یک کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه سال 91 را باید سال دلار بنامیم، اظهار کرد: در سال جاری همه مسائل متاثر از دلار بودند و سهام بسیاری از شرکتها بدون افزایش تولید، تنها با رشد سهام روبرو شدند.
آزادی در گفتوگو با خبرنگار بورس خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تصریح کرد: در شش ماهه گذشته شاخص بورس 40 درصد رشد داشته است. اما در افزایش تولید و یا گسترش صنعت روند مانند سالهای گذشته بوده به همین دلیل میتوان نتیجه گرفت، افت جایگاه پول ملی سهم بالایی در افزایش شاخصها داشته است. البته این امر غیر طبیعی نیست و چنین اتفاقی در کشوری مانند ژاپن نیز افتاده است.
وی کاهش ارزش پول ایران در عرصه جهان را دارای دو جنبه مثبت و منفی قلمداد کرد و توضیح داد: در بخشهایی که به صادرات مرتبط است، افزایش قیمت دلار به ضرر ما تمام خواهد شد. در کل میتوان گفت پایدار ماندن این شرایط به ضعیف شدن زیرساختها و تثبیت تورم بالای 30 درصد منجر میشود.
آزادی با اشاره به رشد قابل توجه بورس ایران در سالهای اخیر گفت: پس از ابلاغ سیاستهای اصل 44 توسط مقام معظم رهبری و با ایجاد شرایط مناسب و ورود چند شرکت بزرگ به بورس پیشرفتهای قابل توجهی داشتهایم به طوری که شرایط امروز با سالهای ابتدایی دهه 80 قابل مقایسه نیست.
وی اضافه کرد: البته علیرغم همه پیشرفتها هنوز هم بسیار عقبیم، کمتر از 10 درصد مردم ما در بورس کد معاملاتی دارند که پایین بودن اقبال عمومی به بازار سرمایه را نشان می دهد و بازار مسکن و طلا برای جامعه جذابتر است.
این کارشناس بورس با بیان اینکه بازار سرمایه به درستی به مردم معرفی نشده است گفت: مردم باید به بورس به چشم یک حساب بانکی نگاه کنند که سودش با بانک قابل مقایسه نیست چند سال پیش طرح صندوقهای سرمایهگذاری مطرح شد که هنوز تعداد و توانشان به حد قابل قبولی نرسیده است.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد: با مهیا شدن زیرساختها و گسترش اقبال به خصوصی سازی شاهد پیشرفت بورس ایران باشیم و به استانداردهای جهانی برسیم.
انتهای پیام
نظرات