دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان گفت: توصیهای که ما به 1+5 داریم این است که آنها هزینه دیگران را نپردازند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سعید جلیلی در ادامه نشست خبریاش با خبرنگاران در آلماتی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که رژیم صهیونیستی که خود دارنده سلاح هستهیی است اعلام کرده که در تماس نزدیک با 1+5 است شما چه توصیهای به 1+5 دارید، گفت: توصیهای که ما به 1+5 داریم این است که آنها هزینه دیگران را نپردازند.
وی ادامه داد: ما معتقدیم آنچه که امروز ما در چارچوب گفتوگوها برای همکاری دنبال میکنیم برخی میخواهند با هزینه برخی کشورهای 1+5 و مجموعه آنها اهداف خود را دنبال کنند. شما میدانید که رژیم صهیونیستی امروز خود اولین متهم در بحث سلاح هستهیی است باید جامعه جهانی یک عزم جدی برای رسیدگی به سلاحهای رژیم صهیونیستی داشته باشد، اما نکته مهم این است که این رژیم علیرغم این اتهامی که متوجه آن است که فراتر از اتهام هم است و امروز به اذعان خود آنها به این سلاح دسترسی دارند، باید به جامعه جهانی پاسخ دهند و جامعهی جهانی نیز باید عزم جدی داشته باشد و هم مجامع بینالمللی و هم آژانس انرژی اتمی برای خلع سلاح این رژیم و جلوگیری از اشاعه این سلاحها. آنها باید بررسی کنند که چه کسی این سلاحها را در اختیار آنها قرار داده است علاوه بر آن جامعه جهانی باید توجه داشته باشد که رژیم صهیونیستی نخواهد برای اهداف نامشروع خود از بقیه هزینه کند این توصیه ما به آنها است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در پاسخ به سوالی مبنی بر این که شما گفتید پیشرفتهایی حاصل شده و از طرفی هم به تحریمها اشاره کردید و گفتید که بیاثر است، به نظر شما راهحلهای بهتر چه میتواند باشد و آیا در بحث پیشرفت فکر میکنید که در مذاکراتی که طی این چند ماه انجام شده و یا مذاکرات آتی این پیشرفت به چه صورت است، بیان کرد: آنها به هر حال در این 8 ماه به این نکته توجه پیدا کردند که باید اعتماد ملت ایران را جلب کنند این مساله خود مثبت است. یکی از بحثهای مهم در بحث اعتماد سازی این است که آنها باید متقابلا رفتارهایی داشته باشند که اعتماد ملت ما را جلب کند. تحریمها یکی از این بحثها است. البته آنها اشارهای به این بحث داشتند.
وی ادامه داد: نکتهای که در این میان وجود دارد این است که این گامها را چگونه میخواهیم برداریم. ما معتقدیم ما آمادگی داریم و این مساله را نیز در گفت و گوها بیان کردیم که آنچه باید در این مسیری که دنبال میکنیم برداشته شود میتواند گامهای بلند باشد. اما میتوانیم از گامهای کوچک هم شروع کنیم. آنها در این بحث گامهایی را اشاره داشتند و ما گفتیم که این گامها باید متوازن باشند. یعنی اگر رفع تحریمهایی که ما میگوییم باید انجام شود تا اعتماد ملت ایران جلب شود؛ اگر چه نفس ورود آنها به این مسیر رفع تحریمها گام مثبتی است اما باید با یک توازن جدی همراه باشد.
جلیلی گفت: در بحث کارشناسی هم قرار شد بر این مساله بحث شود که مشخص شود این گامها چگونه میتواند متوازن باشد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در پاسخ به سوالی مبنی بر این که همانطور که میدانید همزمان با مذاکرات پیشرفتهایی در سوریه حاصل شده و دشمنان سوری و ترورسیتها عقب نشینی کردند. تاثیر این تحولها بر پیشرفتهای جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات آلماتی را تا چه اندازه میدانید؟ بیان کرد: همانطور که میدانید در گفت و گوهای استانبول، بغداد و مسکو یکی از پیشنهادهای ما این بود که در کنار بحثهای هستهیی بحثهای غیرهستهیی نیز مطرح شود از جمله این که همکاری و گفتوگو برای همکاری برای مسائل منطقهای مطرح شود که یکی از پیشنهادها بحث سوریه و بحرین بوده است.
وی ادامه داد: سال گذشته در گفت و گوهای استانبول این مساله را مطرح کردیم که مسیری که برخی کشورها و برخی قدرتها در سوریه دنبال میکنند یک مسیر غیر دموکراتیک و غلط است و مسیری است که مجال را برای فعالیتهای تروریستی فراهم میکند و اینها مورد پذیرش جامعه جهانی نیست.
جلیلی گفت: این دیدگاههایی که ما به صراحت بیان کردیم متاسفانه در رفتار دیدیم که برخی همان مسیر را دنبال کردند. یعنی رفتارهایی را داشتند همانند حمایت از ترویستها، کشتار مردم بیگناه و انفجارهایی که انجام میشد و ارسال سلاح که همه اینها خلاف آن مسیر صحیح بود و پاسخ صحیحی برای حتی مطالبات مردم سوریه و نظام سوریه نبود.
وی تاکید کرد: ما از اول برای سوریه گفتیم که راه حل سوریه یک کلمه بیشتر نیست و آن دموکراسی است. همه باید به ساز و کارهای دموکراسی تن بدهند و زمینه را فراهم کنند تا خود مردم سوریه در یک ساز و کار داخلی در یک انتخابات آنچه را که میخواهند انتخاب کنند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان ادامه داد: متاسفانه برخی خلاف این مسیر را رفتند و همانطور که گفتم از تروریستها حمایت کردند و به ارسال سلاح پرداختند . امروز خود آنها به این نتیجه رسیدند که این مسیر غلط بوده است. یعنی واقعیت میدان در سوریه نشان داد نظری که جمهوری اسلامی ایران از ابتدا بیان کرد یک نظر درست بوده است و امروز واقعیت میدان و صحنه سوریه هم این را به آنها نشان داده است.
ادامه دارد...
نظرات