• سه‌شنبه / ۸ اسفند ۱۳۹۱ / ۲۱:۰۳
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 91120805730
  • خبرنگار : 71049

گزارش کامل ایسنا از روز اول مذاکرات ایران و 1+5 در قزاقستان

گزارش کامل ایسنا از روز اول مذاکرات ایران و 1+5 در قزاقستان

مذاکرات ایران و 1+5 صبح سه‌شنبه در هتل ریکسوس آلماتی آغاز شد.

مذاکرات ایران و 1+5 صبح سه‌شنبه در هتل ریکسوس آلماتی آغاز شد.

به گزارش خبرنگار انرژی هسته یی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) اعزامی به آلماتی، هیات مذاکره کننده ایران روز یکشنبه به ریاست سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان تهران را به مقصد آلماتی ترک کرد.

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی در مدت اقامتش در آلماتی با وزیرخارجه و رییس جمهور قزاقستان دیدار و گفت وگو کرد.

علی باقری عضو تیم مذاکره کننده ایران و معاون سعید جلیلی نیز پیش از ظهر امروز به وقت محلی با نماینده چین در گروه 1+5 دیدار و گفت وگو کرد.

در حالی دوطر ف ایران و 1+5 پس از هشت ماه وارد گفت وگو شدند که ایران انتظار داشت پاسخ به پیشنهادهایش در مسکو را در آلماتی دریافت کند.

از سوی دیگر با اینکه گروه 1+5 از ارائه پیشنهادهای جدید خبر داده بود،پایگاه اینترنتی المانیتور به نقل ازیک منبع که به دلیل حساس بودن اطلاعات مایل به فاش شدن نامش نبود،خبرداد که پیشنهاد 1+5 در آلماتی به ایران در واقع جدید نیست و صرفا برخی تغییرات جزئی نسبت به پیشنهاد بغداد در آن اعمال شده است.

این منبع اضافه کرد در بسته آلماتی که قرار است روز سه شنبه به ایران ارائه شود تنها کاهش جزئی برخی تحریم ها در حوزه طلا، پتروشیمی و برخی موارد کم اهمیت بانکی پیشنهاد شده است.

این درحالی است که ایران بارها اعلام کرده است که بهتر است 1+5 پیشنهاد های جدید و معتبر با خود بیاورد و درباره فعالیت‌های هسته یی ایران و مواضعش در این باره دچار اشتباه محاسباتی نشود.

در این مذاکرات هیات های مذاکره کننده 1+5 به جز نماینده انگلیس همان هیات های قبلی بودند و تنها جفری آدامز ، نماینده انگلیس در گروه 1+5 در مذاکرات آلماتی جای خود را به سایمون گس، داده بود.

ما ژائوشو، نماینده چین، ویندی شرمن، نماینده آمریکا، ژاک او دیبر، نماینده فرانسه و هانس دیتر لوکاس، نماینده آلمان در گروه 1+5 بودند.

ایران در آلماتی پیشنهاد جدید و جامعی در دست دارد

از سوی دیگر یک منبع نزدیک به هیات مذاکره کننده ایران با 1+5 با اشاره به برخی اخبار مبنی بر این که گفته می‌شود 1+5 پیشنهاد جدیدی در آلماتی ارایه خواهد کرد، گفت: ایران هم با یک پیشنهاد جدید و جامع به آلماتی آمده است.

وی از بیان جزییات آن خودداری کرد.

وی ادامه داد : پیشنهاد جدید با چارچوب پیشنهاد ایران در مسکو چندان تفاوتی ندارد، اما پیشنهاد مسکو هم نیست و تلاش دارد تا ابعاد مختلف مساله را در برگیرد و شامل طیفی از گزینه‌ها می‌شود.

این منبع گفت که بسته به پیشنهاد طرف مقابل نسخه‌های متفاوتی از پیشنهاد جدید ایران آماده شده است که ارایه می‌شود.

وی درباره هدف ایران از ارایه این پیشنهاد تصریح کرد:ما می خواهیم ببینیم که طرف مقابل در ادعای خود که می‌گوید دنبال یک راه حل جامع و قابل مذاکره است صادق است یانه؟

وی درباره درخواست ایران از 1+5 برای پاسخ به پیشنهاداتش که در بغداد و در مسکو به طور جامع ارایه شد، تاکید کرد: یکی از اصلی‌ترین بخش مذاکرات آلماتی مربوط به این است که ببینیم آنها در پاسخ به پیشنهاد ایران چه می‌گویند.

مایکل مان نیز از برنامه‌ گروه 1+5 برای ارایه یک پیشنهاد تغییریافته خبر داد.

سخنگوی کاترین اشتون، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر این که آیا گروه 1+5 در مذاکرات امروز در آلماتی پیشنهاد جدید برای ایران دارند؟ گفت: ما یک پیشنهاد تغییریافته را ارایه خواهیم کرد.

هم‌چنین مایکل مان در حالی که دور اول مذاکرات ایران و 1+5 در حال انجام بود به میان خبرنگاران مستقر در هتل اینترکانتیننتال آمد و گفت : به صورت شفاف واکنش‌هایمان را به گزارش آژانس درباره نصب سانتریفیوژهای نسل پیشرفته در ایران اعلام کردیم.

به گزارش خبرنگار اعزامی ایسنا به آلماتی، وی مدعی شد که اقدام ایران در نصب این سانتریفیوژها خلاف قطعنامه‌های موجود است و به نگرانی‌هایی که وجود دارد دامن می زند.

ایران بر اساس معاهده ان پی‌تی و پادمان جامع و تحت نظارت وبازرسی آژانس نسل پیشرفته‌ای از سانتریفیوژهای تولید داخل را در سایت غنی‌سازی نطنز نصب کرده است و به موقع آژانس را از این اقدام مطلع ساخته است.

مان درباره مذاکرات آلماتی گفت : این که ایران در استانبول در سال 2012 قبول کرد درباره برنامه هسته‌یی اش صحبت کند اقدام مثبتی است و من فکر می کنم که ما درحال پیشرفت هستیم.

سخنگوی اشتون اظهار کرد:ما منتظر یک حرکت واقعی هستیم و البته متوجه هستیم که این اقدامات یک شبه قابل تصمیم‌گیری نیستند.

وی همچنین احتمال داد که مذاکرات روز چهارشنبه نیز ادامه یابد.

سخنگوی اشتون در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر این که درباره پیشنهاد جدید ایران که گفته می شود در آلماتی ارایه خواهد کرد خبر دارید؟ گفت:اینکه ایران پیشنهاد جدید ارایه کرده باشد خبری ندارم، اما اگر ایران پیشنهاد جدیدی داشته باشد از آن استقبال کرده و 1+5 آن را بررسی می‌کند.

پیشنهادی درباره تعطیلی فردو از سوی 1+5 به ایران ارائه نشده است

به گزارش خبرنگار اعزامی ایسنا به آلماتی، یک منبع نزدیک به هیات مذاکره کننده ایران با 1+ 5در جمع خبرنگاران گفت که تاکنون از سوی گروه 1+5 پیشنهادی درباره تعطیلی فردو یا تعلیق غنی‌سازی 20 درصد به ایران ارائه نشده است.

وی گفت که هنوز از طرف 1+5 در مذاکرات آلماتی پیشنهادی که محتوای آن تعلیق غنی سازی 20 درصد و تعطیلی فردو باشد، مطرح نشده است.

با پایان دور اول مذاکرات ایران و گروه 1+5 در آلماتی دو طرف مشغول رایزنی‌های دیپلماتیک شدند.

دور اول مذاکرات که از بعد از ظهر روز سه شنبه( به وقت محلی) آغاز شده بود، حدود ساعت 16 به وقت آلماتی (14:30 به وقت تهران)پایان یافت. به این ترتیب

گفت‌وگوها میان ایران و گروه کشورهای 1+ 5 در روز نخست پایان یافت و این گفت‌وگوها احتمالا فردا (چهارشنبه) از سرگرفته می‌شود.

به گزارش خبرنگار انرژی هسته‌یی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اعزامی به آلماتی، دو طرف درباره ادامه مذاکرات برای امشب یا فردا (چهارشنبه ) رایزنی کردند که ادامه مذاکرات به فردا موکول شد.

هنوز از جزییات گفت‌وگوهای روز سه‌شنبه که دو ساعت و نیم به طول انجامید، خبری منتشر نشده است.

قرار بود نمایندگانی از دو طرف مذاکره‌کننده برای ارائه آخرین اخبار و تحولات مذاکرات در جمع خبرنگاران حاضر و به سوالات آن‌ها پاسخ دهند اما جلسه توجیهی در این باره لغو شد.

در حالی که انتظار می‌رفت دور جدید مذاکرات میان ایران و 1+5 پس از هشت ماه تاخیر و تشدید مواضع دو طرف از فضای سرد دیپلماتیک خارج شود اما به نظر می‌آید خبری از انعطاف در رویکردها نباشد، با این حال هنوز باید منتظر بود و دید که مذاکرات در روز دوم که روز چهارشنبه از سر گرفته می‌شود چه سمت و سویی پیدا خواهد کرد.

