• جمعه / ۱۱ اسفند ۱۳۹۱ / ۱۰:۰۶
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 91121107025
  • منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران

نگرانی زنان شاغل ترکیه‌ای از طرح جدید افزایش مرخصی زایمان

نگرانی زنان شاغل ترکیه‌ای از طرح جدید افزایش مرخصی زایمان

طرح جدید دولت ترکیه برای افزایش مرخصی پس از زایمان برای زنان شاغل به عنوان افزایش انگیزه خانواده‌ها برای داشتن فرزند بیشتر، موجب تشدید نگرانی‌های زنان کارمند در این کشور شده است و طرح جدید را مانعی برای بازگشت به شغل قبلی خود می‌دادند.

طرح جدید دولت ترکیه برای افزایش مرخصی پس از زایمان برای زنان شاغل به عنوان افزایش انگیزه خانواده‌ها برای داشتن فرزند بیشتر، موجب تشدید نگرانی‌های زنان کارمند در این کشور شده است و طرح جدید را مانعی برای بازگشت به شغل قبلی خود می‌دادند.

به گزارش سرویس «زنان» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، طرح پیشنهادی دولت مبنی بر افزایش مرخصی پس از زایمان از چهار ماه به شش ماه، بیش از آنکه تشویق‌کننده زنان در ترکیه باشد، موجب نگرانی آنها شده است.

گلدن تارکتان، رییس انجمن زنان کارآفرین ترکیه در استانبول می‌گوید: این یک پیشرفت مثبت است، اما ممکن است تبدیل به مانعی برای بازگشت زنان به شغل قبلی‌شان شود.

براساس این گزارش، از سال 2008 میلادی تاکنون فشار بر روی زنان ترکیه برای افزایش تعداد فرزندان بیشتر شده است. طیب اردوغان، نخست‌وزیر این کشور داشتن حداقل سه فرزند را برای افزایش نرخ رشد جمعیت این کشور ضروری می‌داند.

آمار نشان می دهد که نرخ بارداری‌ در ترکیه در سال 2011 میلادی به 2.02 درصد کاهش یافته و این در حالی است که سال گذشته متوسط سن جمعیت در این کشور برای اولین بار به بالای 30 سال رسید.

اردوغان در ماه ژانویه سال جاری میلادی (2013) اعلام کرد: ما نیاز داریم هر خانواده صاحب چهار تا پنج فرزند شود تا کشور بتواند حرکت رو به جلو داشته باشد.

وی همچنین اقداماتی در این خصوص انجام داده که از آن جمله می توان به تعیین چهار وزیر برای کار کردن روی این طرح پیشنهادی، تشویق خانواده‌ها برای آوردن فرزند بیشتر و یا درمان رایگان ناباروری برای زوج‌های کم درآمد، اشاره کرد.

وی افزود: این اقدام در جهت تبدیل کردن ترکیه به یکی از 10 اقتصاد برتر در سال 2023 میلادی صورت می‌گیرد که صدمین سالگرد تاسیس جمهوری ترکیه است.

رییس انجمن زنان کارآفرین ترکیه در همین رابطه افزود: برای رسیدن به این هدف، بهتر است اقداماتی در جهت افزایش اشتغال زنان انجام پذیرد. با یک محاسبه ساده می‌توان به این نتیجه رسید که استفاده نکردن از منابع انسانی مستعد، تنها سبب محدود شدن پتانسیل رشد می‌شود. در حال حاضر نرخ اشتغال زنان 26 درصد است. این بدین معنی است که حدود 6.9 میلیون نفر از مجموع 26 میلیون نفر جمعیت زنان ترکیه شاغل هستند.

همچنین مدیر مرکز تحقیقات اجتماعی و اقتصادی دانشگاه «باغچه‌شهر» در این باره خاطرنشان کرد: بی‌تردید کیفیت نیروی کار در کشور به اندازه کمیت آن حائز اهمیت است. صرف ایجاد انگیزه‌های مالی برای افزایش نرخ جمعیت نمی‌تواند روش مناسبی برای سرمایه‌گذاری روی منابع انسانی باشد.

وی تاکید کرد: برای تحقق هدف نخست‌وزیر ترکیه یعنی داشتن حداقل سه فرزند برای هر خانواده، دولت موظف به ایجاد یک «سیستم پایدار مراقبت از اطفال با بودجه دولتی» است. یک مادر شاغل به همراه سه فرزند تنها با کمک‌های مراقبتی می‌تواند شرایط زندگی مناسبی داشته باشد. کمک‌های مراقبتی شامل هزینه‌هایی می‌شوند که دولت برای آموزش، پرورش و رشد کودکان در نظر می‌گیرد.

به گزارش ایسنا به نقل از ویمن نیوز، بر اساس قانون فعلی ترکیه، شرکت‌هایی که دارای بیش از 150 کارمند زن هستند، موظف به پرداخت هزینه مراقبتی کودک نیز می‌باشند و این یک عامل بازدارنده شرکت‌ها از استخدام زنان است.

مرخصی زایمان برای مادران نیز همین اندازه تاثیرگذار است. مدیر مرکز تحقیقات اجتماعی و اقتصادی دانشگاه باغچه‌شهر در این باره می‌گوید: ما نیازمند طرحی برای مرخصی پدران پس از تولد فرزند جدید در خانواده نیز هستیم. در حال حاضر مرخصی‌های اشتراکی والدین به صورت فزاینده‌ای در کشورهای غربی رایج شده‌اند. برای مثال سودان و آلمان از کشورهایی هستند که دو ماه از این مرخصی را به پدران اختصاص داده‌اند. اتحادیه کارگران ترکیه و همین‌طور سازمان‌های زنان این کشور خواستار ایجاد شرایط مشابه در این کشور شده‌اند، ولی هیچ‌گونه موفقیتی در این زمینه حاصل نشده است.

پیروی کردن از یک سیستم مرخصی که شامل هر دو والد بشود، همچنین اقدامی در جهت برابرسازی حقوق کارگران زن و مرد است. این موضوع همچنین باعث می‌شود این نگرش سنتی که کارهای خانه بیشتر باید توسط زنان انجام شود نیز کمتر می‌شود.

زنان ترکیه روزانه چهار ساعت بیشتر از مردان در انجام دادن کارهای خانه شرکت می‌کنند. این در حالی است که این رقم در کشورهای اسکاندیناوی به حدود یک ساعت می‌رسد. به گفته کارشناسان، این نگرش سنتی در اجتماع که عمده کارهای خانه باید برعهده زنان باشد در واقع یکی از بزرگترین موانع مشارکت زنان در نیروی کار انسانی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha