محققان موفق به طراحی لامپهای ال ای دی جدیدی شدهاند که فارغ از هرگونه بافت سیمی عمل میکنند و کاربران میتوانند رنگ مورد دلخواه خود را برای روشنایی آنها انتخاب کنند.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سیستمهای روشنایی هوشمند به کاربرانشان اجازه میدهند که با استفاده از یک پنل کنترل منفرد هر نوع لامپ حبابی را کنترل کنند و زمانسنجهای آنها و همچنین چراغهای کمنور را تنظیم کنند.
با این حال این سیستمها کامل نیستند زیرا مستلزم وجود بافتهای سیمی هستند که این خود به عمل نصب حرفهای نیاز دارد.
لامپهای ال ای دی جدید موسوم به Hue که توسط فیلیپس طراحی شدهاند، فارغ از هرگونه شبکه فیزیکی عمل میکنند.
در این سیستم هر لامپی تراشه رادیویی خاص خود را دارد و این امر به حبابها امکان میدهد که یک شبکه بیسیم را در عرض چند دقیقه ایجاد کنند.
سیستم طراحی شده شامل بیش از 50 حباب، یک هاب شبکهبندیکننده و یک برنامه هوشمند است. کاربران پس از تعبیه حبابها در درون سیستم، میتوانند هاب را با استفاده از یک کابل اترنت به روترشان متصل کنند.
این هاب از طریق استاندارد مخابره بیسیم ZigBee و با تلفن مجهز به Wi-Fi کاربر با حبابها ارتباط برقرار میکند.
هاب سیگنالهایی را از برنامه موجود در سیستم برای روشن و خاموش کردن روشنایی، تنظیم زمانسنجها و کنترل میزان روشنایی و همچنین رنگ لامپ ارسال میکند.
حبابها همچنین میتوانند سیگنالها را به یکدیگر بازپخش کنند که این امر طیف اولیه 200 فوتی را برای پوششدهی تمامی منزل بسط میدهد.
فیلیپس در نظر دارد که رمز Hue را در اختیار توسعهدهندگانی قرار دهد که میتوانند سیستم را برای خودکار بودن بیشتر برنامهریزی کنند. به طور مثال، سیستم مزبور حتی میتواند روشنایی را با نوع موسیقی کاربر سازگار کند یا زمانی که چراغها رها شدهاند، پیغامهای اخطاری را در شکل ایمیل برای وی ارسال کند.
یک نسخه به روز این سیستم در حال عرضه است که بر اساس آن برنامه موجود بر مکان کاربر از طریق جی پی اس تلفنش نظارت میکند و لامپها هنگامی که وی به منزل میرسد، روشن میشوند.
انتهای پیام
نظرات