قزاق‌ها در حالی در شهر آلماتی و در هوای برفی و مه آلود میزبان دور جدید مذاکرات ایران و 1+5 بودند که تلاش کردند با استقبال گرم از سرمای هوا بکاهند.

هیات های مذاکره کننده از یک یا دو روز قبل وارد آلماتی شده‌ بودند.

محل برگزاری مذاکرات از محل استقرار خبرنگاران و رسانه‌های گروهی و تصویری که برای پوشش این مذاکرات به قزاقستان آمده‌اند بسیار دور است و اغلب خبرنگاران خارجی و ایرانی که به منظور پوشش دور جدید مذاکرات ایران و 1+5 به آلماتی آمده‌اند در هتل اینترکانتیننتال از طریق ویدئو پروژکتور در جریان ورود هیات‌های مذاکره‌کننده و مذاکرات قرار می‌گیرند.

تمهیدات امنیتی از سوی مقامات قزاق از روز های گذشته در هتل محل استقرار خبرنگاران و رسانه‌های گروهی برقرار است.

بر اساس گزارش ایسنا، هوای آلماتی امروز به صفر درجه رسید که نسبت به روز های گذشته کمی گرم‌تر شده است. با این حال مه شهر آلماتی را در بر گرفته است.

وزیر خارجه قزاقستان هنگام ورود هیات‌های مذاکره کننده ایران و 1+5 از آن‌ها استقبال کرد.

کاترین اشتون، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ‌کننده مذاکرات از سوی 1+5 با ایران لباسی مشابه آن چه در بغداد به تن داشت البته با رنگی متقاوت به محل مذاکرات وارد و ابتدا با وزیر خارجه قزاقستان و سپس سعید جلیلی رسم و رسومات دیپلماتیک را به جا آورد و عکس یادگاری انداخت.

باید امیدوار بود که بر تن کردن لباسی تکراری از سوی نماینده 1+5 در مذاکرات با ایران به معنای تکرار مکررات نبوده باشد.

قزاقستان نیز به تبعیت از میزبان‌های قبلی مذاکرات سیاسی و هسته‌یی و بین‌المللی ایران و 1+5 نماد کشورش (سیب یا همان آلما به زبان ترکی) و عنوان "مذاکرات ایران و 1+5" را بر بیلبوردی بزرگ و به دو زبان قزاقی و انگلیسی در محل کنفرانس خبری در هتل اینترکنتیننتال نصب کرده است.

هتل مذکور محل استقرار حدود 150 نماینده رسانه‌های خارجی است و البته مرکز خبری و محل کنفرانس خبری نمایندگان دو طرف در انتهای مذاکرات نیز در این هتل قرار دارد.

در حدود 120 خبرنگار و رسانه قزاقی نیز این مذاکرات را پوشش می‌دهند.

پرچم جمهوری اسلامی ایران نیز همان طور که در مذاکرات قبلی مرسوم شده است در میانه پرچم‌های کشورهای عضو گروه 1+5 قرار دارد.

کاترین اشتون، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای پیش از مذاکرات روز سه‌شنبه مدعی شده بود: ما این مذاکرات را با هدف رسیدن به پیشرفت برای رفع نگرانی‌های جامعه بین‌المللی درباره ماهیت برنامه هسته‌یی ایران برگزار کرده‌ایم و این دوره مذاکرات از این قاعده مستثنی نیست.

به گزارش پایگاه خبری آر.تی‌.تی در ادامه بیانیه اشتون آمده است: ما با یک پیشنهاد تجدید نظر شده به اینجا آمده‌ایم و آمده‌ایم که به طور معنادار با ایران تعامل داشته باشیم و هدفمان این است که مطمئن شویم گفت‌وگوی خوب و کامل داشته‌ایم،‌ با این هدف که در پایان نشست شاهد پیشرفت باشیم.

رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ادامه گفت: وضعیت مرتب تغییر می‌کند. ما باید ابتدا به وضعیت داخل ایران نگاه کنیم. علاوه بر آن باید نتیجه‌ای را که از گفت‌وگوهای قبلی گرفته‌ایم و مسائلی که ایران مطرح کرده است و مسائلی که در چارچوب گروه 1+5 و در مذاکراتمان با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مطرح کرده‌ایم را مدنظر قرار دهیم. همه این مسائل در پیشنهاد تجدید نظر شده‌مان مدنظر قرار گرفته است.

اشتون با بیان اینکه گروه 1+5 با یکدیگر متحد است، گفت: ما همکاری نزدیکی با یکدیگر داریم تا اطمینان حاصل کنیم که پیشنهادهایی که مطرح می‌کنیم به اسم همه‌مان باشد. البته اگر ایران مایل به تعامل باشد آن را با تهران مطرح می‌کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha