ماهواره رصدگر زمین LDCM ناسا طبق برنامه تعیین شده عصر روز دوشنبه از پایگاه نیروی هوایی واندنبرگ در کالیفرنیا با موفقیت به فضا پرتاب شد.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، هزینه 855 میلیون دلاری طراحی و ساخت ماهواره LDCM توسط ناسا و سازمان زمین شناسی آمریکا (USGS) تأمین شده است و هشتمین ماهواره از مجموعه برنامه «لندست» محسوب میشود که در سال 1972 میلادی با پرتاب ماهواره رصدگر زمین Landsat1 آغاز شد.
ماهوره رصدگر زمین ناسا روز دوشنبه 11 فوریه (23 بهمن) ساعت 18:02 به وقت گرینویچ (21:32 به وقت تهران) توسط موشک اطلس 5 بدون بروز هرگونه مشکلی به فضا پرتاب شد.
ماهواره LDCM پیشرفتهترین نمونه ساخته شده ماهوارههای رصدگر زمین محسوب میشود که امکان ادامه برنامه چهار دهه گذشته «لندست» و بررسی تغییرات سطح زمین را فراهم میکند.
این ماهواره با شروع فعالیت به نام Landsat8 تغییر نام پیدا میکند و با چرخش در ارتفاع 705 کیلومتری بالای زمین و با کمک دو حسگر پر قدرت و طیف سنج الکترومغناطیس، تغییرات سطح زمین را مورد ارزیابی قرار می دهد.
دو ابزار بسیار حساس بر روی این ماهواره تعبیه شده اند؛ تصویرساز عملیاتی زمین (OLI) وظیفه جمع آوری دادهها در طول موج های کوتاه، نزدیک مادون قرمز و مرئی را فراهم میکند و حسگر مادون قرمز گرمایی (TIRS) نیز دمای سطحی اطراف زمین را اندازه گیری خواهد کرد.
«کن شور» مدیر پروژه LDCM و از کارشناسان مرکز پرواز فضایی گودارد تآکید می کند: با کمک این ماهواره امکان مدیریت بهتر منابع طبیعی و بررسی نقش انسان در بروز تغییرات زمین را فراهم می شود.
ماهواره Lansat5 پس از 29 سال فعالیت مداوم به تازگی بازنشسته شده و Landsat7 که فعالیت خود را از سال 1999 میلادی آغاز کرده است، در حال حاضر تنها ماهواره رصدگر فعال زمین محسوب میشود.
انتهای پیام
نظرات