای رییسجمهور دیروز به ما وعده دادند که اعتبارات مرزبانی را پرداخت کنند که ما اولین بخش این اعتبارات را به مرزبانی دادیم.
وی با اشاره به دو استان خراسانشمالی و رضوی نیز گفت: در این دو استان نیز هنوز مناطقی هستند که راه مرزی در آنها وجود ندارد اما با توجه به این که این مناطق از امنیت خوبی برخوردارند، رسیدگی به آنها در اولویتهای بعدی ما قرار دارد.
به گزارش ایسنا، احمدیمقدم مرز مطلوب را مرزی دانست که اقتصاد مرزنشینان در آن به اقتصادی پر رونق تبدیل شود و گفت: انشالله اقتصاد در مرز به این شکل شود و قاچاق در آن از بین برود.
آمادگی مرزبانی برای سفرهای نوروزی مردم به مناطق مرزی
احمدیمقدم از آمادگی مرزبانی برای حضور مردم در مناطق مرزی خبر داد و گفت: به مردم و گردشگران اجازه دادهایم که به هر کجا از مناطق مرزی که خواستند بروند و مرزبانان نیز این آمادگی را دارند که امنیت آنان را در هنگام بازدید تامین کنند.
به گفته احمدیمقدم، در سایر تمهیدات اندیشیده شده برای نوروز نیز ناجا این آمادگی را دارد که در بحث ایجاد آرامش و تسهیلات ترافیکی و غیره به شهروندان خدمت رسانی کند.
هیچ جای کشور برای سرمایهگذاری و گردشگری ناامن نیست
فرمانده ناجا با بیان اینکه امروزه هیچ جای کشور برای سرمایه گذاری اقتصادی و گردشگری ناامن نیست، گفت: همین هفت هشت سال قبل در کرمان گاهی اوقات گردشگران خارجی را به گروگان میگرفتند، اما امروزه چنین مباحثی مطرح نیست.
وی ادامه داد البته ما نمیگوییم که هیچ ناامنی در جامعه وجود ندارد، بلکه مدعی این هستیم که جرایم انجام شده در تمام کشور یکسان است.
به گفته فرمانده ناجا، تامین امنیت از بعد اقتصادی، برقراری زمینه اشتغال مثبت و سازنده و همچنین مقابله با قاچاق و گروگانگیری امری بسیار مهم است که بخش زیادی از آن حاصل شده است.
فرمانده ناجا همچنین با اشاره به سخت گیریهایی که در مرز انجام میشود، اظهار کرد: وقتی سختگیریهایی را نسبت به مرزنشینان انجام میدهیم در ابتدا سخت است، اما پس از آن سبب آبادانی و رونق مرزها میشود.
احمدی مقدم همچنین با اشاره به خروج روزانه هشت میلیارد تومان از مواد سوختی کشور از طریق قاچاق، اظهار کرد: اگر خسارت ناشی از خروج این مبلغ تنها در عرض یک هفته را به ما بدهند، ما میتوانیم طی پنج الی شش ماه انسداد و کنترل مرز در منطقه سراوان را به اتمام برسانیم و از این موضوع نیز جلوگیری کنیم.
احمدی مقدم همچنین در خاتمه خاطرنشان کرد: پس از جلوگیری از ورود قاچاق کفش و لباس چینی به کشور، امروزه تولید این بخشها در کشور رونق پیدا کرده است.
انتهای پیام
نظرات