• سه‌شنبه / ۸ اسفند ۱۳۹۱ / ۱۱:۰۳
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 91120805209

با راندمان 80 درصدی انجام می‌شود

راه‌اندازی نیروگاه تولید همزمان آب و برق قشم تا پایان خرداد92

نیروگاه تولید همزمان برق و آب قشم با راندمان 80 درصد در حال ساخت است و اولین واحد آن تا خرداد ماه سال آتی به بهره برداری می‌رسد.

نیروگاه تولید همزمان برق و آب قشم با راندمان 80 درصد در حال ساخت است و اولین واحد آن تا خرداد ماه سال آتی به بهره برداری می‌رسد.

عضو هیات مدیره شرکت تولید آب و برق مپنا در گفت‌وگو با خبرنگار انرژی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با تاکید بر این‌که اولین بار است که نیروگاهی با 80 درصد راندمان در ایران ساخته می‌شود، گفت: سرمایه برآورد شده برای احداث این نیروگاه آب شیرین کن که آب شرب روستاهای جزیره قشم را تامین می کند 700 میلیون یورو برآورد شده است.

شاهپور مظفری با اشاره به اصرار مدیر عامل گروه مدیریت پروژه‌های نیروگاهی ایران (مپنا) مبنی بر راه اندازی واحد اول این نیروگاه و آب شیرین کن در اولین فرصت ممکن اظهار کرد: با توجه به مشکلات موجود پروژه امیدواریم طبق برنامه ریزی پیش رفته و واحد اول نیروگاه تولید همزمان برق و آب قشم در بهار سال آینده و تا پایان خرداد ماه به بهره برداری برسد.

وی افزود: براساس برنامه‌ریزی‌های اولیه واحد اول نیروگاه و آب شیرین کن قشم قرار است در خرداد ماه و واحد دوم در شهریور ماه وارد مدار شوند.

وی با بیان این‌که توربین این نیروگاه وارداتی است گفت: دانش فنی ساخت توربین نیز به ایران منتقل می‌شود و به زودی توربین این نوع نیروگاه در ایران ساخته خواهد شد.

این عضو هیات مدیره شرکت تولید آب و برق مپنا با اشاره به این‌که برق تولیدی این نیروگاه فقط برای مصرف داخل جزیره است گفت: موضوع تولید پراکنده، تامین آب در شرایطی که انتظار بحران آبی در منطقه خلیج فارس پیش بینی می‌شود ، هدفمندی‌ یارانه‌ها و مسوولیت اجتماعی هلدینگ مپنا باعث شد که این پروژه را در جزیره قشم که مستحق‌ترین افراد را دارد اجرا کنیم.

مظفری با اشاره به مشکلات پروژه با توجه به این که اولین بار است چنین پروژه‌ای درایران اجرا می‌شود گفت: در حوزه تبادلات مالی و غیره مشکلاتی وجود دارد که سعی می‌کنیم تاثیر آن‌ها را به کمترین حد برسانیم ولی واقعیت این است که نمی توانیم بگوییم این موانع اثر نمی گذارند.

او همچنین ادامه داد: ورود قطعات به منطقه آزاد با توجه به این‌که در ال.سی گشایش یافته شده اظهار شده بود نباید قطعات وارد منطقه آزاد شوند یکی دیگر از مشکلات پروژه بود. اما با وجود همه این موارد تمام فعالان در پروژه این نگاه را دارند که اگر شده حتی یک روز زودتر زمان پیش بینی شده پروژه را به پایان برسانند.

این عضو هیات مدیره شرکت تولید آب و برق مپنا با اشاره به این‌که در جزیره تقاضای بیشتری برای احداث نیروگاه تولید همزمان برق و آب وجود دارد گفت: این نیروگاه 18 هزار متر مکعب آب شیرین تولید می‌کند و نیاز بخش روستایی جزیره 22 هزار متر مکعب است. همچنین کل جزیره به 42 هزار متر مکعب آب شرب نیاز دارد. اما هدف این نیروگاه تامین آب شرب روستاهای قشم است که بسیار نیازمند آب شیرین هستند.

وی با تاکید بر این‌که جزیره قشم نیاز به حدود 250 مگاوات برق دارد گفت: 50 مگاوات برق مورد نیاز این جزیره توسط این نیروگاه تامین خواهد شد؛ در حال حاضر برق از سرزمین اصلی در بندر پل به لافت منتقل می‌شود و از آنجا در جزیره قشم آورده و توزیع می‌شود.

مظفری در پایان خاطرنشان کرد: نبود متولی در وزارت نیرو برای خرید همزمان آب و برق یکی از مشکلات ما است و در صورت یک خریدار همزمان آب و برق بخشی اعظمی ازمشکلات ما حل می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha