• یکشنبه / ۱۳ اسفند ۱۳۹۱ / ۰۸:۴۴
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 91121308145

افزایش نگرانی‌ها در مورد سرطانزا بودن عینک هوشمند گوگل!

افزایش نگرانی‌ها در مورد سرطانزا بودن عینک هوشمند گوگل!

ورود نسل بعدی دستگاه‌های تلفن همراه پوشیدنی مانند عینک پروژه گوگل باعث افزایش نگرانی‌ها از امکان خطر جدی‌تر سرطان شده است.

ورود نسل بعدی دستگاه‌های تلفن همراه پوشیدنی مانند عینک پروژه گوگل باعث افزایش نگرانی‌ها از امکان خطر جدی‌تر سرطان شده است.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، دستگاه عینگ گوگل عملا تا زمانی که به اینترنت برای ارائه نتایج جست‌وجو، جهت‌های لحظه به لحظه و آپلود تصویر متصل نشده، بلااستفاده است.

برای اتصال خودکار، این دستگاه‌ها به سازگاری رایانه‌های نصب شده بر روی چهره با رادیوهای سلولی نیاز داشته که به ادعای پژوهشها می‌توانند تابشهای سرطانزا داشته باشند.

نمونه‌های پیش‌ساخت عینک گوگل که در حال حاضر توسط کارمندان گوگل مورد استفاده‌اند، بطور خودکار قادر به اتصال به شبکه تلفن همراه نیستند.

رایانه‌های مبتنی بر صورت تنها می‌توانند به اینترنت از طریق یک ارتباط بی‌سیم بلوتوث به گوشی هوشمند کاربر متصل شوند.

این امر ممکن است از آن جهت باشد که کشش قدرت رادیوهای سلولی بقدری بالا بوده که متناسب سازی آن به یک پیل نیرومند احتیاج خواهد داشت.

اما هنوز تصمیمی در مورد ادعای سرطان‌زا بودن فرکانسها گرفته نشده است.

پژوهشهای پیشین دریافته بودند که قرار گرتن در معرض میدان الکترومغناطیسی تلفنهای همراه و دیگر دستگاه‌های فرستند می‌تواند باعث گرم شدن مضر بافت، ناباروری مردان و سرطان شود.

این مشکل بسیار بحث‌برانگیز بوده و مقالات بسیاری این یافته‌ها را رد کرده‌اند؛ اما با این وجود سازمان بهداشت جهانی حوزه‌های فرکانس رادیویی را با عنوان «احتمال سرطانزا بودن برای انسان» طبقه‌بندی کرده است.

این یک رتبه‌بندی متوسط در مقیاسی است که شامل پنج سطح از مواد سرطان‌زا است و تلفنهای همراه را در درجه پایین‌تر از مواردی مانند سیگار کشیدن و حمام آفتاب که مطمئنا منجر به سرطان شده و در کنار موارد مورد سوالی مانند آفت‌کشهای ددت یا سرب قرار داده است.

به گفته سازمان بهداشت جهانی ، در حالیکه هنوز به بررسی‌های بیشتر در این مورد نیاز بوده، باید احتیاط را نیز رعایت کرد. این سازمان به پژوهشی در سال 2010 اشاره داشته که بر اساس آن استفاده روزانه 30 دقیقه از تلفن همراه برای 10 سال باعث افزایش احتمال ابتلا به گلیوم که نوعی تومور مغزی است، می‌شود.

کیمته فدرال ارتباطات آمریکا این نگرانی‌ها را با انتشار دستورالعملهایی برای سازندگان تلفن همراه جدی گرفته که در آن میزان انرژی فرکانس رادیویی که کاربران در معرض آن هستند، محدود شده است.

تلفن همراه از خود علائمی را به شکل امواج رادیویی منتشر می‌کند. این ریزموجها شکلی از تابش الکترومغناظیسی غیر یونیزه‌ای هستند. در زمان صحبت با تلفن، بافت سر بطور مستقیم در معرض این تابشها قرار داشته و بیشتر نگرانی‌ها از امکان تغییر سلولهای مغز توسط این امواج است.

اگر دی‌ان‌ای سلولهای مغزی آسیب ببینند، ممکن است سرطانی شده و منجر به تومورهای مغزی بویژه گلیوم شوند. این نوع تومور در مغز یا نخاع ایجاد شده و باعث سردرد، تهوع و تشنج می‌شود و معمولا غیر قابل درمان است.

قرار گرفتن در برابر تابش الکترومغناطیسی یونیزه‌ای مانند پرتو ایکس و پرتوهای کیهانی سرطانزا شناخته شده است اما هیچ گواهی در مورد تابش‌های غیر یونیزه‌ای وجود ندارد.

همچنین نگرانی‌هایی در مورد تغییر واکنشهای شیمیایی و الکتریکی در مغز توسط امواج رادیویی وجود داشته که بر اساس آن شیوه ارتباطی سلولهای مغز تغییر می‌کند و ممکن است منجر به اختلالت احساسی شود.

سرگئی برین، از موسسان گوگل اخیرا قول داده که عینک هوشمند این شرکت با قیمت کمتر از 1500 دلار در اواخر سال جاری در اختیار عموم قرار گیرد. این عینک به کاربر اجازه می‌دهد که جهت‌های سامانه ماهواره‌ای ناوبری جهانی را مشاهده کرده، به ثبت تصاویر پرداخته و به ایمیلها پاسخ دهد.

با توجه به نگرانیها در مورد امکان سرطانزا بودن این ابداع، یک سخنگوی گوگل اظهار کرد که این دلیل عدم استفاده این شرکت برای استفاده از یک رادیویی سلولی در عینک خود نبوده است.

این سخنگو گفت: در این مورد، بیشتر ملاحظات، مربوط به مصرف نیروست و باید این را در نظر گرفت که مقررات محدودیت‌های فرکانس رادیویی حتی بدون یک رادیوی سلولی نیز اعمال می‌شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha