• دوشنبه / ۱۶ بهمن ۱۳۹۱ / ۱۵:۲۵
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 91111609963
  • منبع : نمایندگی خوزستان

"خوزستان" دومین استان در معرض زمین‌خواری کشور

مدیرکل محیط زیست خوزستان گفت:‌ با وجود سه تالاب مهم شادگان، هورالعظیم و میانگران، بیش از 20 درصد از مساحت تالابی کشور در در خوزستان قرار دارد.

مدیرکل محیط زیست خوزستان گفت:‌ با وجود سه تالاب مهم شادگان، هورالعظیم و میانگران، بیش از 20 درصد از مساحت تالابی کشور در در خوزستان قرار دارد.

به گزارش خبرنگار «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) ‌در اهواز، احمدرضا لاهیجان‌زاده در پنجمین نشست معاونان محیط زیست طبیعی سراسر کشور اظهار کرد: خوزستان ویژگی‌های تقریبا منحصر به فردی دارد و بسیاری از مسایل حوزه محیط طبیعی کشور تقریبا در این استان به صورت یک‌جا وجود دارد.

وی ادامه داد: در بخش جنوبی استان، تالاب‌هایی مانند شادگان و خورهای منحصر به فرد با اقلیم‌های خاص، به دریا متصل هستند. همچنین تالاب‌های میانه مانند هورالعظیم که با فاصله‌ای از دریا قرار دارند، به تالاب‌های بین‌النهرین که از بقایای باقی‌مانده از زیستگاه‌های مهم در جهان هستند، متصل شده است. در حوزه کوهستانی خوزستان نیز، تالابی مانند تالاب میانگران وجود دارد که در محدوده زاگرسی استان قرار دارد.

مدیرکل محیط زیست خوزستان افزود: علاوه بر وجود این تالاب‌ها در استان، جنگل‌های دز و کرخه که زیستگاه اصلی گونه گوزن زرد ایرانی است، نیز در خوزستان قرار دارند.

لاهیجان‌زاده اظهار داشت: اندکی بالاتر از محدوده‌های جنگلی خوزستان، عرصه زاگرسی استان قرار دارد و اکنون که مرکز استان هوای بسیار مطلوبی دارد، در بخش شمال خوزستان کوه‌های پوشیده از برف دیده می‌شوند و همزمان در حوزه دهدز و شمال دزفول، دما به زیر سفر درجه می‌رسد ولی در عین حال در محدوده آبادان، خرمشهر و هندیجان هوا بهاری است. بدین ترتیب اختلاف اقلیم کاملا محسوسی در استان خوزستان وجود دارد.

وی عنوان کرد: پوشش جنگلی که در حوزه زاگرس وجود دارد با پوشش گیاهی بیرون این حوزه متفاوت است. علاوه بر این استان خوزستان از وجود پنج رودخانه بزرگ کشور با آورد بالای 30 میلیارد مترمکعب در سال و همچنین از اراضی حاصلخیز این منطقه بهره می‌برد.

مدیرکل محیط زیست خوزستان گفت: تفاوت اقلیم‌های خوزستان با سایر استان‌های کشور موجب شده این استان پس از استان تهران براساس اعلام سازمان جنگل‌ها، دومین استان در معرض زمین‌خواری در کشور باشد.

لاهیجان‌زاده اظهار کرد: حتی یک متر از عرصه 64 هزار کیلومتر مربعی استان خوزستان، بی‌ارزش نیست؛ عرصه این استان یا دارای قابلیت بسیار بالای کشاورزی است یا در موقعیت تالابی قرار دارد و اگر هیچ کدام از این‌ها نباشد، در نهایت عرصه استان یک میدان نفتی است.

مدیرکل محیط زیست خوزستان ادامه داد: به عنوان نمونه در روزهای گذشته در نامه‌ای به اداره کل حفاظت محیط زیست استان اعلام شد که در منطقه حفاظت شده "هفت‌شهیدان" مسجدسلیمان یک میدان نفتی یافت شده است. به این ترتیب می‌توان با صراحت گفت که نقطه‌نقطه این استان یا عرصه نفت و گاز است یا قابلیت کشاورزی دارد.

وی با بیان این‌که تمام نگاه‌های توسعه کشور به استان خوزستان معطوف شده است، عنوان کرد: در چهار سال گذشته پنج همایش محیط زیست طبیعی در کشور برگزار شده که سه همایش از این تعداد به میزبانی استان خوزستان بوده است. با این شرایط پیشنهاد می‌شود دبیری این همایش به صورت ویژه به استان خوزستان واگذار شود. در خوزستان این آمادگی را هم داریم که سالانه همایش روز جهانی تالاب‌ها را برگزار کنیم.

لاهیجان‌زاده گفت: با راه‌اندازی دبیرخانه این همایش، استان‌ها مشکلات و مسایل خود را در حوزه محیط زیست طبیعی به این دبیرخانه منعکس کرده و پس از طبقه‌بندی این مسایل در دبیرخانه به اطلاع‌ معاونت محیط زیست طبیعی کشور خواهد رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha